Expoziția Photo Inquam, în Cluj-Napoca

Refugiați ucraineni fugind din calea războiului, oameni care aprind lumânări pentru persoanele care și-au pierdut viața în incendiul de la Clubul Colectiv, protestatarii din Piața Victoriei, doctori, asistente, victime ale pandemiei Covid deopotrivă, politicieni sau sportivi, toți se regăsesc în imaginile de pe fluxul agenției. Cele 40 de fotografii expuse la Muzeul de Artă din Cluj Napoca sunt doar o parte din cele 400 reunite în primul album de fotojurnalism editat de agenția de presă Inquam Photos și primul editat de o agenție de presă în ultimii 9 ani.

”Acest album sintetizează primii ani de activitate ai agenției și, deși nu constituie un material exhaustiv de studiu pentru istoria recentă, reprezintă angajamentul nostru pentru readucerea atenției asupra fotojurnalismului de agenție, asupra respectării dreptului de autor, asupra informației coerente, corecte şi, mai ales, angajamentul nostru că vom continua să facem exact ce stă ascuns în partea latină a numelui agenției, inquam: vom spune”. Acesta este mesajul cu care agenția deschide albumul care poate fi răsfoit în cadrul expoziției, până sâmbătă, 5 noiembrie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în intervalul 10-17. 

Despre Inquam Photos

Agenția Inquam Photos a fost construită de Ovidiu Micsik și Octav Ganea în plin declin al presei din România, reușind să înțeleagă de la bun început atât nevoile editoriale cât și lipsurile financiare ale redacțiilor. Fotografiile furnizate de agenție acoperă toate zonele de publishing, indiferent că vorbim de lideri de piață pe plan național sau televiziuni locale, de publicații cu tradiție sau ziare județene, de web-site-uri cu milioane de vizitatori unici sau bloguri de opinie.

Despre Fotopia Collective Festival

Asociația Fotopia a luat naștere în 2016, din dorința de a promova fotografia documentară. Principalul proiect al asociației este Fotopia Collective Festival, un eveniment dedicat fotojurnalismului, fotografiei și filmului documentar, ce aduce   la Cluj-Napoca fotografi români și internaționali, printr-o serie de expoziții, proiecții, dezbateri și evenimente speciale. Anul acesta, festivalul continuă să promoveze proiecte și povești care ne fac să înțelegem mai bine lumea în care trăim

Tu ce publicații de fotografie urmărești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.