Cum te-ai îndrăgostit de fotografie? Consultanții F64 ne răspund

Postat de: Sabina Cornovac Sabina Cornovac

În luna iubirii, F64 continuă proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ cu un subiect special: Valentine’s Day și dragostea pentru această artă.

Membrii echipei F64 au fost provocați să răspundă la întrebarea: „Cum te-ai îndrăgostit de fotografie?”. Astfel, toți iubitorii acesteia pot afla ce stă în spatele devenirii unui artist foto și ce le motivează dragostea. Fie că a fost moștenită, fie că a fost descoperită într-un anumit moment, pasiunea pentru imagine a fiecăruia dintre ei are o poveste specială.

Bogdan Popa s-a îndrăgostit de fotografie datorită opțiunilor numeroase pe care aceasta i le oferă. A început în urmă cu aproximativ 12 ani, iar de atunci nu a renunțat la a crea amintiri, așa cum spune el. Este atras de ideea că prin imagine poate transmite și celorlalți stările și sentimentele sale.

Rafi spune că a deprins secretele fotografiei de la tatăl său, care stătea ore întregi în cămara casei și developa filme.

„Era camera secretelor! Și toate erau adunate meticulos într-o Smena 8M, iar subiecții eram eu și sora mea. Aceștia au fost anii copilăriei noastre!”

declară Product Managerul. Pentru el, toată magia stă în printare.

„Posibilitatea de a ține în mână o sutime de secundă ruptă din timp, atunci când o imagine devine un obiect, acela este tot farmecul. Deții fizic o amintire pe care o poți păstra toată viața.”

Ana Măreșescu a început să fotografieze din dorința de a păstra cât mai mult unele momente și amintiri cu oamenii dragi. Treptat, această dorință s-a transformat în pasiune. S-a ambiționat să „vâneze” momentele frumoase din viața ei și și-a alimentat astfel pasiunea.

„Este, cred, unul din motoarele pentru care declanșez cu drag de fiecare dată. Și fac asta fie că este vorba de o frunză sau un eveniment, fie că e bucuria de a descoperi și de a da naștere unui moment unic.”