Zilele Sony revin în luna septembrie la F64

În această lună, în perioada 9-20 septembrie, revenim alături de Sony cu o nouă serie de evenimente speciale marca Zilele Sony, menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. Ce ne așteaptă? Iubire pentru fotografie, imaginație, emoție, fotografi de la care avem de învățat și mai ales evenimente online în care vom afla mai multe despre echipamente Sony de la fotografi de renume, plus o mulțime de oferte și promoții dedicate creatorilor de conținut.

Step up your game!

În cadrul acestei ediții, evenimentele vor fi online. Te provocăm să evoluezi în cariera de creator de conținut, să înveți mai multe alături de speakeri de renume din domeniu. De la fotografia de familie și de eveniment la cea de produs și fotojurnalism, precum și videografia în contextul actual, te poți înscrie la evenimentele noastre online, moderate de Marian Sterea, Sony Europe Imaging Ambassador.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din Zilele Sony la F64!

Fotografia de eveniment cu Julius Paul – 10 septembrie, ora 20:00

Fotografia de eveniment va fi prima temă din serie. Evenimentul va avea loc pe 10 septembrie, începând cu ora 20:00.

”Tehnologia mirrorless a făcut ca totul să fie mult mai simplu și mai rapid. Cei de la Sony au reusit sa creeze camere foarte performante care, cel puțin în cazul meu, m-au ajutat să fiu mai creativ, făcându-mă să uit de majoritatea problemelor tehnice de care mă băteam în trecut. Eu folosesc Sony a9 pentru că este o cameră foarte rapidă cu un autofocus impresionant. În cadru evenimentului voi vorbi despre modul meu de lucru cu tehnologia mirrorless, cum îmbin fotografia cu videografia de nuntă, ce probleme am eliminat de când lucrez cu Sony și ce îmi doresc pe viitor de la o cameră foto.”

Cine este Julius Paul?

Sunt fotograf din anul 2008. Am urmat cursurile Facultății de Arte Plastice din cadrul UAD Cluj-Napoca, secția Foto-Video la nivel de licență, master și doctorat, pentru că mi-am dorit să acumulez cât mai multe cunoștințe despre domeniul vizual astfel încât să pot crea imagini calitative atât la nivel tehnic și estetic, cât și conceptual.”

Pentru mine fotografia de nuntă este unul dintre cele mai frumoase domenii ale fotografiei. Îmi place să fiu alături de oameni binedispuși, să fiu mereu acolo unde se întamplă lucruri frumoase, dar mai ales îmi place să spun povești despre tot ceea ce mă înconjoară, prin fotografie. Momentan sunt doctorand în arte vizuale. Sunt un om relaxat, care incearcă mereu să vadă lucrurile în cel mai simplu mod posibil. Îmi place să-i ajut pe cei din jur să evolueze pentru că este mereu o provocare pentru mine să mă autodespășesc. De aceea, pe lângă partea de fotografie “pe teren”, mă ocup și de latura educațională în fotografie: workshop-uri, tutoriale video, review-uri, podcasturi, cursuri de formare profesională ș.a.m.d.

Fotojurnalism cu Andrei Pungovschi – 11 septembrie, ora 20:00

Pe 11 septembrie începând cu ora 20:00 vom discuta despre fotojurnalism cu invitatul special Andrei Pungovschi și moderatorul Marius Tudor.

De aproximativ 1 an și jumătate, Andrei fotografiază exclusiv cu Sony mirrorless, iar vasta sa experiență fotojurnalistică ne va ajuta să descoperim care sunt avantajele utilizării unui aparat mirrorless în genul ăsta de fotografie. Andrei a fost în toată această perioadă zbuciumată, pe teren, acolo unde a documentat zi de zi cotidianul și problemle actuale ale societății civile. Va fi o discuție interesantă, presărată cu multe aventuri și povești, precum și cu discuții despre tehnică și aparatură, la care ne dorim să luați parte și să adresați în direct întrebările voastre.

Cine este Andrei Pungovschi?

Andrei Pungovschi este fotojurnalist freelancer. În 2006 a petrecut un an la University of Missouri, unde a studiat fotojurnalism. Din 2007 este fotograf colaborator al agenției France Presse în România. Este parte a echipei Decât O Revistă de la începutul publicației, în calitate de fotograf și editor foto.

Imaginile sale au apărut în diverse publicații străine, printre care The New York Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung, Esquire Romania, The Associated Press. Din 2007, a predat câțiva ani fotojurnalism, sub forma unor cursuri la Centrul pentru Jurnalism Independent și Decât O Revistă, sau a unor workshop-uri. În 2011, a fost câștigătorul unei burse de la Fundația Rosalynn Carter, în urma căreia a realizat un proiect despre costurile sociale ale anxietății.

Fotografiile sale au fost premiate la concursuri internaționale, printre care Pictures of The Year International, National Press Photographers Association, The Missouri Press Association, în SUA, BursaPhotoFest în Turcia.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini realizate de Andrei Pungovschi.

Fotografia de familie cu Olga Vușcan – 14 septembrie, ora 20:00

Cea de-a treia temă a acestei ediții Sony Days este reprezentată de fotografia de familie, unde o avem ca invitată pe Olga Vușcan, unul dintre liderii comunității de fotografi de familie și nou-născuți din România.

Cine este Olga Vușcan?

Iată ce ne povestește Olga despre pasiunea ei pentru fotografie și despre drumul parcurs de la fotografia de nuntă la fotografia de familie și nou-născuți:

“Sunt Olga și sunt fotograf de nuntă convertit la fotograf de familie din 2001, odată cu venirea lui Matei în viața mea. Fotografiez cu drag viitori părinți, bebeluși mici și mai mari și familii în studioul meu din Cluj.

În 2013 am creat comunitatea online a fotografilor de familie din nevoia de a avea un loc unde să ne regăsim toți cei care iubim această nișă a fotografiei.

Din 2015 organizez ateliere practice de fotografiere a nou-născuților și am lucrat cu peste 150 de fotografi.

În 2018 s-a născut prima conferință a fotografilor de familie din România care ulterior s-a transformat în Family Portrait Academy – comunitatea fotografilor de familie și de nou-născuți care are printre membri fotografi români din toată lumea.”

Fotografia culinară cu Săvuleștii – 15 septembrie, ora 19:00

Workshopul Fotografie Culinară cu Săvuleștii (Mirela și Cătălin Săvulescu) este destinat pasionaților și amatorilor de fotografie gastronomică sau, de ce nu, de produs. Invitații noștri vor împărtăși cu voi cunoștintele lor despre fotografia culinară și, bineînțeles, bucuria cu care fotografiaza, de fiecare dată, mâncarea.

Este un eveniment live, transmis din Studioul F64 din strada Bucovina 2B. În cadrul workshopului vom fotografia mai multe feluri de mâncare, de la antreuri la supe și la feluri principale (și, dacă ne permite timpul, deserturi – dar numai dacă sunteți cuminți și puneți întrebări de baraj în timpul live-ului :D).

Felurile de mancare vor fi pregatite parțial live, parțial fix înainte de eveniment. Aranjamentul, plating-ul sau styling-ul, cum vreți să îi spuneți,  va fi făcut pe loc, în studio, astfel încât să puteți primi câteva informații despre această parte a fotografiei culinare.

Vom folosi recuzita proprie. Aducem cateva fundaluri, vesela veselă și sobră, mai multe tacâmuri, textile, ustensile diverse și tot ce trebuie pentru o ședintă foto culinară.

Ca echipament foto vom folosi aparatură pusa la dispozitie de Sony și F64 (Sony A7R III cu obiectivul sony 90mm/2.8, în principal). Vom fotografia atât în condiții de lumină continuă, cât și cu blitzuri. Transmisia acestui live este, de asemenea, asigurată cu aparate mirorless A7S II și A7 III.

Vom aborda stilul descriptiv și stilul cu accente de lumină, astfel incat sa obtinem fotografii potrivite atat pentru un meniu de livrare la domiciliu, de exemplu, cat si pentru reclama online de lifestyle. La finalul zilei vom încerca să avem două sau trei imagini pentru fiecare fel de mâncare în parte.

În limita timpului disponibil descărcam imaginile pentru o postprocesare rapidă si cateva tips&tricks. Dacă, totuși, nu ne ramane timp să facem acest lucru, voi descarca imaginile dupa workshop, voi alege cateva si le voi publica online astfel incat participantii sa vada cum arata inainte si dupa editare.

După sesiunea de fotografiat, va urma o demonstrație de editare susținută în parteneriat cu BenQ. Ca monitor pentru editare vom folosi BenQSW2700PT, un monitor cu o acuratețe foarte înaltă la redarea culorilor, construit pentru a reproduce corect și fără efort viziunea creativă a fotografilor.

Acest eveniment are loc și cu sprijinul:

Cătălin Săvulescu este un fotograf profesionist, cu o experiență de peste 12 ani în fotografia comercială, având un vast portofoliu de clienți, de la restaurante, până la cabinete profesionale individuale și corporații.

De asemenea, a predat fotografie de produs la Dalles și CPPC (Centrul de Pregătire Profesională în Cultură), a fost lector pentru mai mule discipline foto în cadrul Festivalului de Arte Vizuale – Vama sub Lumini de Oscar și a avut numeroase workshop-uri de fotografie comercială, și nu numai.

Iată ce ne povestește Cătălin Săvulescu: 

“Fotografia reprezintă acel ceva fără de care viața mea nu ar avea niciun înțeles. Fotografia îmi este mereu aproape, îmi este pasiune,  îmi este refugiu și îmi este sursa venitului. Fotografia a fost dintotdeauna o componentă importantă a mea, este felul în care mă descriu, este felul în care mă exprim.

Fotografiez orice fel de produs din orice material ar fi el. Realizez fotografie de mâncare, fotografie de bijuterii, fotografie de interioare, fotografie de pantofi/haine și nu numai.

Regula de bază este: orice poate fi vândut va fi fotografiat!”

Videografia cu mirrorless, cu Vasea Onel – 18 septembrie, ora 20:00

Ultimul eveniment al acestei ediții are ca tematică videografia de eveniment, unde îl avem ca invitat pe Vasea Onel.

Cine este Vasea Onel?

Vasea Onel activează în domeniul videografiei de eveniment de 14 ani. În 2015, a câștigat premiul Videograful anului pe Fotografi-Cameramani.ro, iar în 2018 a fost votat Cel mai bun cameraman pe WEVA România. Printre proiectele sale se numără proiectul documentar Văd Oameni precum și podcastul Vasea Onel.

Iată ce ne povestește Vasea Onel:

Momentan văd o stagnare în videografia și fotografia de nuntă și nu datorită situației actuale. S-a ajuns la un nivel foarte ridicat al calității și poate din această cauză e greu să mai existe o evoluție explozivă. Tehnologia ne pregătește tot timpul noi surprize și odată cu ea evoluăm și noi. Ca și comunitate mergem înspre bine, dar suntem abia la început la capitolul ăsta.

Celor aflați la început de drum în fotografia și videografia de eveniment le recomand să muncească mult și sa-și ia viitorul job în serios. Să pună multe întrebări și să participe la cât mai multe conferințe și workshop-uri. Doar în felul ăsta își vor putea defini un stil propriu.

Ești gata să iei parte la Zilele Sony online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos și completează formularul, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații noștri si să le adresezi în direct întrebările tale!

LIVE #1     Fotografia de eveniment cu Julius Paul – 10 septembrie, ora 20:00 > Înscrie-te aici https://bit.ly/2EQXkTt

LIVE #2    Fotojurnalism cu Andrei Pungovschi – 11 septembrie, ora 20:00 > Înscrie-te aici https://bit.ly/2YWnviW

LIVE #3    Fotografia de familie cu Olga Vușcan – 14 septembrie, ora 20:00 > Înscrie-te aici https://bit.ly/3gQoMOq

LIVE #4    Fotografia culinară cu Săvuleștii – 15 septembrie, ora 19:00 > Înscrie-te aici https://bit.ly/2YRIZgT

LIVE #5    Videografia cu mirrorless, cu Vasea Onel – 18 septembrie, ora 20:00 > Înscrie-te aici https://bit.ly/3lGNm8m

Te așteptăm cu drag la evenimentele online, să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi și videografi cu experiență! Nu uita că Sony Days înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este kitul ideal pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Tocmai ce mi-am cumparat azi, pe ultima zi cum s-ar zice, un Sony A7R III. Sunt super incantat de cum se prezinta. Il voi folosi ca amator la diverse ocazii, dar mai mult pentru partea de video. Multumesc, F64!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.