Personalităţi contemporane în expoziţia de fotografie „Români Frumoşi“

Portretele a 29 de personalităţi contemporane se reunesc pentru prima oară într-o expoziţie deschisă publicului în perioada 7 – 19 ianuarie la Cărtureşti Verona. Expoziţia face parte din proiectul „Români Frumoşi – galerie de valori“, un demers iniţiat de fotograful Matei Buţă cu scopul promovarii românilor care se remarcă prin performanţele lor. Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainărie.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie și Normalitate (ARCEN), proiectul „Români Frumoşi” strânge laolaltă 29 de portrete prezentate sub forma unei serii de expoziţii și ulterior a unei galerii online găzduită pe platforma www.romani-frumosi.ro, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte într-un album.

afis a3 BUCURESTI

Crina Coco Popescu

 În perioada 10 mai – 15 iunie 2012 portretele au fost împărţite în 4 expoziţii instalate simultan pe simezele librăriilor Cărtureşti din Constanţa, Iaşi, Cluj și Timişoara. Cei 29 de Români Frumoşi se reunesc pentru prima oară în expoziţia deschisă publicului în perioada 5 – 19 ianuarie la Cărtureşti Verona din Bucureşti. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, portretul celei care la 17 ani are 21 de expediţii, 6 recorduri de vârstă şi Seven Volcanoes cuceriţi; al actriţei cu cele mai multe premii UNITER; al primului medic de chirurgie plastică pentru copii; al ţesătoarei maramureşene faimoasă la nivel internaţional; al arhitectului român care a proiectat cea mai înaltă clădire din lume din secolul 20; al primului doctor român care a efectuat un transplant de inimă în 1964; al singurului cosmonaut român. Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainăria librăriei.

Dorin Prunariu

Proiectul „Români Frumoşi” este posibil datorită sprijinului acordat de iStyle, F64, Vodafone şi Epson, cu susţinerea media a Radio France Internaţional, Radio România Cultural, Revista Arte şi Meserii, Foto-magazin.ro, Vernisaje.com, Foto4ALL, Clubul Foto, România Pozitivă, Metropotam, Webcultura, Agenţia de carte, Academia de fotografie, Port.ro, Modernism şi a www.BrandingpentruFotografi.ro – platforma de servicii de branding şi comunicare pentru fotografi.

Nicu Covaci

Despre Matei Buţă

Matei Buţă este fotograf freelancer pasionat de fotografia de portret, peisaj şi fotografia de stradă. Matei şi-a făcut ucenicia în fotografia de portret în SUA iar „Români Frumoşi“ este primul său proiect expozițional.

Victor Rebengiuc si Mariana Mihuț

Români Frumoși expuși în portrete fotografice:

 1. Anamaria Marinca
 2. Christian Mititelu
 3. Crina Coco Popescu
 4. Cornel Sitar
 5. Cosmin Bumbuț
 6. Cristian Mandeal
 7. Dan C. Mihăilescu
 8. Dan Mircea Enescu
 9. Dorin Prunariu
 10. Gigi Căciuleanu
 11. Ileana Hotopilă
 12. Ioana Avădani
 13. Ion Barbu
 14. Ion Bruckner
 15. Lucian Boia
 16. Marina Chirca
 17. Nicolae Bordașiu
 18. Nicu Covaci
 19. Oana Pellea
 20. Petru Moga
 21. Radu Deac
 22. Echipa Națională Spadă Feminin
 23. Solomon Marcus
 24. Ștefan Câlția
 25. Stere Gulea
 26. Victor Rebengiuc & Mariana Mihuț
 27. Victoria Berbecaru
 28. Vlad Simionescu şi Raluca Buzdugan
 29. M.S. Regele Mihai și Regina Ana

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

 • Cosmin Bumbuț e pe aceiasi treapta cu M.S. Regele Mihai, Victor Rebengiuc sau Ion Bruckner? E o gluma nu? Cosmin stie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *