Personalităţi contemporane în expoziţia de fotografie „Români Frumoşi“

Portretele a 29 de personalităţi contemporane se reunesc pentru prima oară într-o expoziţie deschisă publicului în perioada 7 – 19 ianuarie la Cărtureşti Verona. Expoziţia face parte din proiectul „Români Frumoşi – galerie de valori“, un demers iniţiat de fotograful Matei Buţă cu scopul promovarii românilor care se remarcă prin performanţele lor. Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainărie.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie și Normalitate (ARCEN), proiectul „Români Frumoşi” strânge laolaltă 29 de portrete prezentate sub forma unei serii de expoziţii și ulterior a unei galerii online găzduită pe platforma www.romani-frumosi.ro, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte într-un album.

afis a3 BUCURESTI

Crina Coco Popescu

 În perioada 10 mai – 15 iunie 2012 portretele au fost împărţite în 4 expoziţii instalate simultan pe simezele librăriilor Cărtureşti din Constanţa, Iaşi, Cluj și Timişoara. Cei 29 de Români Frumoşi se reunesc pentru prima oară în expoziţia deschisă publicului în perioada 5 – 19 ianuarie la Cărtureşti Verona din Bucureşti. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, portretul celei care la 17 ani are 21 de expediţii, 6 recorduri de vârstă şi Seven Volcanoes cuceriţi; al actriţei cu cele mai multe premii UNITER; al primului medic de chirurgie plastică pentru copii; al ţesătoarei maramureşene faimoasă la nivel internaţional; al arhitectului român care a proiectat cea mai înaltă clădire din lume din secolul 20; al primului doctor român care a efectuat un transplant de inimă în 1964; al singurului cosmonaut român. Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainăria librăriei.

Dorin Prunariu

Proiectul „Români Frumoşi” este posibil datorită sprijinului acordat de iStyle, F64, Vodafone şi Epson, cu susţinerea media a Radio France Internaţional, Radio România Cultural, Revista Arte şi Meserii, Foto-magazin.ro, Vernisaje.com, Foto4ALL, Clubul Foto, România Pozitivă, Metropotam, Webcultura, Agenţia de carte, Academia de fotografie, Port.ro, Modernism şi a www.BrandingpentruFotografi.ro – platforma de servicii de branding şi comunicare pentru fotografi.

Nicu Covaci

Despre Matei Buţă

Matei Buţă este fotograf freelancer pasionat de fotografia de portret, peisaj şi fotografia de stradă. Matei şi-a făcut ucenicia în fotografia de portret în SUA iar „Români Frumoşi“ este primul său proiect expozițional.

Victor Rebengiuc si Mariana Mihuț

Români Frumoși expuși în portrete fotografice:

  1. Anamaria Marinca
  2. Christian Mititelu
  3. Crina Coco Popescu
  4. Cornel Sitar
  5. Cosmin Bumbuț
  6. Cristian Mandeal
  7. Dan C. Mihăilescu
  8. Dan Mircea Enescu
  9. Dorin Prunariu
  10. Gigi Căciuleanu
  11. Ileana Hotopilă
  12. Ioana Avădani
  13. Ion Barbu
  14. Ion Bruckner
  15. Lucian Boia
  16. Marina Chirca
  17. Nicolae Bordașiu
  18. Nicu Covaci
  19. Oana Pellea
  20. Petru Moga
  21. Radu Deac
  22. Echipa Națională Spadă Feminin
  23. Solomon Marcus
  24. Ștefan Câlția
  25. Stere Gulea
  26. Victor Rebengiuc & Mariana Mihuț
  27. Victoria Berbecaru
  28. Vlad Simionescu şi Raluca Buzdugan
  29. M.S. Regele Mihai și Regina Ana

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Cosmin Bumbuț e pe aceiasi treapta cu M.S. Regele Mihai, Victor Rebengiuc sau Ion Bruckner? E o gluma nu? Cosmin stie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.