Noua cameră Panasonic Lumix LX100 II – perfectă pentru fotografia de stradă

Noua cameră Panasonic Lumix LX100 II – companionul perfect pentru fotografii de stradă

  • Senzor mare multi-aspect de 17 megapixeli în format 4:3, cu sensibilitate ridicată,
  • Obiectiv Leica DC Vario-Summilux cu apertură rapidă f/1.7 pentru bokeh superb,
  • Un nou ecran tactil pentru mai multă flexibilitate și creativitate.

Panasonic are plăcerea să anunțe introducerea pe piață a noii camere Lumix LX100 II. Aflată deja la cea de-a șaptea generație, renumita serie LX este companionul ideal pentru fotografii de stradă. Mică și ușoară, camera este dotată în continuare cu multe specificații tehnice high-end.

Împreună cu un nou senzor Four Thirds multi-aspect de 17 megapixeli, LX100 II include un obiectiv luminos Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7 – f/2.8, oferind o distanță focală de 24-75 mm (echivalent 35mm) pentru o mare flexibilitate.

Funcția LVF (Vizor Live View) se combină cu noul ecran tactil de 3,0-inch pentru a-ți oferi posibilitatea de a compune imaginile în orice mod dorești.

Alte funcții includ 4K Video și 4K Photo, introducerea unor noi stiluri de fotografii monocrome, conectivitate Bluetooth și Wi-Fi, plus încărcare USB pentru încărcare rapidă pentru atunci când vă aflați în călătorie.

Principalele caracteristici ale modelului Lumix LX100 II

Senzor MOS Micro Four Thirds mare, cu sensibilitate ridicată și procesare Venus Engine. Lumix LX100 II integrează un senzor de 21,77 megapixeli în total, având efectiv 17,0 megapixeli în mod 4:3. Cu o creștere a rezoluției comparativă cu camera LX100 originală, pixelii suplimentari asigură o rezoluție înaltă indiferent de formatul în care dorești să fotografiezi – poți alege între 4:3, 3:2, 1:1 și 16:9.

De aproximativ 1,6 ori mai mare decât un senzor de 1 inch, noul senzor are un excelent raport semnal-zgomot, rezultând o reducere radicală a zgomotului atunci când fotografiezi la setarea ISO maximă de 25.600.

În același timp, ultimul procesor Venus Engine oferă utilizatorilor posibilitatea de a înregistra imagini de înaltă calitate, realiste, vibrante, cu o rezoluţie excelentă, contrast ridicat și o reproducere impresionantă a culorilor.

Obiectivul de 24-75mm f/1.7-2.8, LEICA DC VARIO-SUMMILUX  permite fotografierea macro de la 3 cm (wide) și 30 cm (tele), cu un zoom optic 3.1x. Obiectivul echivalent 24-75 mm se apropie de lungimea focală clasică de 24-70 mm, oferindu-ți flexibilitatea de a fotografia o gamă diversă de subiecte, de la peisaje la portrete. În plus, datorită diafragmei luminoase vei obține un bokeh superb și îți va fi ușor să captezi cadre inedite în lumină slabă.

Prevăzut cu Power O.I.S. (stabilizator optic de imagine) și cuprinzând 11 elemente în 8 grupuri, incluzând 2 lentile ED și 5 lentile asferice cu 8 suprafețe asferice, poți fi sigur că fotografiile tale vor fi clare și superb definite.

Noul Lumix vine și cu comenzi intuitive, compunere ușoară și răspuns de mare viteză, împreună cu un vizor Live View (de 2764k puncte) de înaltă rezoluție, oferind un câmp de vizualizare de 100% și un grosisment excelent (0,7x, echivalent 35 mm), iar noul model beneficiază și de îmbunătățiri semnificative ale ecranului.

Rezoluția a fost mărită la 1240k puncte, în timp ce a fost adăugată funcționalitate tactilă pentru ușurință de utilizare îmbunătățită.

Indiferent de preferințele tale pentru compoziția fotografiei, LX100 II are tot ceea ce îți dorești. Vei beneficia de control direct, intuitiv, datorită inelelor și selectoarelor dedicate, inclusiv un inel de apertură, un inel de control, un selector al timpului de expunere și un selector de compensare a expunerii.

LUMIX LX100 II obține o viteză extrem de ridicată a focalizării automate, de aproximativ 0,10 secunde și efectuează fotografierea în rafală de mare viteză, la 11 fps (AFS – Focalizare automată individuală)/5,5 fps (AFC – Focalizare automată continuă) pentru a capta subiecții focalizați, aflați în mișcare rapidă. LUMIX LX100 II integrează focalizarea automată Starlight, care permite utilizatorilor să fotografieze o stea pe cerul nopții cu focalizare automată. Aceasta se obține prin calcularea precisă a valorii de contrast în zonă de focalizare automată mai mică.

Imagini video 4K de definiție ultra-înaltă și fotografii 4K pentru momente de neratat. Funcția 4K Photo avansată de la Panasonic se îmbină cu avantajul înregistrării video 4K pentru a îți permite să fotografiezi la până la 30fps și să extragi momentul perfect printr-o o fotografie de 8-megapixeli direct pe cameră. Noile adăugiri includ o funcție Auto Marking, care permite un salt mai rapid la cel mai adecvat cadru, și  Sequence Composition (Compunere secvențială) – îmbinarea unor cadre diferite pentru a crea un efect special.

Au fost, de asemenea, adăugate funcțiile Post Focus (post-focalizare) și Focus Stacking (combinare imagini focalizate diferit într-o singură fotografie), iar modul Light Composition (compoziţie lumină) poate fi utilizat pentru a crea cu ușurință fotografii cu scene nocturne sau focuri de artificii impresionante.

Despre înregistrarea imaginilor video 4K / înregistrarea 4K PHOTO

  • Utilizează un card cu clasă de viteză SD cu „Clasă de viteză 3 UHS-I UHS (U3)” atunci când înregistrezi imagini video cu [MP4] în [4K] sau [4K PHOTO] (Clasa de viteză SD este un standard de viteză privind scrierea continuă.)
  • Înregistrarea se opreşte când durata de înregistrare continuă depăşeşte 15 minute cu [MP4] în [4K].
  • Când este utilizat un card de memorie SDHC: Poți continua înregistrarea fără întrerupere, chiar dacă dimensiunea fişierului depăşeşte 4 GB, dar fişierul cu imagini video va fi divizat şi înregistrat/redat separat.
  • Când este utilizat un card de memorie SDXC: Puteţi înregistra o imagine video într-un singur fişier.
  • Când temperatura ambiantă este ridicată sau este efectuată înregistrarea continuă, camera poate opri înregistrarea pentru a se proteja. Aşteptaţi până la răcirea camerei.
  • Pentru ieşire video [4K], utilizaţi un cablu HDMI marcat cu logoul HDMI şi care este descris ca fiind „compatibil cu 4K”.
  • Mai multe posibilități creative, un nou mod L.Monochrome D și efect de granulație adăugat.
  • Opțiunea L.Monochrome D a fost adăugată la opțiunile de stiluri de imagine monocrome, ceea ce duce la crearea unor imagini alb-negru dinamice cu zone iluminate și umbre mai bine definite, păstrându-se în același timp detaliile. Alege din diferite intensități ale granulației pentru a adăuga un aspect de film fotografiilor tale monocrome.

Alte funcţii

  • Bluetooth 4.2 și Wi-Fi 2,4GHz (IEEE802.11b/g/n/)
  • Lumix LX100 II integrează atât conectivitate Bluetooth, cât și conectivitate Wi-Fi pentru partajare rapidă și ușoară a imaginilor. Datorită conectivității Bluetooth Low Energy, poți menține o conexiune constantă, cu un consum minim de energie.
  • Încărcare AC/USB
  • Încărcă bateria modelului LX100 II fie prin alimentare cu curent alternativ, fie prin USB, aceasta fiind ideală pentru o încărcare rapidă în timp ce călătoriți.

 
[products ids=125042767]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.