Albumul PROTEST – o mărturie vizuală a istoriei recente

Postat de: F64 F64

Imaginile lor au circulat prin presă și ți-au umplut newsfeed-ul. Sunt fotografiile care ne-au arătat puterea mulțimii și ne-au făcut să înțelegem că protestele nu sunt doar despre acele evenimente în sine, ci despre construirea unei conștiinte publice a societății noastre, cum de altfel declară sociologul Dani Sandu în album.

Însumând unele dintre mai bune fotografii din ultimii 10 ani de proteste în România, albumul de fotografie documentară PROTEST este unul bilingv (română-engleză, cu o traducere semnată de Ioana Pelehatăi și casadetraduceri) și reflectă evoluția protestului ca formă de exprimare civică.

În cele peste 200 de pagini vei găsi documentate protestele care au marcat istoria recentă a României: de la evenimentele sindicale din anul 2010, la protestele împotriva reformelor sanitare din 2012 și până la protestele împotriva exploatărilor de la Roșia Montană și Pungești, protestele Colectiv sau protestele împotriva OUG13 de anul acesta.

De asememenea, în interior vei descoperi și un timeline grafic al protestelor, iar supracoperta este detașabilă și se poate transforma într-un poster.

Prin acest album, echipa Documentaria și-a propus să lase o mărturie, o arhivă vizuală pentru generațiile următoare, să ne ajute să înțelegem mai bine și, totodată, să pornească un dialog, ducând prin țară, alături de Funky Citizens, o expoziție intinerantă cu fotografii din album.

„Cred că e important de subliniat că nu am făcut o carte activistă, ci una care documentează o formă de manifestare civică din istoria recentă a României.” (Bogdan Dincă)

Fotografiile sunt semnate de: Adi Bulboacă, Adrian Câtu, Adriana Neagoe, Alex Coman, Alexandra Dincă, Alexandru Mitu, Alexandru Socol, Anca Cernoschi, Andreea Alexandru, Andreea Retinschi, Andrei Pungovschi, Bogdan Dincă, Cătălin Georgescu, Ciprian Hord, Ciprian Muntele, Cosmin Bumbuț, Cosmin Cimil, Cosmin Sabou, Cristian Bîscă, Cristi Breban, Cristian Marin, Cristian Munteanu, Daniel Mihăilescu, Daniel Miroțoi, Eli Driu, Eugen Chiriță, Egyed Ufó Zoltán, George Călin, George Popescu, Ioana Moldovan, Ioana Rusu, Ionuț Tarcea, Liviu Florin Albei, Mircea Reștea, Oana Brîndușe, Octav Ganea, Orsolya Balint, Ovidiu Dumitru Matiu, Robert Ghement, Romeo Tomescu, Stelian Păvălache, Tudor Vintiloiu, Vadim Ghirda, Vlad Petri.

Albumul PROTEST poate fi achiziționat prin plată online, contra sumei de 110 lei , de aici.

Ce cuprinde albumul

  • Un total de 296 imagini de la protestele din 2010, 2012, 2013, 2015 și, desigur, 2017 (44 de fotografi au contribuit la cele 208 pagini )
  • Supracopertă detașabilă (conține un colaj de 43 imagini)
  • Interpretare sociologică semnată de Dani Sandu și documentare jurnalistică de Vlad Odobescu
  • 4 infografice marca Quickdata.ro
  • insert-uri de augmented reality grație Artivive App , care oferă acces la filme din timpul protestelor, realizate de Vlad Petri, Vlad Carp și Antena1

albumul protest

Realizarea albumului a fost o inițiativă independentă a comunității de fotojurnaliști de la Documentaria.ro, cu sprijinul Funky Citizens. Tipărirea albumului a fost posibilă prin intermediul unei campanii de crowdfunding în care s-au strâns 230 de precomenzi și prin suportul partenerilor Decât o Revistă, Expirat, Netopia MobilPay, Fundația Comunitară București, Asociația Fotopia, Inquam Photos, casadetraduceri. De asemenea, livrarea albumului se face cu suportul Fan Courier.

Despre Documentaria.ro

Documentaria.ro este o comunitate de fotojurnaliști și antropologi români, fondată de Adrian Câtu, Ioana Moldovan, Andrei Pungovschi, George Popescu și Bogdan Dincă.

Documentează și explică, în primul rând vizual, România de azi: se uită la oameni și comunitățile în care trăiesc, la societate și modul în care aceasta se organizează și reacționează, la infrastructură, cultură și economie. Încurajează și promovează participarea și responsabilitatea socială, civismul și toleranța.

Descoperă-le toate proiectele AICI.

Acum albumul „PROTEST” poate fi achiziționat și la F64!

Save

Save

Save

test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top