Cum a fost la 2CREATIVE WORKSHOP Grecia 2019? Înainte de fotografie este despre prietenie

2Creative Workshop Grecia este inițiativa lui Marius Tudor și Marian Sterea, doi dintre cei mai experimentați fotografi de nuntă din România și co-fondatori ai WEDDCAMP – probabil cel mai de succes eveniment dedicat fotografilor de nuntă din România. Nu este un workshop oarecare de fotografie de nuntă, este mai mult de atât. Este o îmbinare între fotografie, sailing, călătorie, prietenie și aventură, pentru că totul se petrece la bordul a două veliere care navighează timp de 7 zile între Atena și 3 insule din Marea Egee. Workshopul este la a doua ediție, iar F64 a fost unul dintre sponsorii principali ai acestei expediții de fotografie. Participanții au putut testa echipamente de la Sigma și Godox.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hVHeMFpKGbY[/embedyt]

Care este ideea acestui workshop și de ce Grecia și nu România?

Pe lângă faptul că F64 a fost unul dintre sponsorii principali, am și avut doi reprezentați la fața locului, Macrina (Event Manager) și Kiko (Community Manager), cei care au simțit pe pielea lor ce înseamnă această experiență. Ei au stat de vorba cu Marius și Marian, care le-au povestit un pic despre ce înseamnă pentru ei această aventură, cum le-a venit ideea și care este de fapt scopul acestui workshop.

 

Totul a început după ce Marius a mers într-o expediție în Grecia organizată de școala de sailing SetSail, unde a fost invitat de unul dintre prietenii săi ca să fotografieze și să documenteze evenimentul. Marius s-a îndrăgostit de sailing și de spiritul liber al navigatorilor și i-a atras atenția în special modul în care se dezvoltă relațiile dintre oameni într-o astfel de expediție și faptul că participanții vin din medii de business diferite.

Mi s-a părut o oportunitate imensă de dezvoltare personală. Întâlnești atâția oameni diferiți, din domenii diferite, fiecare cu experiența lui și poți învăța atât de multe lucruri într-o săptămâna de mers pe mare, încât simți că vrei să te întorci iar și iar, spune Marius.

S-a întors acasă și i-a povestit bunului său prieten Marian Sterea despre cele întâmplate și, în același timp, i-a lansat o întrebare: “Cum ar fi dacă am face un workshop de fotografie de nuntă în același mod?” Au stat de vorbă două săptămâni și au ajuns la concluzia că este un eveniment unic care poate oferi participanților mai mult decât know how-ul fotografiei.

Și-au dorit să iasă din sfera protocolară a workshopurilor clasice organizate în România, iar câteva dintre scopurile acestui eveniment sunt să insufle fotografilor de nuntă spiritul de muncă în echipa, să-i aducă împreună și mai aproape unii de ceilalți (pentru că pe un velier împarți un spațiu relativ restrâns cu alți oameni și n-ai cum să păstrezi distanța pentru multă vreme, trebuie să te deschizi și să socializezi, să-ți expui problemele și poate să găsești soluții în sfaturile tuturor celor prezenți), să ofere accesul la un alt mediu de business, asta pentru că și-au propus să implice în acest proiect și oameni din alte domenii, să le ofere șansa participanților să-și creeze propriul conținut pentru “destination weddings” și să-i învețe cum să-l promoveze pentru a ajunge mai aproape de clienții din afara României. Toate astea îmbinate cu sailing și călătorit.

Cum se desfășoară 2Creative Workshop și cui se adresează?

Workshopul din Grecia este unul 100% practic și axat mai mult pe participanți și pe experiența lor. Dacă la prima ediție, din aprilie, cele două echipaje care au plecat pe mare au însumat 18 membri, la a doua ediție au fost 21, printre care două modele, designeri de haine și accesorii pentru nuntă, skipperi, antreprenori din alte domenii, un videograf și fotografi.

Workshopul ține 7 zile, dar practic înseamnă să fii plecat de acasă 9. Costul acestui workshop include absolut totul, mai puțin deplasarea până la Atena: se doarme pe velier, se mănâncă și se gătește pe velier (fiecare echipaj are un buget pentru provizii), costurile marinelor și combustibilul, onorariile skipperilor.

Fiecare participant are propria lui ședință foto cu modelele și poate participa la fiecare activitate din cadrul acestui workshop – pasiv la ședințele foto ale celorlalți colegi, activ la shooting-urile lui Marian și Marius. Fiecare participant învață să facă “scouting”, să-și găsească și să-și aleagă de dinainte locurile și lumina potrivite pentru propria ședința foto. Apoi sunt discuțiile zilnice pe fotografii și pe diverse situații și probleme pe care le întâmpină fiecare în business-ul său, un fel de masă rotundă unde toate lumea vine cu idei și sfaturi.

Workshopul se adresează tuturor fotografilor pasionați de călătorie, care înțeleg confortul și atmosfera de pe un velier și care vor să progreseze și să facă performanță în fotografia de nuntă.

Cu ce a venit în plus această a doua ediție?

Față de ediția din aprilie, la cea din noiembrie participanții au avut șansa să fotografieze o ceremonie civilă reală care a avut loc pe un catamaran, cu dreptul de a-și folosi imaginile în portofoliu și au putut vedea și înțelege cum se desfășoară shooting-uri pentru designeri de rochii de mireasă și costume și au putut testa cele mai noi echipamente de la Panasonic, Sigma și Godox.

Itinerariul 2Creative Workshop 2019

Participanții au sosit în Atena vineri seară și sâmbătă dimineață. Sâmbătă dimineață s-a făcut recepția bărcilor și s-au făcut proviziile, iar după prânz s-a plecat către insula Aegina, cel mai apropiat loc de golful unde a avut loc ceremonia civilă.

A doua zi a însemnat prima zi de workshop. Două catamarane și trei veliere au plecat și au ancorat într-un golf superb lângă Moni Island, locul unde a avut loc ceremonia și petrecerea. S-au împărțit sarcinile pentru fiecare fotograf și s-a fotografiat în echipa. Peste noapte bărcile au rămas ancorate în golf, iar a doua zi la prânz ne-am mutat înapoi pe insula Aegina pentru o serie de shooting-uri (de zi și de noapte).

A patra zi a urmat navigarea către insula Poros. Vremea nefavorabilă și o furtună venită pe nepregătite au schimbat mai devreme traseul către insula Hydra, locul unde s-au petrecut următoarele zile de workshop: shooting-urile individuale și shooting-urile pentru cele trei colecții Tudor Tailor, The Last Human și Etelle.

Vineri seară flota s-a întors în Atena, iar workshopul s-a terminat cu discuții individuale cu fiecare participant. Sâmbătă și duminică, o parte dintre cei prezenți au rămas să viziteze Atena.

Ce echipamente foto-video am testat la 2Creative Workshop Grecia 2019?

Participanții la workshop, unii dintre cei mai cunoscuți și talentați fotografi și videografi de nuntă/evenimente din țară au putut testa pe îndelete o gama largă de obiective produse de SIGMA (producătorul japonez a fost partenerul oficial acestui workshop), alături de producătorul de soluții de iluminare Godox și Panasonic România, care ne-a pus la dispoziție câteva aparate mirrorless full-frame, din gama Lumix S.

Mai exact, ne-am putut juca cu următoarele:

Sigma 35mm/1.2 L-mount

Sigma 45mm/2.8 L-Mount

Sigma 50/1.4 L-Mount

Sigma 85mm/1.4 L-Mount

Sigma 14-24mm/2.8 L-Mount

Sigma 35mm/1.4

Sigma 40mm/1.4

Sigma 85mm/1.4

Sigma 135mm/1.8

Panasonic Lumix S1

Panasonic S1R

Panasonic Lumix S1H

Panasonic 24-105mm/4 MAcro OIS

Bliț cu baterie externă Godox AD600 Pro

Bliț cu baterie externă Godox AD200 Pro

Godox AK-R1 Kit Accesorii bliț AD200

Octobox 90cm Godox P90L

Strip softbox 35x160cm Godox

Umbrela difuzie 80cmm Godox

Lampă LED Stick Godox LC500

Ce urmează?

Marius și Marian nu se opresc aici, urmează alte trei workshopuri în România, în martie 2020 (10/11 – Sibiu, 17/18 – București, 24/25 – Iași), asta în timp ce se pregătesc pentru următoarea expediție în Grecia.

Înregistrările se fac aici: http://bit.ly/354dcu2

_______________

Mai jos, puteți vedea o galerie cu imagini realizate de căte participanți în cadrul workshop-ului:

 

Fotografii de: Alex Piele, Paul Budușan, Roxana Meresciu, Călin Dobai, Constantin Plugari, Luchian Comșa

Logistica workshopului a fost asigurată de către SetSail Nautic School și YCS Sail La Vie

AICI puteți urmări materialele video realizate la prima editie a workshopului:

Partea 1 https://vimeo.com/330419365

Partea 2 https://vimeo.com/330418870

Partea 3 https://vimeo.com/330417280

Partea 4 https://vimeo.com/330417942

Partea 5 https://vimeo.com/330417280

Iată și materialele video de la cea de-a doua ediție:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hVHeMFpKGbY[/embedyt]

🎬 Vezi și Behind the Boats ➡️ https://vimeo.com/372593385

_________

Spune-ne în comentarii ce echipamente ți-ar plăcea să testezi la viitorul workshop 2Creative din Grecia și de ce ai vrea să participi? Cine știe, poate îți pregătim o supriză mare!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • In conditiile in care acest sponsor principal isi promoveaza produsele catre participanti, nu vad de ce acestia nu beneficiaza de un discount dupa/pentru participarea la workshopuri. Binecunoscut faptul ca, mai mult furi 2-3 cadre in cadrul workshopurilor, fotograful principal nu iti ofera ajutorul sa iti setezi propriul aparat pentru realizarea fotografiilor (setari optime). “Uite asa fotografiez eu cu aparatul meu de peste 30.000 lei, astea sunt preseturile MELE pentru Photoshop, spor la treaba. Ai retinut ceva, bine, nu ai retinut, te astept la urmatorul workshop, ia si strange cateva sute de euro ca ti-i luam cu placere”. Grecia a fost anul acesta, mai mult un concediu! Respect

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.