Canon luminează atmosfera cu ajutorul noului bliţ MT-26EX-RT

Canon Europe, lider mondial în domeniul soluţiilor de imagine, anunţă astăzi lansarea Macro Twin Lite MT-26EX-RT – un bliţ puternic, specializat şi de înaltă performanţă, pentru fotografie profesională. Păstrând întreaga gamă de caracteristici specifice predecesorului său, MT-24EX, noul model de bliţ – MT-26EX-RT, beneficiază de o capacitate de iluminare mai mare, de mai multă flexibilitate, de durabilitate prelungită şi utilizare îmbunătăţită.  Este perfect de folosit la fotografiere în spaţii restrânse, de exemplu la fotografia culiniară, la prim-planuri în natură şi la imagini din domeniul stomatologic.

Performanţă înaltă în ceea ce priveşte iluminarea

Bliţul MT-26EX-RT este dotat cu Macro Twin Lights cu sursele de lumină deplasabile, care poate fi poziţionat la intervale de cinci grade în jurul obiectivului. Acesta poate fi rotit în interior şi în exterior, în funcţie de cum aveţi nevoie ca fotografia să fie luminată. Rezultatul va fi că veţi putea surprinde în prim-plan cele mai surprinzătoare detalii, ideal pentru fotografie de produs şi pentru fotografii de portret, unde caracteristicile trebuie evidenţiate prin iluminare atentă. De asemenea, MT-26EX-RT este dotat cu lumini LED albe pentru focalizare, de mare intensitate luminoasă, care permit aparatului foto să focalizeze uşor pe obiecte şi să evalueze efectul iluminării asupra fotografiei înaine ca aceasta să fie făcută. Numărul ghid combinat (capacitatea bliţului de a lumina subiectul la o anumită sensibilitate şi într-un anumit unghi ale senzorului) pentru ambele surse de lumină a fost mărită, faţă de modelul MT-24EX, la 26/78 (ISO 100 în metri/picioare), având ca rezultat realizarea de prim-planuri excepţionale.

Bliţul MT-26EX-RT dispune de sisteme rapide de prindere noi pentru fiecare capăt de bliţ, care atenuează lumina, prevenind iluminarea prea puternică a imaginii. Bliţul dispune acum de o opţiune de declanşare cu mai puţină lumină, pentru a putea obţine expunerea corectă atunci când este folosit cu obiective cu diafragmă mare sau la distanţe mici. De asemenea, modelul MT-26EX-RT are un timp de de reîncărcare de 5,5 secunde sau chiar de 2,5 secunde dacă folosiţi bateria opţională compactă CP-E4N, ceea ce vă garantează că veţi putea realiza rapid fotografia ideală. Această opţine este ideală pentru realizarea de prim-planuri în natură, unde fiecare secundă contează. Pe panoul LCD va apărea un indicator de bliţ, semnalizând cât de încărcat este bliţul. În afară de încărcarea rapidă, datorită durabilităţii crescute a luminilor cu care este dotat, frecvenţa cu care trebuie verificată în service starea de funcţionare a bliţului a scăzut considerabil. 

Control flexibil – creativitate maximă

Bliţul MT-26EX-RT a fost acum dotat cu funcţia Radio Wireless Master, permiţându-i să controleze wireless şi alte bliţuri. Până la 15 unităţi în cinci grupuri pot fi controlate pentru a oferi mai multă lumină pentru iluminarea fundalului, astfel încât să obţineţi o separare mai bună între subiect şi fundal. MT-26EX-RT poate controla şi expunerea bliţurilor Speedlite aflate la distanţă, prin câteva modalităţi. Controlul complet al expunerii automate poate fi măsurat de aparatul foto prin comandă radio folosind E-TTL. Setările de putere ale fiecărui bliţ pot fi realizate manual, pentru a vă asigura că puterea bliţului este controlată şi consistentă. Fiecare bliţ poate avea o metodă diferită de controlare a expunerii, de exemplu un amestec de control manual şi E-TTL, pentru mai multă flexibilitate şi control.

Pentru un control îmbunătăţit, MT-26EX-RT beneficiază acum de o interfaţă refăcută şi de comenzi de operare inspirate de panoul de comenzi al bliţului Speedlight 600EX II-RT, oferind o utilizare rapidă şi fără eforturi. Noua unitate de comandă a preluat multe funcţii excelente cu care este dotată noua patină a bliţului 600EX II-RT, inclusiv capacitatea de a ataşa şi detaşa aparatul foto cu ajutorul unui buton de blocare acţionat cu o singură atingere, amplasat pe un picior de montare de metal, ceea ce îi conferă o rezistenţă sporită.

Caracteristici principale MT-26EX-RT:

  • Bliţ twin puternic şi flexibil, cu reîncărcare rapidă
  • Lumini albe cu LED, foarte puternice, pentru focalizare facilă în condiţii de luminozitate scăzută
  • Funcţie wireless optic şi prin unde radio, pentru controlarea altor bliţuri Speedlite
  • Iluminare creativă şi funcţii personalizate pentru iluminare conform preferinţelor

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.