Canon Speedlite 470EX-AI – primul bliţ dotat cu AI Bounce

Primul bliţ din lume dotat cu AI Bounce –Canon Speedlite 470EX-AI oferă o iluminare de neegalat.

Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Europe lansează astăzi primul bliţ din lume dotat cu AI Bounce – o funcţie nouă de Inteligenţă Automată (Auto Intelligent – AI) care vă ajută să obţineţi fotografii clare cu bliţ, fără griji şi efort. Această nouă tehnologie revoluţionară calculează şi poziţionează în mod inteligent şi automat capul bliţului pentru a obţine cea mai bună lumină pentru fotografii excepţionale.

Bliţul Canon Speedlite 470EX-AI este ideal pentru orice fel de fotografi, de la fotografii entuziaşti care învaţă cum să folosească un bliţ la fotografii profesionişti care fotografiază cu încredere.

Canon

Cunoscutul fotograf de portrete, de fotografie de lifestyle şi de fotografie de nuntă, Jo Thorne, a folosit bliţul în timp ce acesta se afla în teste. Iată ce a afirmat el despre experienţa sa:

„Am folosit recent bilţul Speedlite 470EX-AI la câteva sesiuni de fotografiere, rezultatele sunt excepţionale şi depăşesc cu mult aşteptările mele. Eficienţa setării bliţului Speedlite 470EX-AI mă ajută să pot surprinde mai multe momente în plină acţiune, ceea ce reduce timpul petrecut la post-producţie şi îmi oferă mult mai multe imagini din care să pot alege. Folosirea acestui bliţ mi-a redat pasiunea pentru lumină, ceva ce poate adăuga valoare imensă unei imagini.“

O inovaţie revoluţionară pentru bliţ – AI Bounce

Funcţia AI Bounce automatizează fotografierea bounce (cu lumină reflectată) în bliţ. Această inovaţie
nemaiîntâlnită foloseşte un bliţ de test pentru a calcula unghiul perfect pentru o lumină naturală şi avantajoasă, în timp ce deplasează în mod automat capul motorizat al bliţului în poziţia optimă pentru obţinerea unei lumini perfecte. Modul complet-automat 1 manevrează cu grijă capătul bliţului pentru fiecare fotografie nouă, eliminând complicaţiile nedorite apărute la fotografiere. De asemenea, elimină timpul petrecut cu evaluarea încadrării şi cu repoziţionarea manuală a capătului bliţului. Drept urmare, fotografii cu orice nivel de experienţă pot folosi cu încredere şi cu rapiditate bliţul, putând fi siguri că Speedlite 470EX-AI ajută la obţinerea de imagini frumoase, de fiecare dată.

Pentru cei care au experienţă mai multă în domeniul fotografierii cu bliţ, modul semi-automat permite utilizatorului să seteze unghiul de bounce al bliţului pentru diverse scenarii de fotografiere.

Apoi bliţul Speedlite 470EX-AI ajustează automat capul bliţului pentru orientarea în diverse poziţii ale aparatului foto. Această tehnologie de nouă generaţie conferă fotografilor mai multe oportunităţi de a fi creativi cu lumina şi de a obţine fotografii reuşite de fiecare dată. Acest lucru este extrem de important pentru fotografii de portrete care de obicei alternează între încadrare peisaj şi încadrare portret.

Canon

Puternic şi fiabil

Bliţul Speedlite 470EX-AI beneficiază de puterea şi fiabilitatea specifice tehnologiei Canon pentru bliţ, pentru a-ți oferi o lumină incredibilă în diverse scenarii de iluminare. Acest bliţ revoluţionar dispune de un Nr. ghid de 47m2 pentru a asigura o iluminare puternică pe distanţe mai mari; ideal pentru fotografiere în spaţii vaste sau pentru a fi folosit la scenarii de fotografiere complexă, când toate subiectele trebuie să fie luminate în mod plăcut. Acoperirea impresionantă pentru obiective grandangulare – de la 24mm la 105mm – şi 14mm posibil cu ajutorul adaptorului încorporat, oferă o distribuire a bliţului suficient de extinsă astfel încât să lumineze imaginile surprinse cu un obiectiv grandangular. Aceasta este o funcţie avantajoasă mai ales pentru fotografii de nuntă care au de realizat imagini de grup.

Chiar şi cele mai spontane momente pot fi surprinse într-o lumină naturală, deoarece bliţul Speedlite 470EX-AI se reîncarcă la capacitate completă rapid şi în mod silenţios în 5,5 secunde, cu ajutorul celor 4 baterii AA/LR6 sau în 3,5 secunde, cu acumulatori NiMH. Acest bliţ este alegerea ideală atunci când realizezi fotografii în rafală, de exemplu în timpul nunţilor sau la petreceri. Bliţul Speedlite 470EX-AI este dotat cu o funcţie de sincronizare de mare viteză, ce permite declanşarea repetată a bliţului într-o succesiune rapidă şi astfel foloseşte un timp de expunere mai scurt decât cel folosit în mod obişnuit. Această funcţie este utilă în special pentru fotografia de acţiune sau pentru a crea un fundal întunecat sau estompat pentru imagini cu subiecte ieşite în evidenţă.

Canon

Exprimă-ți  creativitatea, extinde controlul

Prin rotirea capătului bliţului la 180 de grade la stânga şi la dreapta, plus 120 de grade în sus, funcţia AI Bounce a bliţului le permite fotografilor să se adapteze la diverse medii de fotografiere şi să elimine umbrele nedorite.

Adaptorul bounce poate fi ataşat la bliţul Speedlite 470EX-AI pentru a asigura o lumină mai delicată, permiţând surprinderea unor portrete mult mai luminoase. Având acest nivel de control asupra bliţului, fotografii se pot concentra pe surprinderea unor imagini de înaltă calitate, bine luminate, obţinând de fiecarea dată rezultate de neegalat.

Având 19 funcţii personalizate, Speedlite 470EX-AI oferă control creativ complet, deoarece fotograful poate personaliza setările pentru a putea realiza fotografii frumoase şi unice. Funcţia pentru receptor optic wireless permite bliţului să fie utilizat la distanţe de până la 10 m de aparatul foto. Având încorporată o funcţie de transmiţător Speedlite sau de Speedlite cu transmiţător optic, fotografii pot deveni şi mai creativi şi pot experimenta cu diverse scenarii de iluminare. Aceste funcţii sunt perfecte pentru fotografii care îşi doresc să dezvolte şi să îşi creeze propriul lor stil de iluminare. Panoul LCD cu matrice de puncte oferă o interfaţă intuitivă, ghidând fotografii pentru a putea naviga uşor prin setările bliţului şi pentru a putea selecta cât de difuză sau cât de concentrată să fie lumina, cu ajutorul setărilor de prioritate. Pentru a obţine rezultate maxime de la acest bliţ, butoanele pentru scurtături şi rotiţa de control îți oferă accesul rapid la setări, oferind un efect creativ de diminuare a luminii şi o distribuire egală a luminii pe întreaga imagine.

Caracteristici principale

  • AI Bounce cu modurile Full-Auto şi Semi-Auto,
  • Număr ghid 47 (m, ISO 100),
  • Acoperire pentru obiective grandangulare: 24 până la 105mm,
  • Receptor optic wireless,
  • Interfaţă LCD pentru utilizator mare şi intuitivă.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.