Kaupo Kikkas ambasador Sony, a făcut saltul din lumea muzicii, în cea a fotografiei

Liniștea este de aur

Sony

Făcând saltul din lumea muzicii în cea a fotografiei, Kaupo Kikkas din Estonia a combinat cele două arte, iar anumite funcții ale aparatului său Sony A7R III sunt esențiale pentru acest lucru.

Kaupo a studiat la o școală de muzică specializată din Estonia înainte de a decide că ar putea „să fie mai folositor lumii ca fotograf de valoare decât ca muzician mediocru”. Însă nu a uitat nimic din ceea ce a învățat, iar acest lucru îi oferă o anumită înțelegere și îl ajută să creeze o legătură cu subiecții săi.

Sony

Acest interes comun și respectul reciproc îl ajută să-și relaxeze subiecții, fapt ce oferă portretelor sale o calitate rară, o atmosferă de relaxare și familiaritate, care este facilitată de o funcție particulară a aparatului Sony A7R III: modul de fotografiere silențioasă.

Pentru unii oameni este stresant când sunt fotografiați. „La urma urmei, în limba engleză se numește „shooting” (fotografiere, dar și împușcare)!”, râde Kaupo „iar acest termen este același pentru muzicieni și pentru oricine altcineva”.

Tensiunea din portrete s-ar putea să nu fie evidentă la prima vedere, dar semnele sunt acolo: umeri strânși, prea mult aer în plămâni, o postură defensivă, un zâmbet forțat și, un aspect din zona de expertiză a lui Kaupo, felul în care subiectul ține instrumentul. Totul coduce la un portret care nu este distractiv nici pentru subiect, nici pentru fotograf și nici pentru spectator.

Sony

În afară de atmosfera de calm și familiaritate creată prin experiența lui Kaupo, tehnologia camerelor Sony poate fi și ea de folos. „Chiar dacă obturatorul mecanic obișnuit al aparatului A7R III este foarte silențios, sunetul este suficient pentru ca subiecții timizi să devină agitați”, spune Kaupo. În aceste sesiuni, el folosește obturatorul electronic și modul de fotografiere silențioasă. „Cu acest mod, subiecții nu mai știu când fotografiezi, nu se gândesc la acest lucru, deci se relaxează și pot fi ei înșiși”.

Lipsa sunetului de declanșare este, de asemenea, esențială pentru capturarea portretelor muzicienilor când aceștia lucrează, spune Kaupo.

Sony

Înainte, trebuia să aștepte pauzele din timpul spectacolului și să-și încerce șansa ori de câte ori avea ocazia. Acum, „activarea obturatorului silențios a schimbat datele problemei”, explică el. „Pot realiza portretele într-un stil mai apropiat de cel documentar. Înainte, zgomotul declanșatorului era prea deranjant în timpul înregistrării, dar acum, chiar dacă interpretează un artist, poți să stai la doar câțiva metri distanță și să fotografiezi. “

Kaupo este un ambasador prin imagini al Sony Europe, iar dvs. puteți vedea mai multe dintre lucrările sale accesând site-ul Alpha Universe.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *