Cameră de filmat pentru vlog: De ce să alegi GoPro

O cameră de filmat bună reprezintă principalul element după care îți dai seama de calitatea unui vlog. În principal, utilizatorii de platforme video urmăresc acele clipuri cu o rezoluție de minim 720p, ca să nu mai vorbim că există oportunitatea de alege varianta de 5K din setările videoclipului.  

Atunci când vrei să te apuci de vlogging, trebuie să ai la îndemână cel mai bun echipament, astfel încât conținutul pe care îl difuzezi să fie de calitate. Astăzi vom vorbi despre camera de filmat GoPro și care sunt motivele pentru care să o alegi atunci când vrei să devii sau ești deja un creator de conținut video.

Despre camera de filmat pentru vlog GoPro

GoPro este o cameră de filmat de dimensiuni mici cu specificul de a surprinde obiecte, persoane și imagini în acțiune. Datorită scopului pentru care a fost creată, GoPro vine la pachet cu două caracteristici importante: 

  • Este rezistentă la apă;
  • Este rezistentă la șocuri extreme, aproape că o poți considera indestructibilă.

Pe lângă aceste caracteristici, în utilizarea camerei GoPro poți regăsi niște elemente importante pentru a optimiza experiența de filmare:

  • Un senzor de filmare;
  • Un procesor;
  • Un obiectiv cu unghi ultra larg;
  • Până la 3 microfoane pentru înregistrarea audio;
  • Câteva butoane pentru meniu. 

Pentru variantele mai recente ale camerei de filmat, începând de la GoPro Hero5 Black și Hero6 Black până la GoPro Hero10, nu vei găsi butoane pentru meniu, acestea putând fi controlate prin full touchscreen.

De ce să alegi GoPro pentru vlogul tău?

În caz că te gândești de ce să alegi o cameră de filmat atât de mică pentru realizarea conținutului de pe canalul tău de vlog, ți-am pregătit câteva beneficii pe care ți le poate aduce utilizarea unui GoPro.

Rezistența la apă

Înainte de apariția variantei GoPro Hero5 Black, trebuia să folosești o carcasă specială pentru a proteja camera de filmat atunci când voiai să înregistrezi un videoclip sub apă. 

La momentul de față, variantele recente ale GoPro permit utilizarea camerei de filmat la 40 de metri adâncime în apă fără straturi protectoare, ceea ce o face o cameră de filmat excelentă dacă vlog-ul tău promovează o viață aventuroasă sau are ca temă principală călătoriile.

O gamă largă de accesorii

Te-ai gândit vreodată că cea mai bună cameră de filmat pentru vlog trebuie să fie versatilă în orice context? Poate nu mereu vrei să înregistrezi un videoclip în mini-studio-ul tău de acasă, dar și în acest caz, GoPro se poate adapta oricărei împrejurimi. 

Datorită gamei largi de accesorii, îți poți atașa camera de filmat de orice parte a corpului, a mașinii, a bicicletei, a skateboard-ului sau de orice folosești în viața de zi cu zi. 

Rotirea automată a imaginii

Camera de filmat GoPro oferă o funcție importantă celor cărora le place să-și analizeze fotografiile sau videoclipurile înainte de a realiza altele și anume: rotirea automată a imaginii. Asta înseamnă că îți poți atașa camera în orice spațiu care are un unghi ciudat și în care ți-ai fi dat seama că nu are cum să iasă un clip sau o fotografie bună.

Time-Lapse

O altă caracteristică interesantă a camerei de filmat GoPro este funcția de deformare a timpului și de time-lapse. De exemplu, poți surprinde tot procesul prin care trece soarele de-a lungul unei zile, iar GoPro condensează acest moment într-un interval de timp mai scurt (1-2 minute), astfel încât să creeze imagini uimitoare.

Controlul asupra setărilor

GoPro permite utilizatorului, prin intermediul funcției ProTune, să dețină controlul total asupra ajustărilor calității video și foto. Astfel, se poate seta manual diafragma, viteza de înregistrare, culorile etc. dinainte de înregistrare, fără a lăsa setările automate să facă propriile ajustări în funcție de factorii externi.

Stabilirea optică a imaginilor

Pentru variantele anterioare ale camerei de filmat GoPro, ai fi avut nevoie de un stabilizator adiacent pentru a înregistra videoclipuri în mișcare și pentru a păstra calitatea și claritatea imaginilor. 

Vestea bună este că versiunile recente, de la GoPro Hero7, au o stabilizare video și foto incredibilă, fără a fi nevoie să folosești un alt accesoriu extern.

Opțiuni de încărcare și baterii de rezervă

Partea bună în utilizarea unui GoPro ca o cameră de filmare pentru vlog este că nu vei rămâne fără baterie în momentele cele mai importante. Bateriile de rezervă sunt o opțiune perfectă, accesibilă financiar, atunci când nu ai o sursă electrică la dispoziție. 

În același timp, te poți folosi de un încărcător dual pentru a-ți reîncărca una dintre bateriile de rezervă în cazul în care și ele au rămas fără putere.

Aplicația GoPro & Quick

Datorită aplicației GoPro, descărcabilă pentru telefon și laptop, ai oportunitatea să îți controlezi camera de filmat de oriunde, de la schimbarea setărilor și până la oprirea înregistrării video. 

Printre alte caracteristici interesante pe care le oferă aplicația GoPro pentru manevrarea camerei de filmat, regăsim:

  • Poți actualiza firmware-ul;
  • Poți actualiza diferite setări și funcții, precum ProTune;
  • Poți descărca videoclipurile și fotografiile prin intermediul wireless-ului direct pe telefon sau laptop.

Aplicația secundară a camerei de filmat GoPro se numește Quick. Este concepută pentru a crea în mod automat, un videoclip scurt care să cuprindă ceea ce ai filmat sau fotografiat în ziua respectivă sau pe un anumit interval de zile, depinzând momentul descărcării fișierelor în telefon sau laptop. 

Rezistența la șocuri extreme

Deși rezistența la șocuri extreme nu este o caracteristică prin intermediul căreia GoPro să se promoveze constant, acesta este unul dintre cele mai apreciate aspecte de către utilizatori. De aceea, poate fi considerată una dintre cele mai bune camere de filmat pentru orice tip de vlog. 

Pe lângă o multitudine de beneficii principale pentru care amatorii sau profesioniștii care creează conținut digital ar alege camera de filmat GoPro pentru vlog, aceasta este și foarte accesibilă din punct de vedere financiar. O cameră GoPro se potrivește oricărui buget, iar gama largă de accesorii se achiziționează, de obicei, sub forma unui kit

Produse recomandate

BONUS! Ți-am pregătit un ghid cu sfaturi și lucruri pe care orice vlogger ar trebui să le cunoască!

De ce sa descarci acest ghid?

Dacă ești pasionat de vlogging și îți dorești să ai succes pe Youtube, acest ebook este pentru tine! Îți venim în ajutor cu un ghid practic care să te ajute să îți dezvolți propriul canal de YouTube.

În acest ghid urmează să afli:

 Care sunt echipamentele esențiale

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

18 sfaturi pe care orice vlogger ar trebui să le știe
GoPro lansează camera de acțiune GoPro Hero 10
GoPro Hero 9 - Test și review cu Gabriel V.Barna

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna seara,
    Vreuna din camerele GoPro prezentate poate filma in mod normal? Adica, fara fish-eye? (din cate stiu, GoPro Hero5 Black era singura, dar poate ma insel eu…)
    Va multumesc,
    Sorin-Razvan Popa

  • foarte bun articolul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.