Reportofoanele Olympus – Profesionalism în formă intuitivă

Olympus a a anuntat astazi, 9 ianuarie, lansarea a doua noi produse, reportofoanele LS-12 și LS-14 Linear PCM . Acestea impresionează atât prin caracteristicile performante, cât și prin gama variată de funcții, inclusiv tuner, metronom și capacitățile de overdubbing – pentru o functionare facilă. Utilizatorii pot alege cu uşurinţă între modurile Tuner, Quick şi Manual, precum şi modul inovator Smart, care oferă rezultate profesionale datorită analizei inteligente de sunet pe care o face pe un interval stabilit pentru ca apoi să ajusteze în mod automat nivelurile optime de funcţionare.

Două microfoane direcționale de înaltă performanţă asigură o calitate excepțională de înregistrare. LS-14 dispune de un sistem suplimentar Tresmic, care impresionează datorită capacităţilor sale remarcabile de captare a sunetelor bas de frecvenţă mai joasă. Mai mult decât atât, înregistrările au garanţia de a fi redate la fel de fidel precum sursa – fiecare model fiind capabil de a gestiona sunetele la un nivel acustic de 130dBspl. Modelele Olympus LS-12 și LS-14 vor fi disponibile începând cu luna ianuarie 2013.

LS-12_side 2

Inteligent și simplu

Porniți-l, rotiți și începeţi înregistrarea. Modelele LS 12 și LS-14 sunt atât de simplu de utilizat pentru a înregistra audio la calitate profesională. Modul de selecţie permite utilizatorilor să aleagă între tuner și trei moduri de înregistrare – Quick, Manual și Smart. În modul Quick nu sunt necesare ajustări de volum datorită modului Automatic Gain Control (AGC) – care îl face ideal pentru înregistrarea de notiţe rapide. În modul Manual, utilizatorii au control complet asupra nivelurilor de sunet – chiar și în timpul înregistrării. Modul Smart face reglaje automate pentru cele mai bune niveluri pentru a asigura rezultate profesionale: detectează volumul maxim de intrare într-un interval de timp stabilit și optimizează nivelul de înregistrare. Înregistrarea începe apoi în mod automat odată ce a trecut respectivul interval. O interfață clară de utilizator completează aceste reportofoane cu simboluri intuitive și ecrane multiple pe display-ul retro-iluminat de 1.75 “(4.45cm), pentru a asigura o operare cât mai uşoară.

LS-12_side

Sunet clar şi puternic

Sunetul de calitate superioară este una din aşteptările de la un reportofon Olympus. Modelele LS-12 și LS-14 susțin admirabil această tradiție – înregistrările au un nivel profesional, necomprimat de 96kHz/24bit Linear PCM care depășește cu mult calitatea de înregistrare audio a unui CD de 44.1kHz/16bit sau formatul popular MP3. LS-12 încorporează două microfoane direcționale de înaltă performanță, cu un raspuns în frecvenţa 60-20,000Hz. LS-14 beneficiază de un sistem “Tresmic” de trei microfoane, care include un al treilea microfon omni-direcțional plasat în centru. Rezultatul este o gamă largă de frecvențe, care se extinde până la un nivel de 20Hz pentru a se asigura înregistrarea naturală a sunetelor de bas de frecvenţă mai joasă. Ambele modele suportă captura audio fidelă până la un nivel de presiune acustică de 130dBspl care asigură faptul ca prelucrarea nu este o problemă nici măcar atunci când sursa de înregistrare este extrem de puternică.

LS-14

Maestru muzical

Parteneri de încredere pentru muzicieni, LS-12 și LS-14, includ un tuner cromatic pentru a vă menține pe note. Utilizatorii au şi opțiunea de a reda undele pe ecranul încorporat. Acest lucru oferă posibilitatea, de exemplu, de a verifica dacă un anumit paragraf a fost redat și menţinut  pentru un anumit interval de timp. Funcția de metronom indicată printr-un LED intermitent vă va păstra în timp. Overdubbing-ul permite utilizatorilor să înregistreze peste un fișier sau o secțiune muzicală în timp ce este ascultată, fişier care este apoi salvat ca un fișier nou. În plus, piesele pot fi împărțite și apoi dezvoltate pentru a ajuta la obţinerea melodiei potrivite. LS-14 permite prelucrarea pe aparat.

LS-14_folosire

Olympus LS-12 are o memorie internă de 2GB, iar LS-14 de 4GB. Pentru versatilitate sporittă, ambele modele oferă în plus un slot SD / SDHC (care permite până la 32GB). Pe partea din spate a ambelor modele se află un orificiu pentru montarea pe trepied, pentru a permite atașarea ușoară pe trepied sau pe suportul CL2 (inclus la modelul LS-14).

Aceste noi modele reprezintă instrumentele perfecte pentru muzicieni amatori sau pentru orice alt utilizator care se află în căutarea unor înregistrări audio de înaltă performanță şi cu excepționala ușurință de operare. LS-12 este disponibil pe culoarea gri metalizat, iar LS-14 pe negru. Sunt disponibile spre vânzare începând cu luna ianuarie 2013.

LS-14_remote control
Caracteristici principale:

• Microfoane stereo, de înaltă calitate (microfon omni-direcţional (TRESMIC) la modelul LS-14);
• Înregistrare profesională PCM (24bit/96kHz) / MP3 / BWF;
• Nivel acustic de până la 130dBSPL;
• Caracteristicile de frecvență ale microfoanelor încorporate: 20Hz la 20kHz (LS-14); 60Hz la 20kHz (LS-12);
• Funcţia de pre- înregistrare;
• Funcțiile: tuner, metronom, overdubbing, ștergere parțială și prelucrare* (* LS-14);
• Track Increment – împărţirea fişierelor în timpul înregistrării;
• Controlul vitezei de redare de la 50% la 300%;
• Durată remarcabilă de viață a bateriei: până la 50 de ore (LS-12) / 46 de ore (LS-14 cu cele 3 microfoane pornite);
• Ghidare vocală (LS-14);
• Suport (CL2) și husă incluse la modelul LS-14;
• Control wireless opțional (RS30W).

LS-14_suport

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.