35 mm F1.4 DG DN Art

Evoluția unui clasic – SIGMA 35mm F1.4 Art renaște

Modelul existent de 35 mm F1.4 DG HSM | Art este primul obiectiv SIGMA GLOBAL VISION. Lansat în  anul 2012, a stabilit standardul pentru toate obiectivele ulterioare Art ale SIGMA și, datorită calității excepționale a imaginii, este în continuare obiectivul de 35 mm preferat de mulți fotografi profesioniști.

Nouă ani mai târziu, modelul F1.4 de 35 mm a fost reproiectat de la zero, special pentru camerele fără oglindă, mirrorless,  și este punctul culminant al unei mari experiențe de proiectare optică și tehnici avansate de producție dobândite în ultimul deceniu al dezvoltării obiectivelor GLOBAL VISION. Ca și în cazul tuturor obiectivelor SIGMA, modelul 35mm F1.4 DG DN | Art este construit în întregime la singura fabrică din Aizu, Japonia, unde standardul de prelucrare și tehnologizare este la cel mai înalt nivel.

La fel ca la toate obiectivele SIGMA,  optica de top face parte din centrul de interes al designului 35mm F1.4 DG DN  | Art. În ciuda faptului că este semnificativ mai mic și mai ușor decât modelul existent de 35 mm F1.4, acesta afișează un nivel remarcabil de claritate până la marginile cadrului la toate deschiderile, precum și un bokeh excepțional de neted și atractiv și aberații optice remarcabil de bine controlate.

Proiectat exclusiv pentru utilizare cu aparate mirrorless, modelul 35mm F1.4 DG DN | Art este suficient de ușor pentru a se simți perfect echilibrat pe o cameră compactă mirrorless, dar este dotat și cu o serie de caracteristici profesionale, inclusiv AF ultrarapid, un inel de diafragmă care poate fi deblocat și blocat și un buton AFL personalizabil. Acest lucru conferă obiectivului operabilitatea și portabilitatea fără compromisuri, făcându-l la fel de ideal pentru proiecte profesionale, precum și pentru ieșirile ocazionale, și la fel de potrivit pentru video, pe cât este pentru foto.

Obiectivul SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art  este disponibil pentru montura Sony E și Panasonic L-Mount.

SIGMA este încântată să vă prezinte noul standard de înaltă clasă, obiectivul fix de 35mm cu diafragmă f/1.4

 

Caracteristici cheie ale obiectivului 🔑

Performanță optică excepțională

Esențial pentru designul modelului 35mm F1.4 DG DN | Art este performanța sa optică sofisticată, care este în concordanță cu dezvoltarea tuturor obiectivelor din gama Art. Obiectivul încorporează 15 elemente în 11 grupuri. Cu două elemente cu dispersie redusă specială (SLD), un element cu dispersie extra redusă (ELD), un element „F” cu dispersie redusă (FLD) și două elemente asferice, precum și alte lentile de înaltă performanță, construcția optică avansată a obiectivului utilizează tehnologia de proiectare optică de ultimă generație a SIGMA, minimizând toate tipurile de aberații, inclusiv aberația cromatică axială, care nu poate fi corectată în cameră.

În ciuda faptului că are o deschidere foarte largă de F1.4, obiectivul este capabil să controleze aberația coma sagitală extrem de bine chiar și la diafragmă foarte deschisă, reducând efectul de alungire al punctelor luminoase din marginea cadrului. Acest lucru va fi deosebit de atrăgător pentru astrofotografie.

Datorită celor 11 lamele de diafragmă rotunjite, obiectivul afișează un bokeh neted și rotund, astfel încât zonele care nu sunt focalizate să nu distragă atenția. Acest aspect face ca modelul 35mm F1.4 DG DN | Art să fie potrivit pentru portrete, susținut de calitatea imaginii ultra-clare și de un “color bleeding” redus. De asemenea, funcționează foarte bine în condiții de iluminare din spate datorită tehnologiei SIGMA anti-ghosting și anti-flare pe care a elaborat-o prin nenumărate simulări și teste reale în mulți ani de dezvoltare a obiectivelor. Această caracteristică menține fotografiile cu un contrast ridicat și fără flare excesiv chiar și atunci când lucrați în lumină dificilă.

AF rapid și silențios într-un corp compact

Mecanismul de focalizare din SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art are un motor de tip “stepping”. Acest motor controlează o lentilă de focalizare compusă dintr- un singur element ușor, ceea ce înseamnă că AF-ul este receptiv și silențios și este capabil să țină pasul foarte eficient cu obiectele în mișcare. Focalizarea manuală este lină și precisă, dar cu o rezistență adecvată pentru producătorii de film. Desigur, obiectivul are pe corp și un comutator pentru modul de focalizare.

SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art urmează în întregime conceptul din linia Art, care este „conceput cu accent pe performanța optică sofisticată”. Asociat cu performanța sa avansată de focalizare automată și confortul unei dimensiuni compacte, obiectivul ridică toate standardele.

Set de caracteristici profesionale 🎯

Modelul SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art dispune de un inel de diafragmă care permite controlul deschiderii diafragmei prin intermediul obiectivului sau când este setat la Auto, folosind camera. Un comutator de blocare al diafragmei de pe corpul obiectivului permite blocarea inelului diafragmei pe Auto, astfel încât să nu fie acționat accidental în timpul fotografierii. Un mare plus pentru videografi, inelul de diafragmă poate fi acționat și cursiv, permițând utilizatorilor să regleze fără probleme expunerea. De asemenea, pe corpul obiectivului este un comutator de mod de focalizare și un buton AFL, care poate fi personalizat pentru o funcție dorită din meniul camerei (în funcție de model). Comutatorul este poziționat ergonomic pentru a fi controlat de degetul mare în timpul utilizării.

Un parasolar de tip petală este inclus în pachet, și ajută la reducerea flareul-ui și oferă obiectivului protecție suplimentară dacă este scăpat. Parasolarul are un mecanism de blocare ce îl menține fix  în siguranță de obiectiv, iar manșonul său cauciucat îl face rapid și ușor de atașat și demontat.

Pe lângă această gamă impresionantă de caracteristici și un exterior elegant, corpul modelului 35 mm F1.4 DG DN Art oferă un nivel excepțional de durabilitate care îl ajută să reziste utilizării profesionale pe termen lung, iar suprafața exterioară și componentele externe conferă o senzatie plăcută în mâna. Structura rezistentă la praf și stropire asigură etanșarea butoanelor și a îmbinărilor dintre părțile componente și există o garnitură de cauciuc în jurul monturii. Dispune, de asemenea, de o acoperire impermeabilă la apă și ulei aplicată pe elementul frontal, asigurând faptul că fotografii se pot baza pe obiectiv în orice condiții.

Caracteristici suplimentare 📸

 • Construcția obiectivului: 15 elemente în 11 grupuri, cu 1 FLD, 1 ELD, 2 SLD și 2 elemente asferice
 • Focalizarea internă
 • Compatibil cu focalizarea automată de mare viteză
 • Motor “stepping”
 • Compatibil cu corecția optică din cameră (Funcție disponibilă numai pe camerele acceptate. Corecțiile disponibile pot varia în funcție de modelul camerei.)
 • Acoperire multi-strat
 • Acoperire hidrofugă (element frontal)
 • Inel de diafragmă
 • Inel pentru schimbare cursă diafragmă, lină sau “click”
 • Comutator de blocare a inelului de diafragmă
 • Butonul AFL
 • Comutator mod focalizare
 • Suport DMF, AF + MF
 • Structură rezistentă la praf și stropire
 • Parasolar tip petală cu buton
 • Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (vândut separat / numai pentru L-Mount)
 • Conceput pentru a minimiza flare-ul și ghosting-ul
 • Fiecare lentilă este supusă sistemului de măsurare MTF „A1” al SIGMA
 • Diafragmă rotunjită cu 11 lame
 • Montura din alamă de înaltă precizie și durabilitate
 • Realizat cu măiestrie „Made in Japan” 🙂

Specificații cheie SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art 🗝️

* Valorile de mai jos sunt valabile pentru versiunea L-Mount

Construcția obiectivului: 11 grupuri, 15 elemente (1 FLD, 1 ELD, 2 SLD și 2 lentile asferice)

Unghi de cuprindere: 63,4 °

Numărul lamelor diafragmei: 11 (diafragmă rotunjită)

Diafragmă minimă: F16

Distanță minimă de focalizare: 30 cm

Raport maxim de mărire: 1: 5.4

Dimensiunea filtrului: φ 67 mm

Dimensiuni (diametru maxim × lungime): φ 75,5 mm × 109,5 mm

Greutate: 645 g

În final, vă lăsăm câteva imagini proaspăt realizate cu noul obiectiv SIGMA 35mm f/1.4DG DN Art.

Lasă-ne în comentarii care este obiectivul tpu preferat și mai ales de ce! Iar dacă ești interesat de cele mai tari oferte ale momentului la obiectivele SIGMA, atunci acestă pagină este pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

 • Este mai mult o adaptare, nu o evolutie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.