Lansări Nikon: DSLR-ul Nikon D750, NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G, Speedlight SB-500 şi compactul Nikon COOLPIX S6900

Nikon nu se zgârceşte când e vorba de lansări de produse noi:  DSLR-ul Nikon D750, obiectivul NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G, compactul Nikon COOLPIX S6900 şi bliţul Speedlight SB-500 sunt introduse publicului.
Nikon D750 este primul aparat DSLR FX cu ecran rabatabil și Wi-Fi încorporat din gama producătorului japonez. Cu o rezoluție de 24,3 megapixeli oferită de o soluție CMOS reproiectată şi dotat cu sistemul de procesare EXPEED 4, aparatul redă clar și cu o tonalitate bogată atât imaginile statice, cât și cele video. Intervalul ISO de 100–12800 se poate extinde până la 50–51200 (echivalent), iar sistemul AF Multi-CAM 3500FX, cu 51 de puncte şi noul mod Zona AF grup, are o sensibilitate de până la -3 EV, fiind astfel capabil să focalizeze automat în cele mai dificile condiții. La aceste specificații se adaugă și viteza de fotografiere în rafală de până la 6,5 fps în formatele FX si DX pentru a nu rata niciun cadru de acțiune.
Înregistrarea filmelor full-HD de pana la 1080/60p este ajutată de către monitorul rabatabil de 3,2 inch (8 cm) cu rezoluție de 1.229.000 puncte care se rotește până la 90º în sus sau până la 75º în jos, o premieră pentru gama de aparate full-frame Nikon. Ieșirea HDMI necomprimată este completată de către modul “Zebra”, care indică pe monitor zonele luminoase fără detalii. În plus, asemenea lui Nikon D810, diafragma poate fi controlată în timpul înregistrării video, iar sistemul Picture Control 2.0 oferă flexibilitate la procesarea și optimizarea imaginilor statice și filmelor.
O alta premieră pentru un aparat FX este funcționalitatea Wi-Fi încorporată care simplifică partajarea fotografiilor către dispozitivele inteligente.
Toate componentele sunt protejate de un corp monobloc ușor, ce beneficiază de aceeași etanșeizare împotriva intemperiilor ca și Nikon D810, iar obturatorul fabricat dintr-un compus de kevlar/fibra de carbon este testat la 150.000 de declanșări.

Noul obiectiv foto NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G

Oferind un unghi de câmp foarte larg și o diafragmă maximă luminoasă, noul NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G este ideal pentru a exagera perspective sau pentru a obține cadre dramatice cu profunzime mică de câmp si bokeh plăcut. Design-ul optic al modelului care cântareşte doar 355 de grame este compus din 13 elemente în 11 grupuri, care include şi două elemente ED (dispersie foarte scăzută) şi doua asferice (AS) pentru reducerea aberațiilor optice si îmbunatățirea clarității și contrastului. În plus, tratamentul Nano Crystal minimizează formele dublate şi petele luminoase. Focalizarea automată este silențioasă şi rapidă, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor), iar distanța focală minimă de 0,2 m facilitează obținerea efectelor dramatice.
 NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G

Nikon COOLPIX S6900

Cu ajutorul ecranului LCD cu unghi variabil și suportului încorporat, Nikon COOLPIX S6900 este compactul ideal pentru selfie-uri.
Comenzile prin gesturi simplifică și mai mult înregistrarea fotografiilor și a filmelor Full HD, iar puternicul zoom optic 12x este extensibil până la 24x cu funcția Dynamic Fine Zoom, pentru a vă purta în centrul actiunii.
Partajarea este şi ea acum extrem de simplă, graţie tehnologiilor Wi-Fi si NFC (near field communication) încorporate, aceasta din urma permițându-va să transferați imaginile pur și simplu atingând cu aparatul foto un dispozitiv inteligent compatibil, din care acestea iau drumul rețelelor de socializare.
Calitatea imaginilor este asigurată de către senzorul CMOS iluminat din spate cu rezoluție de 16 megapixeli si de procesorul EXPEED C2. Beneficiind de o sensibilitate ISO înaltă și de funcții de Găsire ținta AF și de reducere a vibrațiilor, acest aparat foto de buzunar se descurcă excelent atât la petreceri, cât și pe stradă.
 


 

Bliţul  Speedlight SB-500

Tot astăzi, Nikon a anunțat Speedlight SB-500, prima sa unitate bliţ dotată cu o lampă LED încorporată şi controlabilă. Atât capul bliţului, cât şi lampa LED acoperă un unghi de camp larg, de 24 mm, în format FX, iar comenzile intuitive de pe partea din spate a unității asigură o operare simplă. Cu o temperatură de culoare de 5400K şi o intensitate de 100 lx, lampa LED este ideală pentru înregistrarea filmelor în medii slab iluminate, dar și în cazul fotografierii. Capul bliţului se înclină până la 90° și se rotește pe orizontală până la 180°, permițând direcționarea liberă a luminii. Funcţiile suplimentare și modul bliţ pot fi setate în cadrul unui meniu din aparatul foto, care se activează automat când bliţul SB-500 este atașat la aparatul foto.
 


 
[products ids=125014697,125014698]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • hello still for sale?

  • @Ion Lera: Tare amuzanta postarea, dar stiu ca totusi sunt oameni care au dat bani pe anumite aparate iar acum isi toaca nervii….sper sa nu fiti si dvs printre ei….

    • Cu aparatele profesionale Nikon am dobandint statutul de Ambasador ''plin'' al calitatii Nikon.

  • Pretul nu e mare cata vreme nu sunt probleme dar odata cu comercializarea lui D750 exista riscul de a bloca definitiv functionarea a Nikon Service.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.