Una Margarita, por favor

Sa va povestesc cum mi-a venit ideea. Acum cateva nopti am avut un vis. Se facea ca eram pe o plaja nesfarsita cu nisip alb, fin, intr-un hamac atarnat la umbra palmierilor. Vantul ma legana usor in timp ce valurile imi sopteau vorbe dulci in ureche. Am intins mana si am simtit-o. Degetele mele s-au plimbat in sus pe piciorul alunecos si au imbratisat cupa umeda si rece. Era cea mai mare margarita pe care am vazut-o vreodata. Razele soarelui se spargeau in mii de curcubee in cristalele de gheata verde. Era acolo pentru mine si am sorbit-o cu nesat.
Dimineata m-a gasit extaziat, cu zambetul pe buze. Jur ca inca ii mai simteam gustul suav de lime cand m-am asezat pe toaleta. Dar ceva nu era in regula. Am sarit ca ars si m-am uitat la capacul wc-ului, era acoperit cu sare. Un fior rece mi-a trecut pe sira spinarii si m-am repezit la oglinda, … limba mi-era albastra.
In acea zi am plecat la mare, undeva in sud, pe langa Balcic. Plaja intinsa, mi-a trezit amintirile de peste noapte. Nu eram in dispozitia de a savura inca o margarita. Si nu imi place plaja, are prea mult nisip … alb, fin, il simt cum imi mangaie talpile. Aaah, ar fi mult mai bine daca in loc de nisip ar fi gresie, cred ca s-ar aduna infinit mai usor tonele de chistoace si seminte de floarea soarelui. Reveria mea absurda s-a sfarsit brusc cand am vazut-o. Fara indoiala era ea, Margarita din vis ma astepta pe tejgheaua de lemn a barului acoperit cu stuf.
Viata fotografica a unei margarita este foarte scurta, fulgii de gheata se vor topi in cateva secunde, insuficiente chiar daca te consideri pregatit. Savureaz-o, nu te obosi sa mai scoti aparatul din traista. Acum ceva timp am experimentat o metoda de a crea iluzia unei bauturi cu fulgi de gheata, care-si pastreaza aspectul chiar si pentru cateva zile.
Pentru prepararea lichidului am folosit suc de mere verzi si un plic de gelatina. Daca respecti instructiunile de pe plic, sucul se va intari in cateva ore.
Intre timp poti prepara paharul, asa cum am aratat in articolul de aici. Ai nevoie de dulling spray si efect de roua. Mai departe, am rotit buza paharului prin putina miere si apoi prin zahar. Stiu ca ar fi trebuit sa folosesc sare grunjoasa, dar si sucul de mere ar fi trebuit sa fie Cointreau si suc de  lime, in parti egale.

Dupa ce lichidul s-a inchegat complet l-am amestecat cu o furculita, pana cand bucatile de gelatina au ajuns de dimensiunea cristalelor de gheata. Daca amestecul este prea vascos poti adauga putina apa. Lichidul magic l-am turnat cu grija in pahar, cu o lingura, si l-am ornat cu doua feliute de lamaie verde. Imi place, arata periculos de gustos.
Pe Margarita mi-am imaginat-o inconjurata de lumina. Lumina principala,un blit cu softbox de 66cm asezat la 45 de grade din partea stanga. Fundalul verde este luminat separat, de sub masa, de un doilea blit, cu snoot, iar suprafata neregulata a bauturii va fi scoasa la iveala de un al treilea blit, tot cu softbox de 66cm, asezat in fata aparatului de fotografiat. Probabil ca m-as fi putut descurca doar cu doua lumini si o blenda, dar din pacate fac risipa, pentru ca am cu ce.

Imi admir creatia si stiu ca nu este important ceea ce vezi, ci ceea ce crezi ca vezi. Iar eu vad plaja nesfarsita, simt vantul prin par si aud valurile soptindu-mi vorbe dulci aduse de departe.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Iar eu vad cea mai mare Margarita care s-a vazut vreodata 🙂

  • Dl. Stefan Popescu, mereu SURPRINZATOR, acelasi, dar diferit. Toata STIMA. Multzumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.