Curs de editare foto

Fotografiile mele nu sunt o reprezentare a realitatii asa cum o vedem cu totii: nici nu vreau acest lucru. Dorinta mea este de a arata propria mea interpretare asupra naturii, de a intriga, de a crea o viziune proprie si personala. Exprimarea vizuala ce o abordez in fotografiile mele vine din incercarea de a contopi ceea ce vad cu ceea ce simt in fata unui anume peisaj sau moment iar rezultatul trebuie sa fie un echivalent a ce am vazut si simtit.
Acest curs de editare foto este o incercare de a vorbi celor ce vor participa despre intreg procesul fotografic ce sta in spatele imaginilor mele. Editarea pentru mine este o incheiere necesara fiecarei imagini si nu face decat sa completeze procesul creativ. Fotografiile nu se descopera in momentul in care sunt deschise intr-un soft de editare. Conceptul pentru o fotografie incepe in momentul in care constientizezi subiectul, inainte de a pune mana pe aparatul foto.
„Dodging and burning are steps to take care of mistakes God made in establishing tonal relationships” spunea marele Ansel Adams. La cursul de editare voi prezenta nu numai tehnicile proprii de editare dar si o justificare asupra acesteia. De ce? Pentru ca intotdeauna editarea va da startul celor mai multe discutii si de aceea cred ca fiecare fotograf care isi editeaza fotografiile trebuie sa aiba o justificare pentru ceea ce face.


Cursul este gandit sub forma unor sesiuni de cate 1 zi si se va repeta pe parcursul a 4 zile (24 , 25 august si 21, 21 septembrie) si va fi sustinut in Bucuresti. Nivelul de cunostinte de editare a participantilor trebuie sa fie unul de baza pentru ca tehnicile folosite nu sunt complicate, „conceptul” fiind cel mai important.
Tin sa mentionez faptul ca acest curs nu este unul de manipulare digitala de imagini. Produsul rezultat nu va fi format din colaje si nu va rezulta din manipulari masive asupra imaginii: baza acestor editari trebuie sa fie o fotografie de calitate. Editarea va veni doar ca o completare si ca o modalitate de a reda mai bine propria viziune si interpretare.

Detalii complete despre acest curs gasiti la mine pe site. Va astept cu inscrieri!
[products ids=125016774,125016777]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.