Expoziția de artă fotografică „Să respirăm prin culoare”, dedicată Zilei Mondiale a Astmului

Asociația Română de Educație în Alergii vă invită la expoziția de artă fotografică “Să respirăm prin culoare” dedicată Zilei Mondiale a Astmului!

În data de 20 aprilie 2024, Asociația Română de Educație în Alergii (AREA) organizează expoziția de artă fotografică “Să respirăm prin culoare” dedicată Zilei Mondiale a Astmului, la Biblioteca Națională a României (Mezanin Strada Mântuleasa), începând cu ora 17:00. Prin această manifestare artistică de tradiție cu scop caritabil, organizată încă din anul 2019, Asociația Română de Educație în Alergii se alătură din nou Inițiativei Globale pentru Astm (GINA), dedicată Zilei Mondiale a Astmului, având în fiecare an o temă specifică..

Tema de anul acesta “Asthma Education Empowers”- importanța educației pentru persoanele care suferă de o formă de astm – se aliniază perfect cu misiunea Asociației Române de Educație în Alergii centrată pe îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu alergii. Prin furnizarea de educație și resurse, asociația ajută persoanele cu astm să înțeleagă mai bine boala lor și să îmbunătățească gestionarea acesteia, ceea ce poate duce la o viață mai sănătoasă și mai activă. Astmul trebuie ținut sub observație alături de o echipă medicală dedicată, care să urmărească evoluția în timp si să recomande tratamentul necesar. Fără tratamentul adecvat, astmul poate să evolueze către o formă severă, cu multiple exacerbări ale bolii și numeroase vizite în serviciul de urgență” a declarat Dr. Claudia Adriana Nicolae, președinte AREA, medic primar Alergologie cu peste 20 de ani de experiență.

Astmul este o boală complexă cauzată de factori genetici și de mediu, care este, în prezent, cea mai întâlnită boală cronică la copii și adolescenți la nivel global și una dintre cele mai frecvente boli cronice la adulți.

Foto: Luiza Marinaș
Foto: Luiza Marinaș
Foto: Luiza Marinaș

Expoziția a fost posibilă datorită implicării următorilor artiști fotografi români: Luiza Marinaş, Cristina Gârleșteanu, Elena Popa, Tina Genovia și Gabriela Panțu, care oferă o perspectivă artistică și profundă asupra fenomenului comun, dar esențial, al respirației umane. Donațiile strânse în urma licitației de fotografii sunt dedicate proiectului Alergino – un nou program educațional AREA pentru copiii preșcolari și școlari precum și cadrele didactice, cu scopul de a transforma școala într-un mediu sigur și prietenos pentru copii cu alergii.

Foto: Tina Genovia
Foto: Tina Genovia
Foto: Tina Genovia
Mixed-media de Cristina Gârleșteanu
Foto: Gabriela Panțu
Autor: Elena Popa

Despre AREA:
Asociația Română de Educație în Alergii (AREA) este o organizație non-profit care are misiunea de a crește gradul de conștientizare a alergiilor și a impactului lor asupra celor afectați prin proiecte educaționale, realizate cu suportul partenerilor și sponsorilor.  Comunitatea AREA este formată din familii cu copii alergici, adulți alergici, cadre medicale (medici, asistente, psihologi), profesori și educatori, companii și instituții partenere.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.