Fotografii cu pisici: 10 sfaturi utile

Postat de: F64 F64

Prietenii necuvântători îți înseninează zilele, te amuză, te țin mereu ocupat , îți aduc bucurie. Cu siguranță sunt multe momente frumoase pe care ai vrea să le suprinzi în fotografii, așa că ți-am pregătit câtea sfaturi.

Cu răbdare și creativitate, rezultatele finale pot fi cu adevărat „uau”. În cazul pisicilor, e de preferat să știți apucăturile micilor tigrișori. Pisica trebuie să fie calmă și să se simtă în largul ei pentru ca tu să surprinzi cadre faine. Deși nu există reguli generale în cazul pisicilor, majoritatea având personalități puternice și extrem de diverse, am adunat o serie de tips & tricks de care să ții cont atunci când le fotografiezi.

#1 Planificare

Gândește-te la locul în care ai putea face fotografiile, fie că acesta e în casă sau afară, dar și la accesoriile de care ai putea avea nevoie, de la coșuri în care pisica se poate instala comod, la perne, o măsuță, un covor colorat etc.
E clar că vei surprinde și instantanee, dar e bine să ai în vedere și cadrele pregătite cu grijă.

La exterior, lucrurile pot fi ceva mai simple. Până la urmă, pisica este un spirit liber și se simte în largul ei în natură (există și excepții care suferă de agorafobie sau pur și simplu refuză să iasă din casă, întrucât odată adoptate, pisicile vor pune stăpânire pe casă).

În orice caz, jucați-vă puțin pentru început, astfel încât pisica să se obișnuiască cu aparatul foto și să nu fie distrasă.

#2 Alege timpul potrivit al zilei

Lumina din exterior îți poate fi cel mai bun aliat dacă alegi timpul potrivit al zilei, ținând cont, desigur, și de condițiile meteo. În zilele însorite, lumina de dimineață și cea de după-amiază -acele „ore de aur” renumite în fotografie- este ideală și în acest caz.

Nici zilele înnorate nu sunt însă de lepădat, plafonul de nori acționând ca un softbox imens, difuzând lumina și permițându-i să cadă uniform pe subiect.

Totuși, nu toate zilele înnorate sunt la fel de benefice, norii negri de ploaie putând fi prea întunecați pentru a permite realizarea unor fotografii bune.