Review Sigma 85mm Art, de Claudiu Nicolescu

Postat de: Claudiu Nicolescu Claudiu Nicolescu

Am folosit o perioadă modelul Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM și nu pot spune că s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele, așa că am zis că ar fi cazul să testez varianta Art.

De ce? În primul rând, datorită construcției foarte solide. Faptul că are 1300g poate reprezenta un minus, însă eu am tratat asta ca pe un avantaj și anume o stabilitate foarte bună, echilibrându-se perfect cu un Canon 5D Mark III.

Pe lângă construcție, care a reprezentat primul contact cu obiectivul, acesta mi-a depășit așteptările odată pus „la treabă”. Am fost foarte curios să văd cum se descurcă la deschiderea maximă a diafragmei, deoarece modelul anterior prezenta diferențe foarte mari între diverse deschideri. N-am simțit nevoia să închid diafragma decât pentru o mai mare precizie sau pentru un câmp de profunzime mai mare.

Fiind o focală excelentă pentru portrete mi-am zis că este o situație bună de test. Mi-am propus să îi testez atât precizia și viteza de focalizare cât si comportamentul acestuia în diferite situații de lumină naturală.