F64 lansează programul „Prima casă” pentru căței

Alături de prietenii de la Asociația Robi am inițiat un proiect tare drag nouă, la care sperăm să te avem alături, pentru a-l crește împreună.

Prima casă pentru căței? Da, ai auzit bine 🙂

Cu toții ne dorim să aparținem și să avem un loc al nostru, nu-i așa? Iar micile sau marile necuvântătoare nu fac excepție, ba dimpotrivă.

Având de partea noastră unul dintre cele mai puternice instrumente de comunicare, ne-am propus să punem fotografia în slujba binelui.

„Ne dorim să fim vocea celor care nu cuvânta și să ajutăm cațeii în procesul de adopție. Așa că ne-am gândit să lansăm programul “Prima casă” pentru animalele fără stăpân. Noi am început cu cațeii, însă acest program poate sa functioneze și pentru restul de necuvântătoare. Sper ca povestea noastră să îi inpire și pe alți iubitori de animale și fotografie. Pe scurt, #LaF64FotografiaFaceBine!”, a declarat Ana Măreșescu – Event & Training Manager F64, inițiatoarea proiectului.

Ți-am pregătit pe Facebook un album cu povești și suflete care își caută o casă, o mângâiere, o privire blajină și pe cineva care să îi poarte de grijă, fie și de la distanță. Asta pentru că mecanismul de adopție nu are în vedere doar șă îi iei acasă (deși ar fi ideal), ci și adopția la distanță, lucru care presupune plata unei sume lunare modice, pentru asigurarea hranei cățelului respectiv, pe o perioada determinată sau nu.

Intră AICI, vezi fotografiile canditaților și citește micile lor povești.

Interesat(ă) de adopție? Vei primi toate informațiile de care ai nevoie trimițând un email pe adresa: asociatia.robi@gmail.com, neparat cu SUBIECTUL „Programul Prima Casă pentru căței”. Astfel, mesajele voastre de adopție vor fi văzute si selectate rapid din sutele de mesaje care curg in fiecare zi.

Dacă nu poți adopta, ajută-ne să ducem vestea cât mai departe, cu siguranță îi putem ajuta să își găsească casa pe care și-o doresc.  O vorbă bună, un share la articol, la albumul de Facebook sau pur și simplu un gând bun care să le poarte noroc!

În cazul în care îți dorești să te implici fotografic, ca să spunem așa, poți ajuta și tu diverse adăposturi să realizeze fotografii pentru cățeii și animăluțele de acolo. Fotografii care doresc să se alăture cauzei sunt rugați să ne scrie, pentru a le oferi suport.

În această perioadă ți-am pregătit la F64 și o serie de  echipamente dedicate, dar mai ales o serie de articole cu tips&tricks sau interviuri și evenimente despre/cu căței ori alte necuvântătoare.

Nu le dăm pe toate din casă acum, dar pentru început te invităm să citești interviul cu Tibi Mînzu, fotograful proiectului „Prima casă pentru căței”. O sa găsești acolo povestea din spatele imaginilor și câteva sfaturi despre cum să pregătești un astfel de shooting.

”Despre proiectul “Prima casă pentru căței” am auzit prima dată pe când împreună cu Ana Măreșescu, jucându-ne de-a profesioniștii, am mers cu o zi înainte în recunoașterea traseului unui maraton de ciclism cross country (Prima evadare). Sincer, nu m-a atras proiectul cât m-a atras pasiunea cu care îmi vorbea Ana despre el, pasiune care m-a făcut să mă gândesc la oamenii care tac și fac. 

Privit din afară, un astfel de proiect poate părea o picătură într-un ocean de probleme în sistemul medical și de învățământ, de corupție dusă la nivel de aparat de stat, de politicieni belicoși, de mizerie morală în general, dar cum oceanul e format din picături, acesta merită limpezit așa picătură cu picătură, proiect cu proiect. În concluzie am spus fără ezitare: I’m in!”, ne spune Tibi Mînzu, în interviul acordat pentru blog.

La final de campanie, îți mai pregatim o surpriza! Expoziția „Povestea #Bucuriei”. Cum care Bucurie? The one and only… Cea mai cunoscută cățelusă buldog francez, cea care a cucerit online-ul cu fotografiile ei și a cărei poveste o vom afla pe simeze, într-o prezentare inedită realizată alături de Silviu  Răcheriu, stăpânul ei.

prima casa

#Bucurie a fost tare încântată de ideea programului „Prima casă pentru căței”, așa că s-a hotarât să susțină cauza, devenind astfel ambasadorul campaniei noastre. Și nu singură, ci alături de #Minune, fiica ei.

Nu rata întâlnirea cu ele din 24 august, când vom vernisa expoziția!

Rămâi alături de noi și ajută-ne să punem fotografia la treabă!

#LaF64FotografiaFaceBine

Alți fotografi au mai citit și:

11 Comments

  • […] la bunici, mi-a transmis că susține programul “Prima Casă pentru Căței”, inițiat de F64 și Asociația pentru Protecția Animalelor Robi.  Acestea au fost primele declarații pe care […]

  • […] Odată cu pasiunea a venit și dorința Anei de a lucra în acest domeniu, astfel că a aplicat pentru un job în cadrul F64, pe secțiunea Job-uri de pe site-ul magazinului. A fost contactată rapid de reprezentanții companiei și este în prezent Training & Events Coordinator. În această calitate, Ana s-a ocupat de coordonarea cursurilor și a evenimentelor fotografice de la F64. În plus, s-a bucurat să aducă la lumină proiecte de suflet, precum seria de interviuri Expuneri Fotografice sau campania Programul prima casă pentru căței. […]

  • […] mai multe detalii pe blogul celor de la F64. Vă recomand să vă uitați la clipul de mai jos, el vă va explica mai bine toată […]

  • FELICITARI…AVETI UN SUFLET MARE…MAI EXISTA SI PERSOANE CA VOI…DOAMNE AJUTA!..ESTE MAGNIFIC!

  • Minunat ma bucur din suflet ca ati avut curaj si o inima asa de mare sa va implicate in acest proiect felicitari.

  • Felicitari pentru initiativa!

  • Felicitari! Pozele, superbe!

  • […] impreuna cu Asociatia Robi lanseaza programul “Prima Casa” pentru catei. Acest program este unul de adoptie prin fotografie. Practic gasiti pe pagina de Facebook a celor […]

  • SUPER!!! Felicitari pentru initiativa! Pozele sunt superbe!!! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.