S-a lansat noul Olympus OM-D E-M10

Gama de camere foto Olympus OM-D, recunoscută pentru premiile dobândite, se extinde cu un nou model: Olympus OM-D E-M10. Îmbină calitatea imaginii, stilul rafinat și viteza de focalizare de la  modelul E-M5, cu puterea modelului E-M1, totul într-o carcasă metalică extrem de compactă.

Design-ul acestui model reprezintă un paradox prin faptul că este un aparat care oferă un sentiment de confort în utilizare, similar cu cel oferit de un model DSLR, fiind echipat cu acelaşi procesor de imagine TruePic VII și tehnologia WiFi de la modelul E-M1, reuşind în acelaşi timp să integreze într-o formă redusă dimensional toate aceste caracteristici puternice.

Pentru fotografii pasionaţi, cu gusturi rafinate, care sunt în căutarea unei camere foto puternice pe care să o poată utiliza zi de zi, modelul E-M10 este alegerea potrivită dintre cele trei modele OM-D existente. Alături de dimensiunile compacte și componentele performante integrează şi un vizor electronic de mare viteză, cu 1.440.000 de puncte, un display LCD înclinabil de 3 inch, sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe, sistem de focalizare automată ultrarapidă FAST AF și o caracteristică pe care utilizatorii cu simţ practiv o vor îndrăgi: un bliţ de tip pop-up. Toate aceastea definesc abordarea pe care Olympus o are faţă de design-ul produselor din portofoliu, totdeauna orientată către ergonomie şi nevoile utilizatorului. E-M10 are o ergonomie solidă și este ușor de folosit, chiar la aceste dimensiuni reduse. 

E-M10 este disponibil din luna februarie 2014 cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ, un obiectiv nou, super-slim, cu zoom electronic la preţul de 3.799 RON. Body-ul, fără obiectiv, va avea preţul de 2.899 RON.

Design noul aparat mirrorless Olympus OM-D E-M10

E-M10 va capta atenția fotografilor interesaţi de un design ergonomic şi bine construit. Faţă de camerele DSLR comparabile care utilizează materiale din plastic pentru a reduce greutatea, noul aparat mirrorless E-M10 are un corp complet metalic, care oferă finisajul și robusteţea unei camere autentice de top. Utilizatorul se va bucura de o cameră care arată și se poate folosi precum un echipament profesionist de fotografiat. Pentru categoria Micro Four Thirds are o dimensiune extrem de compactă, în special cu noul obiectiv M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ, obiectivul standard electronic recomandat. De la vizor pânâ la marginea lentilei, carcasa are doar 63,9 mm şi reprezintă aproximativ aceeași adâncime totală precum cea de la o carcasă de aparat DSLR de dimensiuni reduse, înainte de a-i ataşa un obiectiv.

mirrorless Olympus OM-D E-M10

Calitate a imaginii marca Olympus OM-D E-M10

Modelul OM-D E-M10 beneficiază de caracteristicile de primă clasă ale categoriei OM-D, precum și de gama de obiective Olympus Micro Four Thirds M.ZUIKO DIGITAL. Aşa cum au demonstrat testele independente, imaginile generate de senzorul Live MOS de 16 megapixeli (de la modelul OM-D E-M5) reprezintă o alternativă pentru modelele DSLR comparabile. Prin combinarea acestui senzor de ultimă generaţie cu procesorul TruePic VII de la modelul OM-D E-M1, inginerii Olympus au integrat un potențial de imagine excepţional. Procesorul TruePic VII are puterea de a obține cele mai bune rezultate din utilizarea opticii de înaltă performanţă. Include şi tehnologia Fine Detail II care adaptează modul de procesare la caracteristicile individuale ale obiectivelor și setărilor de diafragmă. Un alt punct forte este capacitatea de îndepărtare a efectului moiré, care este potrivit în mod special pentru camerele foto digitale care nu încorporează un filtru low-pass. Beneficiază de un sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe, derivat din sistemul de stabilizare pe 5 axe, o premieră mondială la modelele E-M5 și E-M1. Versiunea de stabilizare pe 3 axe contracarează eficient mişcările de giraţie şi pivotare şi mișcarea în jurul axei obiectivului, atât pentru fotografiile statice, cât și în cazul filmărilor HD, indiferent de obiectivul atașat și chiar și în condiții de iluminare slabă sau folosind o expunere de 1/15 dintr-o secundă sau mai puțin. Poate că nu toți utilizatorii de E-M10 vor dori să investigheze mecanismele acestor tehnologii avansate, dar, fără excepție, vor aprecia excelenţa imaginilor pe care camera le oferă ca rezultat .

Vizorul electronic Olympus OM-D E-M10

Aparatul foto mirrorless OM-D E-M10 preia o serie de alte caracteristici de la modelul E-M5, care facilitează preluarea de imagini clare chiar și atunci când subiectul este “greu de prins”. De exemplu, vizorul electronic de mare viteză de 1.440.000 (EVF), ajută la încadrarea cu precizie a fotografiilor și la folosirea luminii chiar şi în condiții dificile. Alte sisteme similare, din această clasă de aparate foto, supra compensează situaţiile cu lumină dificilă, făcând imposibilă redarea şi setările unei scene. Datorită tehnologiei Adaptive Brightness (o altă caracteristică de la modelul E-M1), se reproduc cu acurateţe atât scene întunecate, cât și scene luminoase, într-un mod în care sunt percepute natural cu ochiul liber. Utilizatorii de E-M10 pot folosi funcția de Control Creativ care adaptează rapid și eficient în vizor compoziția, focalizarea, tonurile și culoarea și verifică efectul schimbărilor de pe ecran înainte de a realiza fotografia. Time lag-ul nu este o problemă pentru acest vizor electronic, care reproduce rapid scene cu dinamică mare. Alături de FAST AF și fotografierea secvențială de mare viteză, acestea sunt caracteristici E-M10 potrivite pentru fotografierea unor scene din sport, din natură, dar și a altor subiecte rapide.

mirrorless Olympus OM-D E-M10

Focalizarea automată la noul mirrorless Olympus OM-D E-M10

FAST AF este cel mai rapid sistem Olympus de focalizare automată care foloseste 81 de zone țintă care acoperă întreaga imagine. Acesta cuprinde şi modurile Small AF Target şi Super Spot AF, care fac posibilă mărirea și focalizarea pentru ca utilizatorul să se poată concentra cu precizie pe secțiuni de cadru. În completarea sistemului FAST AF, modelul E-M10 are capacitatea de fotografiere secvențială cu 8 cadre pe secundă, depăşind cele 4-5 cadre pe secundă care se regăsesc la modelele rivale din aceeaşi categorie.

Utilizarea aparatului mirrorless Olympus OM-D E-M10

E-M10 are Wi-Fi integrat şi poate comunica direct cu un smartphone compatibil pentru încărcarea imaginilor selectate direct pe site-urile de socializare sau mass-media. Alternativ, telefonul poate fi folosit pentru control de la distanță, pentru a evita atingerea accidentală a camerei în timpul expunerilor lungi. Conectarea camerei cu telefonul se face prin intermediul unui cod QR. Utilizatorul are astfel acces de pe telefon la ecranul LCD Live View al camerei şi poate focaliza şi declanșa de la distanță prin intermediul WiFi (în modurile P, A, S, M şi Art Filter). În combinație cu noul obiectiv standard cu zoom electronic, M.ZUIKO DIGITAL 14 – 42mm 1:3.5-5.6 EZ, smartphone-urile compatibile pot fi folosite şi pentru a utiliza zoom-ul de la distanță (pentru a apropia sau a depărta imaginea).

mirrorless Olympus OM-D E-M10

Obiectivele compatibile Olympus OM-D E-M10

Utilizatorii produselor E-M10 pot atinge potențialul creativ și flexibilitatea datorită gamei de obiective interschimbabile* existente, în prezent fiind cea mai mare gamă de obiective mirrorless din lume. Odată cu introducerea a două noi modele Micro Four Thirds, gama de obiective a crescut la 15 modele. Obiectivul super-slim, de tip pancake, M.ZUIKO DIGITAL 14 -42mm 1:3.5-5.6 EZ, are o grosime de doar 22.5mm, fiind cel mai subțire obiectiv cu zoom standard de kit din lume*. Are un zoom electronic care este ideal pentru a face înregistrări video. Obiectivul foarte luminos, cu greutate redusă şi de înaltă performanță, M.ZUIKO DIGITAL 25mm 1:1.8, are o distanță focală fixă și este potrivit pentru portrete sau prim-planuri de la mai puțin de 25cm.
Corpul E-M10 este disponibil pe culoarea neagră sau pe argintiu la preţul de 2.899 RON, din luna februarie 2014. Alternativ, sunt disponibile şi două kit-uri: cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II R la preţul de 3.399 RON sau cu obiectivul pancake cu zoom electronic M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ la preţul de 3.799 RON.

Caracteristici principale Olympus OM-D E-M10

Calitate superioară a imaginii faţă de modelele DSLR comparabile, mult mai voluminoase;
Corpul complet metalic are un design clasic elegant, este portabil, solid și cu o prindere confortabilă;
Compatibil cu standardul Micro Four Thirds datorită sistemului de focalizare automată FAST AF;
FAST AF cu posibilitatea de fotografiere continuă cu 8 cps pentru captarea subiecților în mișcare rapidă;
Vizor electronic de mare viteză, cu 1.440.000 puncte de încadrare, pentru încadrare uşoară şi ajustări în timp real;
Sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe care compensează mișcarea în jurul axei obiectivului, precum și mișcările de girație și pivotare, pentru a obţine fotografii clare sau filme realizate din mișcare;
Senzor Live MOS și procesorul de imagine de ultimă generație TruePic VII, cu tehnologia Fine Detail Technology II pentru fotografii precise şi realizarea de filme Full HD;
WiFi integrat pentru declanşarea de la distanţă, monitorizare Live View, control în modurile P, A, S, F, control al zoom-ului de la distanţă la obiectivele cu zoom electronic, previzualizare Live Bulb şi partajarea de fotografii cu telefoanele inteligente compatibile;
Bliţ tip pop-up integrat.

Accesorii compatibile cu aparatul mirrorless OM-D E-M10

Grip ergonomic – model ECG-1
Obiectiv tip capac Fish-Eye – model BCL-0980 9mm* pentru captarea unor cadre inedite
Capac automat obiectiv, model LC-37C, pentru fotografiere rapidă și protejarea lentilei de praf și eventuale zgârieturi
Husă premium căptuşită, model C-44SF, special concepută pentru E-M10 plus un obiectiv 14-42mm
Lentilă convertoare macro, model MCON-P02, pentru a permite adaptarea altor obiective pentru fotografierea de detalii (compatibil cu şase obiective Olympus Micro Four Thirds)

[products ids=125010656]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Gripul cand o sa-l aveti pe stoc?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.