(c) Matei Moroldo

F64 susține primii pași în Clubul micului fotograf

Decembrie este ultima și cea mai așteptată lună din an. Facem rapid turul momentelor alese de la Fabrilabo și observăm cum, cu avânt se pune în lumină Clubul micului fotograf. Deopotrivă elegant și relaxat, îmbogățit cu accesorii pe cât de sofisticate unele, pe atât de haioase altele, afișând întotdeauna zâmbetul larg al copiilor ca etichetă a alegerii optime!

Am pornit la drum pe calea fotografiei în septembrie din dorința de a reinventa timpul liber al copiilor și adolescenților, conferindu-i o conotație actuală, estetică și utilă. Fabrilabo s-a dovedit încă o dată locația ideală pentru acest curs inedit, atelierul unde un hobby mic are cele mai mari șanse să devină o pasiune pentru viață. Parteneriatul strategic cu F64 ne-a asigurat (și o face în continuare cu bucurie) setul optim de aparate și accesorii indispensabil unei incursiuni complete în arta fotografiei. Iar Matei Moroldo, prin pasiunea și experiența acumulată în domeniul artelor vizuale, a știut să cucerească atenția copiilor ca trainer, devenindu-le rapid și prieten bun.

Despre Clubul micului fotograf

În ce a constat prima parte a sejurului copiilor în Clubul micului fotograf? În primul rând, copiii și-au format o imagine de ansamblu asupra artei fotografice și a impactului acesteia în universul lor. De când abordarea a devenit smart, imediată, implicită, fotografia a căpătat și ea valențe uriașe, diferențiindu-se ușor o imagine valoroasă de una obișnuită. Astfel, cursanții noștri au înțeles rapid că fotografia este mijloc de comunicare privilegiat și că relaționarea cu ceilalți poate fi optimizată prin calitatea imaginii, mesajul transmis, dar și posibilitatea unor dezbateri pozitive, argumentate pe teme vizuale.

Concret, copiii au descoperit aparatul de fotografiat și modurile sale – automatic, semiautomatic, manual. Au vorbit îndelung despre expunere și elementele cheie: diafragma, timpul de expunere, ISO. Au măsurat lumina și au abordat umbra la interior și afară, pe zone verzi, mai mult și mai puțin populate, luminate natural sau artificial. Au dezbătut ideea de proporție și încadrarea, aplicând apoi principiile de bază învățate în fotografia de peisaj și de portret. S-au bucurat de zile cu soare, de darul ploii, de gustul și imaginea unui biscuit într-o seară plăcută de toamnă. Au avut privilegiul de a lucra cu modelul perfect: Tom, câinele companion al lui Matei și prietenul lor special!

Iată deci câtă bucurie ne oferă întâlnirile de la Fabrilabo pe tema fotografiei! Ce valențe remarcabile conferă atât copiilor cursanți, cât și părinților și prietenilor lor, cu care pot împărtăși aceleași valori! Descoperim fotografia ca subiect comun de discuție, mod de exprimare autentic, hobby ales în pas cu timpul.

Dacă și tu ai ceva timp liber, vino să-l umpli plăcut și cu folos la Fabrilabo! Clubul micului fotograf te așteaptă!

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *