Review RoundFlash Dish și RoundFlash softbox circular

Echipamentele de studio sunt complicate, mari, greu de manevrat și transportat…și nu tocmai ieftine. Dar dacă îți place totuși să faci portrete și sa fii mereu pregătit fără a avea mai mult de un rucsac sau o geantă la tine ce faci?
Iată aici 2 accesorii pentru blitz-uri TTL foarte utile in fotografia de portret:

RoundFlash Dish


Primul este RoundFlash dish – softbox pentru portrete, un softbox circular de 45 cm diametru (desfăcut) ce are același rol cu al unui beaty dish găsit in orice studio. Este foarte ușor de transportat fiind la fel de greu ca un smartphone obișnuit, se deschide/închide pe același principiu cu o blendă și oferă mobilitate maximă fiind foarte ușor de folosit împreuna cu un blitz TTL.
Poate fi folosit la portrete close-up, dar și pe un plan mai larg, ca sursă unică de iluminare sau in combinație cu alte surse, după idei și posibilități.
Roundflash
accesorii studio
De reținut ar fi două aspecte practice, și anume:
nu poate fi folosit cu blitz-ul pe aparat, deci este necesar fie un trigger + receiver, fie un cablu TTL (in aceste fotografii au fost folosite Pixel King Pro și blitz-uri Canon 430 EX II)​;
fără un filtru de polarizare, pe care l-am uitat acasă în ziua respectivă, va da reflexii greu de scos pe orice suprafețe lucioase (poza 1).

RoundFlash – softbox circular


Al doilea accesoriu este Roundflash – softbox circular, un softbox ce oferă efectul de ring flash folosit de obicei în close-up-uri. Tehnic are aceleași dimensiuni ca și primul softbox, dar odată desfăcut și montat pe aparat, va părea mult mai mare, necesitând un pic de timp de acomodare.
roundflash roundflash Roundflash
Pentru un impact cat mai puternic, poziționarea ideală este cea din imaginile 1 și 2, dar nu vă limitează la atât.
Este necesar să fie folosit cu un obiectiv pentru portrete (de la 85mm în sus) și, de preferat, obiectiv fix, zoom-ul fiind incomodat de faptul că obiectivul este plasat in mijlocul softbox-ului, sistemul de prindere al acestui venind cel mai probabil peste inelul de zoom.
A fost gândit și construit pentru a fi folosit cu blitz-ul pe aparat (exact ca un ring flash), deci nu poate fi folosit și separat, cu un trigger si un stativ (am încercat și nu vă recomand fiindcă stabilitatea este scăzută si integritatea blitz-ului nu este garantată).
În pozele acestea, a fost folosit cu un Canon 5D Mark II, Canon 100mm f/2.8 L Macro IS USM si un Canon 430 EX II.

Concluzia mea:

Sunt 2 accesorii foarte utile pentru cine nu dorește să transporte echipament de studio sau pur și simplu prefera sa lucreze cu blitz-uri TTL. Sunt usor de montat/demontat și transportat, oferind rezultate bune in orice mediu (outdoor sau indoor). Atenție la faptul că impun anumite restricții la aparatura folosită (sistemul de comunicare aparat – blitz, obiectivul folosit).
Review realizat de Cătălin Emerich.
[products ids=125016376,125012760]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *