Fotograful Ionuț Macri se alătură programului de Ambasadori Canon EMEA

Programul de Ambasadori Canon EMEA s-a extins cu 62 de profesionişti creativi

Bucureşti, România, 19 martie 2024 – Încă din 2008, când a fost lansat, programul de Ambasadori Canon EMEA a devenit una dintre cele mai importante iniţiative din industrie, reunind fotografi, videografi şi cineaşti care împărtășesc cunoştinţele şi tehnicile lor comunităţii de pasionaţi de fotografie şi videografie. În ultimul an, 62 de noi ambasadori s-au alăturat proiectului Canon, marcând una dintre cele mai mari schimbări în cadrul programului din ultimii trei ani.

În urma selecţiei riguroase realizată de experţi din industrie, au fost invitaţi în program profesionişti care vor facilita consolidarea relaţiei dintre Canon şi comunitatea de utilizatori profesionişti, sprijinirea, educarea, inspirarea şi susţinerea creatorilor pasionaţi de poveşti vizuale, indiferent de nivelul de experienţă.

Programul de Ambasadori Canon EMEA scoate în evidenţă cei mai buni creatori de poveşti vizuale şi reuneşte specialişti talentaţi din mai multe domenii, de la artişti vizuali şi
fotojurnalişti de renume internaţional, care aduc schimbarea, la creatori în ascensiune, care şi-au perfecţionat reţeta de poveşti vizuale de succes.

“Alegerea unui ambasador Canon nu este despre popularitate. Este în primul rând despre a identifica fotograful al cărui caracter, pasiune și influență se aliniază perfect cu misiunea noastră, îmbogățind povestea brandului Canon, promovând interacțiuni autentice si inspirând comunitatea din care face parte. Suntem mândri că Ionuț Macri, unul dintre cei mai importanți fotografi de publicitate din Europa și unul dintre cei mai activi colaboratori ai Canon România, a devenit ambasador Canon EMEA, adăugând în palmaresul lui această binemeritată distincție. Ionuț reprezintă un exemplu pentru fotografii din România, care sunt la început de drum, o sursă de inspirație pentru noi toți și suntem convinși că va continua să ne încânte cu proiectele sale”, a declarat Petronius Secăreanu, director general Canon România.

Susie Donaldson, Director de Marketing pentru Canon Europa, a declarat: „Suntem încrezători că noul val de Ambasadori Canon va marca o nouă eră pentru programul nostru. Aşteptăm cu nerăbdare să aflăm perspectivele lor despre fotografiere şi despre folosirea camerei ca instrument de creare a unor poveşti vizuale, dar şi să facem cunoscute subiectele şi ideile importante pentru ambasadorii noştri. Extinderea numărului de Ambasadori Canon ne permite acum să ajungem la un număr mai mare de creatori şi să le oferim inspiraţie prin workshopuri, discuţii şi tutoriale.“

Despre Ionuț Macri

Ionuț Macri are peste 25 de ani de experiență în producția de imagini pentru branduri
naționale și internaționale importante. A fost numit unul dintre cei mai buni 200 de
fotografi de publicitate în 2010-2011, 2016-17, 2018-19 și 2023-24 și unul dintre cei mai buni 200 de artiști digitali la nivel mondial, în cinci ani diferiți. Ionuț și-a început cariera în anii ‘90, utilizând un Canon EOS 650, inițial, ca fotograf de natură și, mai apoi, specializându-se în fotografia de studio. În timp, a combinat activitatea sa în domeniul publicității cu fotografia de portret și, ocazional, cu fotografia de modă.

Pe fotografii aflați la început de drum, Ionuț îi sfătuiește să fie deschiși către tot ce
înseamnă imagine în jurul lor, să se inspire din fotografie, film și artă în general, fie că este vorba de marii maeștri sau de artiști contemporani: “Încearcă să descoperi ce ți se potrivește ca subiect, abordare și să creezi imagini ce îți aduc ție bucurie. Mai departe poți să speri că, dacă sunt realizate cu pasiune și talent, vor fi remarcate de alții și-ți vor putea deschide un drum în fotografie”.

WEBSITE
INSTAGRAM

Echipamentul foto folosit de Ionuț Macri

Canon EOS R5 Aparat Foto Mirrorless Full-Frame 8K

Canon RF 24-105mm F4 L IS USM Obiectiv Mirrorless

Canon RF 28-70mm F2 L USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 70-200mm F2.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon EF 85mm f/1.8 USM Obiectiv pentru Canon EF

Canon TS-E 90mm f/2.8L Macro Tilt Shift

Canon Adaptor Obiective Canon EF pentru Body cu Montura RF

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.