Sigma: 7 lucruri pe care probabil nu le știai

Din 2012, de când au apărut seriile Art, Contemporany și Sport, cei de la Sigma nu au încetat să mă uimească prin calitatea produselor care tot apar pe piață. Așa că nu m-am abținut să nu fac un mic research despre această companie.

Iată câteva dintre principiile și curiozitățile pe care le-am găsit interesante despre Sigma:

#1 Numele Sigma vine de la litera grecească ce este echivalentul lui S în engleză. Totodată, în sistemul matematic reprezintă suma mai multor elemente iar în cazul companiei producătoare de lentile foto, reprezintă suma următoarelor principii: armonie, tehnologie, cunoaștere, experiență și înțelepciune.
#2 Made in Japan! Toate produsele Sigma sunt produse în Japonia deoarece compania, o afacere de familie, este foarte atașată de angajați și nu dorește să externalizeze producția tocmai din acest motiv. “Sigma este o companie privată. Nu avem nevoie să ne maximizăm profitul, prioritatea noastră este să protejăm angajații și familiile acestora. Toate produsele sunt fabricate în Japonia deoarece nu dorim să concediem pe nimeni.” declara întru-un interviu moștenitorul companiei. (Sănătoase idei de business !). Legat de aproprierea de angajați, CEO-ul companiei, Kazuto Yamaki, a declarat că dacă nu vine cu pachetul de mâncare de acasă, toți angajații se gândesc că are probleme domestice.


#3 Compania a fost înființată în 1961 și, începând din noiembrie 1979, Sigma a început să deschidă puncte de distribuție în toată lumea iar astăzi au birouri în : Germania, Hong Kong, America, Benelux, Singapore, Franta, UK și China. Deoarece prima filială a fost deschisă în Germania, mulți europeni credeau că aceasta este o firmă nemțească.
#4 Motto-ul companiei este moștenit de la fondatorul acesteia, Michihiro Yamaki, și se traduce prin “Birouri mici, fabrică mare”. Cu alte cuvinte, reducerea costurilor administrative se regăsește în calitatea produselor și prețul scăzut al acestora.
#5 În 2008 Sigma achiziționeaza compania americană Foveon și de atunci folosește senzorul Foveon X3 pe majoritatea camerelor pe care le produc. Acest senzor este primul senzor de imagine care nu folosește filtre de culoare pentru a obține o imagine color. În 2005, un important scriitor american al administrației Regan, George Franklin Gilder, a scris „The Silicon Eye”, în care prevestea că acest senzor o să fie folosit de toate camerele, inclusiv cele ale telefoanelor mobile – prezumție care încă se lasă așteptată.
senzor Foveon
#6 Sigma au în momentul de față obiectivele zoom cele mai deschise ca diafragmă: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art pentru APS-c și Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM Art pentru full frame.
#7 Sigma 70mm f/2.8 Macro EX DG este unul dintre cele mai apreciate obiective, chiar și de către inginerii de la Sigma, fiind foarte sharp . Acesta nu se mai fabrică deoarece a avut o inexplicabil de mică cerere de piață, probabil “bad marketing” , dar motivul principal este că una dintre lentilele blocului optic nu se mai fabrică, fiind astfel nevoiți să închidă acest proiect pentru totdeauna.
Out of topic: Aparatul care folosește cel mai mic senzor Foveon este Polaroid x530 dar în momentul de față nu se mai fabrică.
Voi ce părere aveți de produsele Sigma?
[products ids=125004975,125019064,2304322,125014740,1043558,1051921,1051925]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.