The Butterfly Effect

Foto: Cristian Uba
Text: Stefan Popescu

“Sa fie lumina!” ar putea fi motto-ul studioului foto din noul nostru magazin din Bd-ul Unirii la nr.45. Un loc de izbavire si de pierzanie, un rai al wattilor secunda si al sincronizarii perfecte, este sala cavalerilor lampii rotunde, iar eu sunt povestitorul de la biroul din colt.

Povestea de astazi incepe cu…

A fost odata ca niciodata, in Statele Unite ale Americii, o prea frumoasa actrita, pe nume Marlene Dietrich, printesa a Padurii Sfinte. Ea isi dorea sa fie invaluita de cea mai frumoasa lumina, lumina “butterfly”. Aceasta se revarsa direct si cu toata puterea asupra ei, de deasupra camerei de filmat. I se spunea lumina “fluture” de la umbra creeata sub nas, care semana cu un fluture in zbor.

Aici in laboratorul F64 am incercat formula secreta, am fost un alchimist vremelnic al luminii. Puterea  beauty dish-ului de 70 de cm creeat de maestrii de la Elinchrom a fost invocata, iar D-lite 4 a fost bagheta care a aprins scanteia. Efectul butterfly a stralucit pentru opt sutimi de secunda.

Traditia spune ca acum trebuie sa te opresti, insa aici totul te indeamna sa experimentezi. A trebuit sa adaug si softboxul Elinchrom de 80x60cm cu grid atasat pe BXRI-ul de 250W. Lumina de dedesubt complica lucrurile si-mi place. Alunga umbrele, dar cere un tribut, o  stralucire rece care aprinde privirea.

Capul unui Ranger Quadra este un ingredient puternic. Trebuie folosit cu grija, dimensiunile mici nu trebuie sa te insele, in dansul salasluiesc nu mai putin de 400 de watti secunda. L-am starnit de la distanta de trei metri de undeva din spate, pentru a beneficia de conturul fin din exterior.

Atunci pe fata ei am citit:

“You could be mine!”…. si m-am bucurat ca am tras eu primul.

Echipament:

Elinchrom #20484 D-LITE IT 4 400Ws Monolight
Elinchrom #26175 Rotalux Softbox 80x60cm
Elinchrom #26110 Rotagrid Diffuser pt 26175 60×80
Elinchrom #26167 reflector argintiu SoftLite 70cm + set deflectoare silver-gold 26304
Elinchrom #20460.1 BXRi – Blitz studio 250W
Elinchrom #10293.1 Ranger Quadra Head A To Go Set

Schema de lumini

Va asteptam in fiecare zi in studioul magazinului F64 din b-dul Unirii 45 sa incercati cele mai diverse scheme de lumini.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Felicitari F64Team 🙂
    P.S. Sunt bucuros, ca puneti si "How it's made" (pentru ca mai vad mici tips-uri ) 😀

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *