Cameră de filmat pentru vlog: De ce să alegi GoPro

O cameră de filmat bună reprezintă principalul element după care îți dai seama de calitatea unui vlog. În principal, utilizatorii de platforme video urmăresc acele clipuri cu o rezoluție de minim 720p, ca să nu mai vorbim că există oportunitatea de alege varianta de 5K din setările videoclipului.  

Atunci când vrei să te apuci de vlogging, trebuie să ai la îndemână cel mai bun echipament, astfel încât conținutul pe care îl difuzezi să fie de calitate. Astăzi vom vorbi despre camera de filmat GoPro și care sunt motivele pentru care să o alegi atunci când vrei să devii sau ești deja un creator de conținut video.

Despre camera de filmat pentru vlog GoPro

GoPro este o cameră de filmat de dimensiuni mici cu specificul de a surprinde obiecte, persoane și imagini în acțiune. Datorită scopului pentru care a fost creată, GoPro vine la pachet cu două caracteristici importante: 

  • Este rezistentă la apă;
  • Este rezistentă la șocuri extreme, aproape că o poți considera indestructibilă.

Pe lângă aceste caracteristici, în utilizarea camerei GoPro poți regăsi niște elemente importante pentru a optimiza experiența de filmare:

  • Un senzor de filmare;
  • Un procesor;
  • Un obiectiv cu unghi ultra larg;
  • Până la 3 microfoane pentru înregistrarea audio;
  • Câteva butoane pentru meniu. 

Pentru variantele mai recente ale camerei de filmat, începând de la GoPro Hero5 Black și Hero6 Black până la GoPro Hero10, nu vei găsi butoane pentru meniu, acestea putând fi controlate prin full touchscreen.

De ce să alegi GoPro pentru vlogul tău?

În caz că te gândești de ce să alegi o cameră de filmat atât de mică pentru realizarea conținutului de pe canalul tău de vlog, ți-am pregătit câteva beneficii pe care ți le poate aduce utilizarea unui GoPro.

Rezistența la apă

Înainte de apariția variantei GoPro Hero5 Black, trebuia să folosești o carcasă specială pentru a proteja camera de filmat atunci când voiai să înregistrezi un videoclip sub apă. 

La momentul de față, variantele recente ale GoPro permit utilizarea camerei de filmat la 40 de metri adâncime în apă fără straturi protectoare, ceea ce o face o cameră de filmat excelentă dacă vlog-ul tău promovează o viață aventuroasă sau are ca temă principală călătoriile.

O gamă largă de accesorii

Te-ai gândit vreodată că cea mai bună cameră de filmat pentru vlog trebuie să fie versatilă în orice context? Poate nu mereu vrei să înregistrezi un videoclip în mini-studio-ul tău de acasă, dar și în acest caz, GoPro se poate adapta oricărei împrejurimi. 

Datorită gamei largi de accesorii, îți poți atașa camera de filmat de orice parte a corpului, a mașinii, a bicicletei, a skateboard-ului sau de orice folosești în viața de zi cu zi. 

Rotirea automată a imaginii

Camera de filmat GoPro oferă o funcție importantă celor cărora le place să-și analizeze fotografiile sau videoclipurile înainte de a realiza altele și anume: rotirea automată a imaginii. Asta înseamnă că îți poți atașa camera în orice spațiu care are un unghi ciudat și în care ți-ai fi dat seama că nu are cum să iasă un clip sau o fotografie bună.

Time-Lapse

O altă caracteristică interesantă a camerei de filmat GoPro este funcția de deformare a timpului și de time-lapse. De exemplu, poți surprinde tot procesul prin care trece soarele de-a lungul unei zile, iar GoPro condensează acest moment într-un interval de timp mai scurt (1-2 minute), astfel încât să creeze imagini uimitoare.

Controlul asupra setărilor

GoPro permite utilizatorului, prin intermediul funcției ProTune, să dețină controlul total asupra ajustărilor calității video și foto. Astfel, se poate seta manual diafragma, viteza de înregistrare, culorile etc. dinainte de înregistrare, fără a lăsa setările automate să facă propriile ajustări în funcție de factorii externi.

Stabilirea optică a imaginilor

Pentru variantele anterioare ale camerei de filmat GoPro, ai fi avut nevoie de un stabilizator adiacent pentru a înregistra videoclipuri în mișcare și pentru a păstra calitatea și claritatea imaginilor. 

Vestea bună este că versiunile recente, de la GoPro Hero7, au o stabilizare video și foto incredibilă, fără a fi nevoie să folosești un alt accesoriu extern.