Curs de editare foto

Fotografiile mele nu sunt o reprezentare a realitatii asa cum o vedem cu totii: nici nu vreau acest lucru. Dorinta mea este de a arata propria mea interpretare asupra naturii, de a intriga, de a crea o viziune proprie si personala. Exprimarea vizuala ce o abordez in fotografiile mele vine din incercarea de a contopi ceea ce vad cu ceea ce simt in fata unui anume peisaj sau moment iar rezultatul trebuie sa fie un echivalent a ce am vazut si simtit.
Acest curs de editare foto este o incercare de a vorbi celor ce vor participa despre intreg procesul fotografic ce sta in spatele imaginilor mele. Editarea pentru mine este o incheiere necesara fiecarei imagini si nu face decat sa completeze procesul creativ. Fotografiile nu se descopera in momentul in care sunt deschise intr-un soft de editare. Conceptul pentru o fotografie incepe in momentul in care constientizezi subiectul, inainte de a pune mana pe aparatul foto.
„Dodging and burning are steps to take care of mistakes God made in establishing tonal relationships” spunea marele Ansel Adams. La cursul de editare voi prezenta nu numai tehnicile proprii de editare dar si o justificare asupra acesteia. De ce? Pentru ca intotdeauna editarea va da startul celor mai multe discutii si de aceea cred ca fiecare fotograf care isi editeaza fotografiile trebuie sa aiba o justificare pentru ceea ce face.


Cursul este gandit sub forma unor sesiuni de cate 1 zi si se va repeta pe parcursul a 4 zile (24 , 25 august si 21, 21 septembrie) si va fi sustinut in Bucuresti. Nivelul de cunostinte de editare a participantilor trebuie sa fie unul de baza pentru ca tehnicile folosite nu sunt complicate, „conceptul” fiind cel mai important.
Tin sa mentionez faptul ca acest curs nu este unul de manipulare digitala de imagini. Produsul rezultat nu va fi format din colaje si nu va rezulta din manipulari masive asupra imaginii: baza acestor editari trebuie sa fie o fotografie de calitate. Editarea va veni doar ca o completare si ca o modalitate de a reda mai bine propria viziune si interpretare.

Detalii complete despre acest curs gasiti la mine pe site. Va astept cu inscrieri!
[products ids=125016774,125016777]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *