Despre fotografia de studio – cu Dragoş Borcănea

Răsfoiam într-o după-amiază o revistă despre maşini şi mi-a atras atenţia o serie de fotografii ale unui model de lux al unei mărci cunoscute de automobil, realizată pe malul mării. Nu erau simple imagini, ci un tablou, o poveste cu mulţi cai putere. Primul impuls a fost sa văd cine a realizat fotografiile iar la semnătură scria discret Dragoş Borcănea.
Lucrând la F64 și având in compoziţia genetică abilităţi de investigator, m-am interesat şi l-am invitat pe Dragoş la o discuţie amicală despre fotografie, maşini şi cursuri de fotografie pentru clienţii noştri pasionaţi. Acum se împlinesc 4 ani de când Dragoş susţine cursul de fotografie de studio la F64 şi, sperăm noi, să ajungem la mulţi ani alături pentru proiecte şi fotografii inedite.
Ajungând la cea de-al patrulea episod al expunerilor fotografice cu tema fotografia de studio, alegerea lui Dragoş a fost una cât se poate de firească. Am pornit cu multă energie şi un rucsac plin de echipament de filmare către studioul său, convinşi fiind că va ieşi o expunere de nota 10.
Prima impresie despre studioul foto a fost: woow, e mare, alb şi… are un perete curbat. Atracţia copiilor care vin aici, ne spune Dragoş despre acesta. Eh, şi noi suntem tot nişte copii, fascinaţi de jucarii un pic mai complicate, cu multe butoane şi inele de zoom. Vedeți rezultatul întâlnirii, prezentat mai jos într-un reportaj video inedit!
Am stat la studioul lui Dragoş în jur de 4 ore, care au trecut ca vântul și ca gândul. Am aflat cine este persoana care l-a influenţat pe Dragoş şi l-a atras în această lume a fotografiei, care este proiectul său de suflet, când este nevoie să scrii un acatist şi ce presupune investiţia într-un studio de fotografie profesional.
Lumea glamour din jurul unui fotograf de studio este una organizată şi planificată: se trec toate ideile pe hârtie, fiecare membru al echipei are task-urile bine trasate, aflăm ce înseamna storyboard, mood board, cât de mult contează editarea şi, nu in ultimul rând, zâmbetul, aprecierile din partea clientului.
Şi cum tot ceea ce ne înconjoară conţine adesea şi o doză de adrenalină, Dragoş ne povesteste despre o aventură fotografică petrecută la salonul auto de la Frankfurt.
Fotografia de studio, deşi aparţine unui mediu controlat, înseamnă multă inspiraţie, experimente cu lumina, editare şi, cel mai important, lucrul în echipă. Acestea sunt ingredientele pentru un portofoliu de succes.
Vizionare placută!


[products ids=125011980]
 
 
 
 
 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Un om de nota 10 si un fotograf exceptional.Felicitari f64 pt material 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.