Tamron lansează noul obiectiv 28-75mm F/2.8 pentru montura Nikon Z

TAMRON anunță lansarea unui obiectiv zoom cu diafragmă F/2.8 pentru sistemul „Nikon Z mount”. Rezoluție remarcabilă și performanță generală superbă într-un obiectiv ușor și compact de 28-75mm F2.8 G2 care inspiră creativitatea

Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 Obiectiv Foto Mirrorless Montura Z

Caracteristici cheie

Obiectivul 28-75mm F2.8 G2 este compact, ușor de utilizat și oferă o performanță optică excelentă, fiind compatibilă cu cele mai recente camere digitale. Unitatea de focalizare automată utilizează un mecanism de focalizare cu motor liniar VXD care este rapid, foarte precis și silențios. Obiectivul excelează și în fotografiile de aproape, atingând o distanță minimă de de 0,18 m (7,1 in) la capătul larg și o rată maximă de mărire de 1:2,7. În plus, designul obiectivului ia în considerare operabilitatea prin includerea unui strat cu rezistență excelentă la zgârieturi pe tamburul obiectivului și al unui inel de focalizare din cauciuc pentru o prindere confortabilă și sigură.

TAMRON este pionier în categoria obiectivelor compacte cu diafragmă rapidă pentru modelele mirrorless. Acum, obiectivul 28-75mm F2.8 G2 va fi disponibil pentru montura Nikon Z ca obiectiv ideal de zi cu zi pentru utilizatorii de camere mirrorless full-frame Nikon.

Cea mai bună calitate a imaginii din clasa obiectivelor zoom standard

Noul obiectiv utilizează cele mai recente expertize în design și este format dintr-o construcție optică cu 17 elemente în 15 grupuri. Două elemente de lentilă LD (dispersie redusă) și GM (asferice din sticlă modelată) aranjate optim ce controlează aberațiile optice în cea mai mare măsură posibilă. 

Obiectivul oferă performanțe de înaltă rezoluție de la margine la margine și de la colț la colț pe întreaga gamă de zoom, chiar și la diafragmă deschisă. În plus, bokeh-ul delicat, frumos și rotund, pe care îl poți obține cu un obiectiv cu diafragmă rapidă, adaugă o dimensiune distinctivă, în special la portrete. Dimensiunea compactă și performanța ridicată în ansamblu pot fi folosite avantajos cu camere mirrorless de top, cu rezoluție ultra-înaltă.

Motorul liniar VXD, rapid și silențios pentru focalizare automată de mare viteză și precizie.

Sistemul de acționare AF folosește mecanismul de focalizare cu motor liniar VXD al TAMRON-ului. Focalizarea automată de mare viteză și înaltă precizie este extrem de receptivă și oferă performanțe fiabile și precise de focalizare de la MOD la infinit, în ciuda diafragmei rapide F2.8. 

Obiectivul oferă o urmărire excelentă a focalizării obiectelor în mișcare, astfel încât să fii întotdeauna pregătit pentru acțiune rapidă. În plus, motorul de focalizare este silențios, ceea ce îl face ideal pentru capturarea atât a imaginilor statice, cât și a videoclipurilor în situații care necesită mișcări.

Ușor și compact

Obiectivul 28-75mm F2.8 G2 este un obiectiv zoom standard cu diafragmă rapidă, cu un design remarcabil de compact și ușor, având doar 119.8mm (4.7in) lungime. Diametrul maxim este de 75.8mm, iar greutatea este de doar 550g (19.4oz). Dimensiunea filtrului este de 67mm. Cu o dimensiune ușor de transportat și o greutate potrivită pentru fotografierea cu mâna timp îndelungat, obiectivul 28-75mm F2.8 G2 cu siguranță va deveni obiectivul tău preferat pentru călătorii, fotografiere pe stradă, purtare zilnică și oportunități de fotografiere spontană.

Distanța minimă și maximă de zoom

Obiectivul 28-75mm F2.8 G2 are o distanță minimă față de obiectde 0.18m (7.1in) la capătul larg. Distanța de lucru se reduce la aproximativ 4.4cm (1.7in) când este utilizat la MOD. Deoarece raportul maxim de mărire este de 1:2.7, puteți apropia subiectul pentru fotografii macro la un unghi larg, permițând obținerea unui impact vizual puternic cu subiectul poziționat mare în cadru, în timp ce mențineți o vedere largă a fundalului.

TAMRON Lens Utility™ extinde posibilitățile fotografiei statice și a filmării video.

Obiectivul 28-75mm F2.8 G2 este compatibil cu software-ul dedicat TAMRON Lens Utility dezvoltat intern de TAMRON, care permite utilizatorilor să actualizeze ușor firmware-ul obiectivului la cea mai recentă versiune fără a fi nevoie să treacă prin cameră, și include funcții pentru a susține operațiile de focalizare și alte acțiuni atunci când se realizează imagini statice sau video. 

Prin utilizarea unei game largi de funcții, utilizatorii pot extinde gama de expresie în imagini statice și video. De exemplu, funcția A-B Focus permite utilizatorilor să limiteze focalizarea la două puncte de focalizare preselectate, trecând focalizarea de la un subiect la altul cu doar o apăsare a butonului Focus Set. Utilizatorii pot, de asemenea, să aleagă între Linear și Non-Linear, ceea ce afectează modul în care se face schimbarea focalizării în timpul focalizării manuale.

Designul general al obiectivului a fost îmbunătățit pentru a oferi o operare prietenoasă cu utilizatorul

Fiecare parte individuală a obiectivului a fost analizată cu atenție, până la cele mai mici detalii, rezultând un design îmbunătățit care optimizează atât operabilitatea, cât și ergonomia. Suprafața exterioară a obiectivului este lucioasă, de culoare neagră. 

Creșterea rezistenței la abraziune face ca tamburul obiectivului să fie mai greu de zgâriat și să reziste amprentelor. În plus, performanța de prindere a fost îmbunătățită. Suprafața curbată, elegantă a inelului de brand creează o apariție demnă cu un design care semnifică frumusețea funcțională și calitatea superioară. Construcția rezistentă la umiditate și acoperirea cu fluor oferă protecție suplimentară.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.