An open lead in the sea ice means a carefully orchestrated crossing for Olayuk Naqitarvik, pulling his grandson in a qamutik, or sled, packed with supplies for a family camping trip. Despite being ill and frail, Naqitarvik’s wife, Martha, insisted on taking part to relay her deep knowledge of living off the land to the next generations.

Visa Pour l’Image 2021 – Canon recunoaşte excelenţa în fotojurnalism

Pentru cel de-al 32-lea an consecutiv, Canon Europe anunţă cu mândrie că va fi partener al evenimentului Visa Pour l’Image (28 august – 12 septembrie 2021), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de fotojurnalism din lume, care are loc în paralel cu Pro Week (30 august – 4 septembrie 2021). Prin acest parteneriat de durată, Canon omagiază fotojurnalismul şi reiterează implicarea sa în acest domeniu, fiind mereu alături de fotojurnaliştii care surprind unele dintre cele mai importante momente din istoria noastră. De la studenţi care învaţă noi tehnici, la profesionişti care explorează lumea în care trăim, parteneriatul dintre Canon şi Visa Pour l’Image susţine talentul remarcabil şi poveştile creative prin iniţiative precum Bursa Canon acordată unei femei fotojurnalist, Bursa Canon în domeniul video sau Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi.

Elitele jurnalismului românesc

Pentru al 21-lea an consecutiv, Canon şi Visa pour l’image vor oferi Bursa Canon pentru femei fotojurnalist unei fotografe remarcabile, în semn de recunoaştere a contribuţiei acesteia.

Câştigătoarea bursei de anul acesta, Acacia Johnson, va primi 8.000 de euro pentru a putea continua proiectul său din Alaska – To Know The Earth from Above: The Bush Pilots Connecting Rural Alaska (Descoperă Pământul văzut de sus – Piloţii de avioane ultrauşoare conectează Alaska rurală). În prezent, doar 20% din populaţia statului Alaska este conectată la reţeaua de drumuri şi există multe aşezări izolate, formate în principal din comunităţi de nativi, care depind de avioanele ultrauşoare pentru servicii esenţiale, inclusiv mâncare, asistenţă medicală şi transport de urgenţă.  Bursa îi oferă lui Jhonson posibilitatea să pună în lumină aceste comunități, începând cu Anchorage, orașul său natal, prin intermediul portretelor în format mare cu piloți alături de avioanele lor și ale fotografiilor reprezentând avioane în zbor deasupra Alaskai.

Atât Johnson, cât şi câştigătoarea de anul trecut a Bursei pentru femei fotojurnalist, fotografa Sabiha Çimen (Hafiz: Guardians of the Qur’an – Hafiz: Păstrătorii Coranului), îşi vor expune lucrările la Visa pour l’image 2022.

Bursa Canon în domeniul video

Pentru al doilea an consecutiv, Canon şi Visa pour l’Image susţin documentarele creative şi premiază talentul remarcabil, acordând Bursa Canon în domeniul video pentru scurtmetraj documentar lui Camille Millerand. Acesta va folosi cei 8.000 de euro pentru a lucra la proiectul său despre muncitorii ilegali, care sunt o parte esenţială din activitatea economică a Franţei. De asemenea, el va primi echipamente Canon profesionale de ultimă generaţie pentru a le folosi la acest proiect.

Documentarul va fi proiectat la ediţia din 2022 a festivalului, alături de prima lucrare premiată cu Bursa Canon în domeniul video în 2020, a fotografului şi cineastului franco-elveţian Michaël Zumstein. Documentarul scurt realizat de acesta, “Bangui la coquette”, prezintă organizarea concursului Miss Republica Centrafricană.

Inspirație pentru fotojurnaliștii viitori

Anul acesta are loc cea de-a cincea ediţie a Programului Canon de Dezvoltare pentru studenţi, dedicat celor care doresc să urmeze o carieră în domeniul fotografiei. Programul va avea loc în timpul evenimentului Pro Week, în perioada 1-4 septembrie şi, pentru a doua oară, va fi organizat în mediul virtual. Cu această ocazie, Canon va reuni peste 200 de studenţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, care vor  avea ocazia să participe la un program intensiv de dezvoltare. Scopul acestei inițiative este să dezvolte abilitățile studenților și să-i ajute să avanseze în carieră, făcându-le cunoștință cu cei mai buni profesioniști din industrie, prin intermediul cursurilor și analizei de portofoliu. Anul acesta se vor implica 21 de fotografi profesionişti, inclusiv Ambasadorii Canon: Jérôme Sessini, Marco Longari, Muhammed Muheisen, Aïda Muluneh şi Magnus Wennman, dar şi alţi profesionişti din industrie. Iată câţiva dintre editorii foto şi curatorii care vor participa: Fiona Shields (The Guardian), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia), Whitney Richardson (The New York Times), Jay Davis (Getty), Mohamed Somji (Gulf Photo Plus) şi Lars Lindemann (GEO).

Începând cu 1 septembrie va avea loc o serie de conferinţe educaţionale, organizate în spaţiul virtual, susţinute de profesionişti de renume mondial, la care puteţi participa înscriindu-vă pe site-ul Canon. Printre invitaţii de anul acesta se numără şi reprezentanţi de la Magnum, Politiken şi Reuters, care vor vorbi despre responsabilităţile etice şi morale ale fotografilor, despre ce caută agenţiile şi editorii foto când angajează un fotograf, despre puterea multimedia şi despre cum să punem comunitatea pe primul plan.

Expozițiile ambasadorilor Canon

În timpul festivalului, o serie de expoziţii va avea loc în Perpignan. Jérôme Gence – câştigătorul premiului Pierre & Alexandra Boulat 2020 şi Ambasador Canon – va expune lucrarea Telework. Proiectul său din 2019 prezintă nomazii digitali din Bali, unde tinerii au fugit de viața urbană și au optat pentru munca de la distanță, bucurându-se de un nou mod de trai low-cost, sub razele soarelui sau la umbra palmierilor.  De asemenea, ambasadorul Canon Gabriele Galimberti va expune The Ameriguns – pentru acest proiect, el a călătorit în SUA și s-a întâlnit cu proprietari de arme de foc, pentru a le realiza portretele.

Urmăriți-ne în continuare pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele importante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.