Secretele unui portret (aproape) perfect, cu Vali Bărbulescu

Pe data de 18 martie a avut loc evenimentul LIVE Secretul unui portret (aproape) perfect, cu Vali Bărbulescu, în cadrul Zilelor Panasonic. În timpul acestui workshop, Vali Bărbulescu a demonstrat, pas cu pas, procesul de realizare a unei ședințe foto de portret, de la alegerea locației, stabilirea schemei de lumini, comunicarea cu subiectul, editare și însemnătatea unui portret reușit.

Un alt punct al discuției a fost reprezentat de fotografia tip headshot, foarte importantă pentr actori, entertaineri, dar și pentru orice persoană corporate care își dorește o imagine bună. La finalul workshop-ului, Vali Bărbulescu a editat imaginile preferate din timpul ședinței foto în Lightroom și Snapseed.

Sfaturile lui Vali Bărbulescu despre realizarea portretelor

  • Nu există portretul perfect. Întotdeauna, drumul este mai frumos decât destinația.

  • Fotografia de studio are lucrurile ei bune, fotografia cu lumina naturală la fel. Prefer lumina naturală plată, nu caut soare. Prefer o zi cu norii, astfel încât toți norii să fie ca un mare softbox.

  • Portretul e mai mult despre expresie și despre alte lucruri decât despre interior, studio etc.

  • Comunicarea fotograf-model este importantă. E foarte important să mențineți un respect. Trebuie să învățați să vă respectați subiectul.

  • Fotografia de portret reprezintă cea mai frmoasă ramură a fotografiei. Ce poate fi mai frumos decât să furi o fracțiune de secundă din viața unui om?

  • Orice sursă de lumină, teoretic, face același lucru. În momentul în care veți ști să respectați, să folosiți și să manipulați în general lumina, puteți folosi absolut orice sursă de lumină.

  • Emoția vine dintr-un clipit, dintr-o adiere de vânt în păr și dintr-un câmp frumos. Emoția nu vine din compoziței, din postură. Încercați să vă prindeți de aceste picături de apă în ocean. Emoțiile sunt atât de firave și atât de greu de prins, încât atunci când ai o fotografie care într-adevăr spune emoție, trebuie să te consideri norocos. E despre încercare, e despre experiment, e despre căutare perpetuă. Nu te oprești niciodată din căutarea fotografiei perfecte.

  • Spontanul va avea întotdeauna o încărcătură emoțională mai mare decât o emoție fake. Candid photography este poate cea mai greu de făcut ramură a fotografiei. Fotografia candidă, fotografia surprinsă, neregizată. Cred că acolo sunt cele mai mari emoții, iar dacă reușești și știi și ai privilegiul să trăiești acea emoție și tu, este extraordinar.

  • Procesul de editare, de alegere al imaginilor este extraordinar de important. Este cheia pentru a avea în final o imagine bună, o imagine care să reprezinte subiectul, care să vândă, care să fie relevantă.

Echipament folosit în cadrul LIVE-ului

Panasonic Lumix S1R
Panasonic Lumix S Pro 50mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.4 Full Frame Montura L

Nu. nu există fotografia perfectă, nu există portretul perfect. Nu mai căutați fotografia perfectă. Lăsați această plăcere să se manifeste pentru voi. Mi se pare că este extraordinar ceea ce avem la îndemână prin fotografii. Avem bucurie, pasiune, compasiune, iubire. Toate lucrurile astea le găsim în fotografie. E păcat să le canibalizăm încercând să găsim fotografia perfectă.

Vali Bărbulescu

Tu ce elemente consideri că sunt esențiale atunci când vorbim de fotografia de portret? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.