IN VIN ESTE ADEVARUL, IN LUMINA ESTE FRUMUSETEA

text si imagini: Stefan Popescu

Subiectul de astazi este o sticla. Dar nu orice fel de sticla, ci una de colectie, cu care as putea sa sarbatoresc zece ani de F64. Acum cand scriu aceste randuri, sticla se afla in siguranta, pe raft in beci, alaturi de celelalte sticle de colectie, care imi aduc aminte de momentele speciale din viata mea. Si, pentru ca sa nu mi se faca dor de ea prea curand, am hotarat sa transform vinul in pixeli. Stiam eu ca o sa imi foloseasca candva bucata de sticla neagra pe care am cumparat-o de la “asa cum sunt”, stiti voi de unde. Doua softbox-uri, diferite din simplul motiv pentru ca nu este nevoie de doua la fel, latimea reflexiilor de pe marginile sticlei fiind data nu de latimea softboxurilor ci de unghiul in care acestea sunt asezate fata de sticla. Am ales sa le plasez reflexiile un pic spre interiorul sticlei, pentru a lasa loc luminii de fundal sa descrie conturul.


Apropo de fundal, ce poate fi mai potrivit decat un reflector cu grid? Desigur un reflector cu grid si un filtru rosu. Fundalul, sa nu uitam, este din carton gri, dar ar fi putut sa fie la fel de bine alb, negru, sau orice nuanta intre ele, lumina e mai importanta.


Mie imi cam place si asa, dar poate unii se vor intreba
“Oare ce scrie pe eticheta ceea?”


Va spun eu: Merlot!… pe eticheta din spate, pe cea din fata o sa vedeti si singuri dupa ce mai aprind un octobox, pentru ca altceva nu mai am. Lumina asta din fata vine evident cu o reflexie in plus. Asta ar fi o problema daca as fotografia pe film, dar din pacate nu este cazul. Cine nu a auzit de Photoshop sa-si cumpere, sau sa stea pana la miezul noptii sa gaseasca o solutie.

Echipament folosit: 

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • in loc de octobox poate un blitz cu un snoot a carui lumina sa cada doar pe eticheta ….
    my 2 cents

  • Ce vreau eu sa va intreb ca pasionat de fotografie, vinul asta merge si cu apa minerala? Si cat e sticla? Se gaseste la Kaufland?

  • Ar fi fost bine daca postati si pozele setap-ului, nu doar diagramele aferente.Dar in rest felicitari pentru articol.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *