Nikon lansează noul Speedlight SB-5000 și aplicația SnapBridge

Nikon a anunțat la CES 2016 că îşi actualizează respectabila gamă de bliţuri profesionale cu noul SB-5000. Acest Speedlight agil de la Nikon este primul care este echipat cu comandă radio şi prima unitate de bliţ compactă din lume care include un sistem de răcire.
SB-5000 se mândreşte cu primul sistem de răcire încorporat din lume, în rândul unităţilor de bliţ compacte ataşabile, conform datelor din 1 decembrie 2015.
Fiind construit pentru a face faţă cu succes situaţiilor de fotografiere dificile, SB-5000 este perfect pentru fotografii profesionişti care au nevoie de flexibilitatea de a crea configuraţii complexe, cu montaj pe aparatul foto şi în alte poziţii.
Comanda radio elimină nevoia unei linii de vizare directă între master şi slave, crescând totodată fiabilitatea când se fotografiază în lumina puternică a soarelui. Noul sistem de răcire integrat de la Nikon permite peste 100 de aprinderi rapide, cu bliţul funcţionând la putere maximă. Având o construcţie uşoară şi compactă, precum şi comenzi ordonate, acest nou Speedlight oferă performanţe de iluminare neegalate atât pe teren, cât şi în studio.


Control în situaţii provocatoare
Fiind rapid şi fiabil, SB-5000 le permite fotografilor să abordeze o diversitate mai mare de situaţii cu iluminare dificilă. SB-5000 poate fi comandat prin radio, ca parte a unei configuraţii de iluminare avansată fără fir sau poate fi comandat în mod tradiţional prin utilizarea semnalelor optice pe linia de vizare, ceea ce înseamnă că dispozitivele Speedlight clasice pot fi încă utilizate pentru configuraţii cu mai multe bliţuri. Funcţia Control bliţ unificat permite controlul unităţii SB-5000 din meniul aparatului foto sau de la un computer, cu aplicaţia Camera Control Pro 2, când unitatea este ataşată la corpul aparatului foto. În plus, noul sistem de răcire permite acestui bliţ compact să efectueze 120 de declanşări la intervale de 5 secunde sau 84 de declanşări la intervale de 3 secunde, fără a se supraîncălzi. Protecţia termică nu a fost niciodată mai bună.
SB-5000
Caracteristici suplimentare
• Specificaţii cheie: SB-5000 oferă un număr de ghid de 34,5, un interval de zoom larg, în format FX, de 24-200 mm (14 mm cu panou cu unghi larg încorporat) şi trei modele de iluminare.
Construcţie compactă, comenzi ordonate: corpul compact al bliţului cântăreşte doar 420 g. Panoul de control ordonat permite afişarea informaţiilor pe un format mare, uşor de citit. Capul bliţului se înclină până la 7°, se ridică până la 90° şi se roteşte cu 180° pe orizontală, spre stânga şi spre dreapta.
Accesorii: panoul cu unghi larg încorporat, placa reflectoare inclusă şi capacul de difuzie furnizat se combină cu filtrele de culoare opţionale de la Nikon pentru a vă extinde şi mai mult opţiunile creative.
Zurab Kiknadze, manager de produs la departamentul Obiective, accesorii şi software, Nikon Europe, declară:
„Compania Nikon s-a situat întotdeauna în linia întâi în domeniul iluminării fotografice creative, aducându-şi în mod continuu aportul valoros la capitolele fiabilitate, versatilitate şi integrare totală în sisteme. Integrarea comenzii radio asigură garanţia că noua unitate SB-5000 va face faţă cu succes chiar şi în situaţiile dificile obişnuite, precum obstrucţionarea liniei de vizare şi lumina puternică a soarelui. În plus, graţie noului sistem de răcire, care creşte numărul de declanşări consecutive şi elimină întreruperile inutile, SB-5000 funcţionează cu un control excepţional. Este un bliţ deosebit pentru orice împrejurare, destinat profesioniştilor care pretind performanţe puternice în mod constant.”
Nikon Speedlight SB-5000 va fi disponibil în România începând din luna martie 2016.
Tot acum a fost anunțată și aplicația SnapBridge via Bluetooth low energy – o inovație revoluționară care permite transferul continuu și instantaneu al imaginilor din aparatul foto către dispozitivele mobile smart, transformând astfel fotografia într-o experiență socială. Prin aceasta tehnologie Nikon se implică inclusiv în crearea de inovații în domeniul software, poziționând astfel aparatul foto ca parte dintr-un ecosistem de dispozitive personale. Majoritatea noilor aparate foto Nikon ce vor fi lansate începând din 2016 vor fi compatibile cu SnapBridge.
[products ids=125024226]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.