Lumix S5 II X: Camera perfectă pentru creatorii de conținut

Cumpără acum noua cameră Panasonic Lumix S5II X

Gândit și proiectat special pentru creatorii de conținut fie ei amatori, cei cu pretenții sau mai ales cei profesioniști care au nevoie atât de de fotografii, dar și de opțiuni video sofisticate și, nu în ultimul rând, de posibilitatea de transmisie în direct/live streaming, a doua generație Panasonic Lumix S5 II, acum în varianta X, este echipată cu o serie de funcții noi pentru a putea aduce orice viziune sau idee creativă la viață. 

Beneficiind de un nou design de senzor și de un motor de procesare actualizat cu tehnologie L2, Panasonic S5 II X este prima cameră Lumix care oferă Phase Hybrid AF pentru performanță de focalizare automată rapidă și precisă. 

Folosind pe deplin senzorul de 24,2 MP și procesorul îmbunătățit, această cameră înregistrează videoclipuri 6K timp de până la 30 de minute, în timp ce este disponibilă și captură video 4K nelimitată. Optimizat pentru video, S5 IIX este, de asemenea, echipat cu un nou sistem Active IS, care ajută enorm la fotografierea sau filmarea direct din mână.

Lumix S5 II X vine dotat cu funcții și caracteristici video avansate și sofisticate, ideale pentru  utilizatorii profesioniști. Acestea includ: ieșirea de date video HDMI RAW, înregistrarea USB-SSD, înregistrarea ALL-Intra și înregistrarea ProRes.

Funcționalitatea de livestreaming este, de asemenea, standard, iar S5 IIX oferă streaming IP wireless, tethering USB la smartphone-uri și streaming IP prin cablu. În plus, această cameră este prima cameră Lumix care prezintă un design complet negru rafinat și ascuns.

Senzor nou și motor de procesare

Având un senzor CMOS full frame de 24,2 megapixeli și un motor de procesare a imaginii actualizat cu tehnologie L2, senzorul S5 IIX încorporează un sistem Phase Hybrid AF nou dezvoltat – o premieră pentru camerele din seria Lumix – oferind 779 de puncte de detectare a fazei pentru o îmbunătățire semnificativă a urmăririi subiectului. Senzorul oferta o sensibilitate ridicată și o dinamică largă, cu o gamă utilă a ISO 100-51200, care poate fi extins la ISO 50-204800 pentru a lucra într-o varietate de condiții de iluminare.

Bine echipat pentru acțiune și subiecți în mișcare rapidă, S5 IIX permite, de asemenea, fotografierea la rezoluție completă la până la 9 fps cu obturatorul mecanic și până la 30 fps cu obturatorul electronic. În plus, S5 IIX utilizează tehnologia de stabilizare prin schimbarea senzorului și dispune de un mod de înaltă rezoluție pentru a captura și a compila 8 expuneri separate pentru a crea un singur fișier brut sau JPEG de 96 MP!

Potrivit pentru subiecte statice și atunci când lucrați pe un trepied, acest mod creează o imagine mai detaliată și mai precisă a culorilor decât poate produce o singură fotografie și produce o imagine cu o rezoluție de 12000 x 8000 pixeli.

Înregistrare video 6K și 4K

În plus față de nevoile standard ale fotografilor, Lumix S5 II X are elemente de înregistrare video de înaltă capacitate. Înregistrarea full-frame 6K25p cu culoare 4:2:0 pe 10 biți poate fi capturată timp de până la 30 de minute, în timp ce înregistrarea video nelimitată este posibilă atunci când filmați în modul DCI și UHD 4K60p 4:2:2 pe 10 biți.

Camera acceptă captură video 120p pentru videografii care doresc să creeze videoclipuri cu încetinitorul (slow motion) de înaltă rezoluție, iar ieșirea RAW HDMI este posibilă printr-un upgrade opțional de licență. 

V-Log a fost preinstalat pe această cameră și este folosit pentru a capta o curbă gamma plată, neutră și o gamă dinamică echivalentă de peste 14 trepte oferă un control precis al datelor de culoare în post-producție, precum și o editare fără întreruperi cu filmări. cu camere VariCam.

Împrumutând de la linia de camere video Panasonic, Dual Native ISO ajută la obținerea unei combinații echilibrate de zgomot redus și sensibilitate ridicată, pentru a se potrivi mai bine cu lucrul într-o varietate de condiții de iluminare. 

Sunt furnizate două circuite dedicate pentru fiecare pixel: un circuit ISO scăzut oferă sensibilități de bază de ISO 100 pentru utilizare normală, ISO 640 când este aplicat V-Log, ISO 400 când este aplicat HLG și ISO 200 când este aplicat Cinelike D2/V2; un circuit Low Noise oferă sensibilități de bază de ISO 640 pentru utilizare normală, ISO 4000 când este aplicat V-Log, ISO 2500 când este aplicat HLG și ISO 1250 când este aplicat Cinelike D2/V2.

Funcții video pentru profesioniști

  • S5 IIX oferă ieșire de date video HDMI RAW
  • Pentru videografii care doresc să îmbunătățească eficiența în backup-ul și post-procesarea datelor, înregistrarea și redarea sunt acceptate folosind un SSD extern prin USB. Înregistrarea ALL-Intra și înregistrarea ProRes sunt, de asemenea, acceptate.
  • Proiectată pentru utilizatorii moderni și creatorii de conținut, camera permite streaming IP wireless, tethering USB la smartphone-uri și streaming IP prin cablu.

Sistem AF hibrid de fază

S5 IIX este primul aparat mirrorless din gama oglindă Lumix care adoptă un sistem Phase Hybrid AF, cu 779 de puncte de detectare a fazei pentru a oferi o focalizare rapidă și precisă pentru o acuratețe AF remarcabilă. Când vine vorba de focalizare automată, fiabilitatea este cel mai important lucru, iar cu Phase Detection AF poți focaliza și urmări subiectul în șase situații diferite, care până acum reprezentau o provocare pentru sistemele convenționale. 

Dual IS 2 cu Active IS

S5 IIX încorporează un sistem de stabilizare a imaginii Dual IS 2, care compensează mișcarea aparatului cu aproximativ 6,5 f/stopuri (trepte de luminozitate) pentru a obține cea mai mare claritate pentru fotografie sau pentru aplicațiile video.

Designul camerei

  • Folosit împreună cu alți membri ai L-Mount Alliance, montura pentru obiectiv L este o interfață versatilă cu un diametru al monturii de 51,6 mm și o distanță de flanșă de 20 mm pentru lucrul cu o gamă largă de optice. În plus, această cameră permite utilizarea tuturor lentilelor anamorfice clasice și moderne care au fost utilizate de peste 60 de ani.
  • Un EVF OLED de înaltă rezoluție de 3,68 m puncte oferă o mărire clară de 0,78x împreună cu o rată de refresh variabilă de 60 fps sau 120 fps.
  • LCD mare de 3,0″ cu 1,84 m puncte este un mijloc luminos și clar pentru fotografierea în direct, precum și pentru redare și navigare prin meniu. Ecranul rabatabil pe 3 axe face ca vizarea, respectiv încadrearea să fie foarte fqcilă din orice unghi sau punct de stație., iar ecranului tactil oferă un control intuitiv al setărilor în orice moment.
  • Un joystick cu 8 direcții și un meniu ușor de utilizat permit o operare rapidă și eficientă.
  • Un port USB-C permite transferul rapid de fișiere, precum și încărcarea de mare viteză a bateriei în cameră. În plus, un nou port HDMI-A de dimensiune completă beneficiază de aplicații video, un port de 2,5 mm poate fi utilizat cu obturatorul opțional DMW-RS2, iar mufele de microfon și căști de 3,5 mm se potrivesc nevoilor avansate de înregistrare audio.
  • Sloturile duble pentru carduri de memorie SD – ambele compatibile cu UHS-II – oferă o flexibilitate îmbunătățită pentru stocarea imaginilor, permițându-vă să separați fișierele brute și JPEG pe carduri diferite, să salvați fișiere duplicate pe ambele carduri sau pur și simplu să vă dublați spațiul de stocare cu înregistrarea depășită.
  • O premieră în industrie, S5 II utilizează un ventilator de răcire încorporat pentru a reduce temperatura internă a camerei pentru înregistrare prelungită sau nelimitată.
  • Un corp din aliaj de magneziu construit robust, cu design rezistent la praf și stropire, permite lucrul în condiții meteorologice dure și în medii dificile.

Prima cameră Lumix care prezintă un design negru rafinat și discret.

Bluetooth și Wi-Fi

Bluetooth Low Energy (5.0) asigură o conexiune constantă între smartphone sau tabletă cu un consum minim de energie. Pentru activități wireless mai robuste, suportul IEEE 802.11b/g/n și 802.11a/n/ac este, de asemenea, disponibil pentru o transmisie mai rapidă și o control și monitorizare de la distanță mai fluide.

Completând conectivitatea wireless a camerei, Lumix Sync este o aplicație iOS și Android concepută pentru a se asocia cu camera pentru controlul fotografierii de la distanță de pe smartphone sau tabletă, transfer wireless de imagini și actualizare firmware.

Alte caracteristici ale Panasonic Lumix S5 II X

  • Posibilitatea de a filma atât în B-RAW cât și în Apple ProRes RAW prin conectarea la un monitor extern cu posibilități de înregistrare
  • LUT în timp real permite ca gradarea culorilor să fie realizată chiar în cameră
  • Decuparea în timp real permite derularea și mărirea în cadru în timpul înregistrării video
  • Pe lângă raporturile convenționale 3:2, 4:3, 1:1 și 16:9, fotografiile pot fi înregistrate și în formatele panoramice 65:24 și 2:1
  • Compensarea umbririi culorii corectează colorația albăstruie/roșiatică de la periferie care poate apărea atunci când sunt montate lentile mai vechi
  • Compatibil cu Lumix Tether pentru fotografiere și înregistrare video la distanță prin USB
  • Înregistrare pe 4 canale 48 kHz sau 96 kHz pe 24 de biți cu adaptor pentru microfon XLR DMW-XLR1 opțional
  • Încărcarea bateriei USB PD (power delivery) în cameră cu încărcătorul de baterie DMW-BTC15 opțional

Echipa F64 și Panasonic România au fost prezenți la evenimentul de lansare

Scrie-ne în comentarii ce îți place cel mai mult la noua cameră Lumix S5II X și dacă plănuiești să o cumperi!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.