Cu noul OM-D E-M1 Mark III, fotografii profesioniști nu vor mai avea limitări

În luna februarie, Olympus a anunțat un nou model de cameră foto profesională construit pentru a avea o mobilitate maximă: OM-D E-M1 Mark III. Cel mai recent model OM-D dispune de cel mai bun sistem de stabilizare a imaginii din lume cu compensarea a 7.5 trepte de expunere1, un procesor de imagine nou (TruePic IX), capacitate de focalizare automată extrem de precisă și rapidă, precum și de funcții unice de fotografiere variate. 

Prin designul său compact și ușor, E-M1 Mark III redefinește fotografierea activă, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea rezoluției înalte și performanța de fotografiere. În combinație cu gama extinsă de obiective de înaltă calitate M.Zuiko, acest sistem nu aduce practic nici o limitare creatorilor de nivel pro pentru a-și desăvârși viziunile imagistice.

Cu dimensiuni și greutate reduse până la jumătate față de alte sisteme cu obiective interschimbabile, cel mai mare avantaj al lui Olympus este mobilitatea nemaipomenită datorată sistemului de camere și obiective compacte și ușoare. Combinația dintre linia de obiective de înaltă rezoluție și de înaltă performanță și capabilitățile puternice de stabilizare a imaginii au ca rezultat fotografii și filmări clare, de înaltă calitate, pentru o diversitate mare de scenarii. Noul OM-D E-M1 Mark III face ca aceste beneficii să fie accesibile tuturor fotografilor care caută aparatură foto de calitate pro dar care nu doresc să fie împovărați de greutatea echipamentului. Camera este potrivită pentru toate domeniile de fotografiere, iar capabilitățile sale sunt extrem de utile în mod special pentru deplasări active, de exemplu la fotografia de natură și wildlife, peisaje, fotografia de portret, precum și la realizarea de filmări gen “run-and-gun”.

Cea mai bună performanță de stabilizare a imaginii din lume permite fotografierea din mână în diverse scenarii

Când se sincronizează stabilizarea imaginii din obiectiv1 cu stabilizarea imaginii pe 5 axe din corpul camerei, E-M1 Mark III atinge cea mai bună performanță de stabilizare prin compensarea a 7.5 trepte de expunere cu sync IS pe 5 axe. Acest nivel de stabilizare permite fotografierea în locații întunecate și fotografierea super-telefoto fără a utiliza un trepied, deschizând astfel posibilități complet noi pentru fotografi și realizatori de filme. Fără sync IS, sistemul încorporat asigură o stabilizare a imaginii cu orice obiectiv Micro Four Thirds atașat, ce permite o compensare de până la 7.0 trepte de expunere.

Calitate de top a imaginii mulțumită noului motor de procesare a imaginilor TruePic IX și caracteristicii apreciate High Res Shot de la Olympus

În combinație cu noul motor de procesare a imaginii TruePic IX, cu un senzor Live MOS de 20,4 Megapixeli și o gamă extinsă de obiective M.Zuiko de înaltă rezoluție, sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe asigură un zgomot minim chiar și la setări înalte ale sensibilității și o calitate de top a imaginii, cu distorsiuni minime până la marginile fotografiei. Pentru utilizatorii care au nevoie de o rezoluție mai mare, caracteristica de fotografiere HighRes Shot 50MP din mână permite captura unei imagini de înaltă rezoluție de aproximativ 50 Megapixeli fără a folosi un trepied. Funcția HighRes Shot cu trepied permite înregistrarea unor imagini RAW și JPEG cu ultra rezoluție (echivalente unei rezoluții de aproximativ 80 Megapixeli).

Caracteristica Live ND permite obținerea unor efecte similare expunerii cu timpi lungi fără a utiliza un fltru ND

Live ND, care a fost foarte popular la OM-D E-M1X, este inclus și la acest model. Utilizatorii pot selecta nivelul efectului de la ND2 (un pas) până la ND32 (5 pași) și pot verifica efectele declanșării cu timpi lungi în vizor, înainte de captura finală. Această caracteristică elimină necesitatea de a schimba filtrele optice ND pentru diferite scene și obiective, fiind deosebit de folositoare pentru obiectivele la care este dificilă atașarea unor filtre optice.

Protecția la intemperii și tehnologiile renumite Olympus asigură o rezistență absolută – chiar și în medii dure

Corpul robust din aliaj de magneziu al OM-D E-M1 Mark III având renumitul design Olympus protejat la praf, stropire și îngheț, permite fotografierea în orice locație sau mediu.

Încărcare prin USB de mare viteză în mișcare – chiar și la fotografiere

Acumulatorul litiu-ion BLH-1 poate fi complet încărcat în doar două ore atunci când încărcarea se face din cameră prin atașarea la o sursă de alimentare prin USB 2. E-M1 Mark III este compatibil cu standardul USB PD (USB Power Delivery) pentru a porni camera dintr-o sursă de energie externă de tip power bank, ceea ce face posibilă fotografierea pe perioade lungi de timp – aspect convenabil mai ales pentru astrofotografie sau fotografierea în medii unde temperaturile sunt foarte scăzute. 

Sistem avansat de desprăfuire cu o acoperire nouă și un obturator cu durată lungă de viață

Cu tehnologia avansată SSWF (Super Sonic Wave Filter) de la Olympus (care vibrează filtrul senzorului de imagine cu o accelerație de câteva mii G3 de 30,000 ori pe secundă pentru a scutura cu putere praful și murdăria) și o nouă acoperire pentru senzor, introdusă anterior și la OM-D E-M1X, nu există practic nici o șansă ca murdăria să se lipească de senzor, reducând astfel posibilitatea de apariție a petelor pe imagine la 1/10 față de modelele convenționale. Unitatea obturatorului de la E-M1 Mark III cu durabilitate mare a trecut testarea pentru 400,000 operațiuni oferind astfel un nivel ridicat de fiabilitate, aspect cu care inclusiv fotografii profesioniști ce utilizează în mod constant obturatorul se pot simți confortabil.

related products

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.