Ring my flash!

foto: Cristi Uba
model: Raluca Constantin
text si model;): Stefan Popescu

Mi-am facut obiceiul de a intra in studio macar o data pe zi, chiar daca numai pentru a-mi mangaia cu privirea dragele mele blituri. Fac un inventar rapid si ma bucur ca un copil care-si numara masinutele a mia oara. Stativele isi poarta cu stoicism pretioasa povara, reflectoarele arunca straluciri discrete de pe rafturi alaturi de griduri, umbrele, cleme, menghine si alte maruntisuri, softboxul, striplightul si octoboxul stau cuminti langa perete. Un sentiment placut de multumire ma cuprinde.
Si totusi ceva lipseste, ceva ce numai Mos Craciun sau un bilet castigator la loto mi-ar putea aduce.

Inventat de domnul Lester A. Dine prin anii 50′, pentru a documenta interventiile medicale, ring flash-ul a ajuns sa fie de ani buni preferatul fotografilor de portret si moda, un fel de Ferrari al bliturilor de studio. Hmm, Ferrari categoric n-o sa-mi iau, dar un ringflash … cine stie.

Pentru inceput o sa imi satisfac curiozitatea cu unul din ringflash-urile Elinchrom din studioul magazinului F64studio.

Echipament folosit:

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Am folosit o metoda mai ecologica, un coleg + blenda 🙂

  • E pe stoc doar in Europa 😉

  • Ai uitat de pe lista de echipamente ventilatorul 😛

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.