Review Sphero OLLIE – robot cu aplicație

Postat de: Andrei Grigore Andrei Grigore

Nu mai făcusem un review de mult. Așa că am sărit în sus când am văzut emailul de la F64. Vroiau să testez o jucărie de ultimă oră. Deja aveam ochii mari cu gândul la obiective rapide sau vreun aparat lansat recent. Dar când au spus jucărie de ultimă oră… chiar nu glumeau. Era o jucărie… de ultimă oră. Cu toate acestea, cum veți afla imediat, nu regret nimic 🙂

Prima impresie

Ollie vine într-un ambalaj transparent în care e prezentat central cu … anvelopele? Da, anvelopele nemontate. În cutie mai găsiți un cablu microusb și un manual cât o instrucțiune de la surprizele Kinder. De mai mult nici nu e nevoie. Ollie nu are nici un buton, am verificat.
Robust e puțin spus. Policarbonatul din care e realizat îmi inspiră suficientă încredere că e capabil de toate cascadoriile pe care le-am văzut în clipurile de pe net. Și după primele 2 trânte mai serioase, care sunt inevitabile de altfel, devii convins de asta.

Ollie se controlează cu un dispozitiv iOS sau Android. Conexiunea se face imediat prin Bluetooth. Porniți aplicația, țineți telefonul sau tableta lângă dispozitiv și în câteva secunde pornește spectacolul de lumini. Aveți la dispoziție un joystik pentru direcția și viteza deplasării și o suprafață mică pentru cascadorii.