Noul Olympus Stylus TOUGH TG-4

Olympus Stylus TOUGH TG-4 străluceşte în întuneric şi în adâncuri

Noul model de top, Olympus TOUGH TG-4, va rezona cu toate persoanele care petrec mult timp în aer liber şi doresc să înregistreze experienţele la o calitate excelentă, în orice situaţie, fără grija luminii ambientale sau a stării echipamentului. TG-4 este un aparat foto multifuncţional, dar se remarcă printr-un obiectiv super-luminos de 25-100mm, cu diafragmă maximă 1:2.0 în modul superangular. Acesta permite înregistrarea de fotografii spectaculoase, pline de culoare şi fără zgomot de imagine, chiar și în condiţii de iluminare scăzută – unde obturatorul rapid şi valorile ISO reduse sunt indispensabile.
De exemplu, la o adâncime de 15 metri sub apă, TG-4 funcţionează cu succes fără o carcasă subacvatică sau o sursă de lumină adiţională. Scufundătorii vor aprecia noua funcţie Underwater HDR, manometrul integrat, butonul multifuncţional personalizabil, care poate fi operat şi cu mănuşa, şi patru setări macro. Printre alte funcţii esenţiale enumerăm Live Composite, suport RAW şi AF Area care permite repoziţionarea punctului de focalizare în cadru. Cu ajutorul gamei de accesorii specializate TOUGH în continuă dezvoltare, pot fi mereu cucerite teritorii extreme – fotografic, sportiv sau geografic.

Olympus Stylus TOUGH TG-4: 5 puncte forte

Noul TOUGH TG-4 are cinci puncte forte: obiectivul ultra-luminos de 1:2.0, sistemul Macro Variabil, gama de accesorii sistem, un set de funcţii utile (GPS, WiFi, urmărirea traseului şi altele) şi, binenţeles, rezistenţa de necontestat. TG-4 rezistă la şocuri provocate de cădere de la 2.1 metri, la strivire sub presiunea a 100kg, la îngheţ până la -10°C, este protejat împotriva particulelor de praf şi rezistă în apă la o adâncime de 15 metri, fără o carcasă subacvatică.
Această rezistenţă testată şi verificată în laborator face din TG-4 un partener de încredere pentru toate persoanele care petrec mult timp în aer liber. Alpinistul, aventurierul şi pasionatul fotograf Ed Farelly spune despre un vârf de gamă TOUGH precedent “De la cel mai înalt loc până la cel mai adânc, de la cel mai cald până la cel mai rece, această cameră m-a însoţit pretutindeni pe glob şi nu m-a dezamăgit niciodată”. La un interval foarte scurt am dezvoltat acest model, TG-4, mai puternic şi mai rezistent.
Macro la maximum
Fotografiile spectaculoase ale naturii sunt fără îndoială cele mai atrăgătoare dintre cele în aer liber, aşa că TG-4 integrează un sistem avansat Macro Variabil, cu patru moduri, care poate surprinde subiectul într-o plajă de 29 cm – începând de la 30 cm distanţă şi apropiind până la doar 1 cm de subiect. Cele patru moduri sunt Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing şi Focus Stacking. Noutatea modului Microscope o reprezintă sincronizarea lentă a bliţului, care intensifică contrastul şi previne supra-expunerea atunci când utilizatorul se află foarte aproape de subiect. Aceasta îmbunătăţeşte semnificativ calitatea imaginii la un factor de mărire ridicat (TG-4 poate mări până la 6.9x sau 13.8x cu Zoom Super Resolution). Focus Bracketing înregistrează o serie de fotografii ale aceleiaşi scene, dar focalizând un alt subiect in fiecare fotografie şi permite alegerea uneia, iar Focus Stacking combină seria de fotografii într-o singură imagine. Posesorii TG-4 se pot bucura de funcţia Focus Stacking fără o aplicaţie soft, ceea ce este unic pentru această categorie de camere.
Zgomot minim
Pentru utilizatorii care doresc să editeze imaginile folosind un computer, TG-4 oferă suport pentru fişiere RAW. Aceştia vor aprecia realismul, intensitatea culorilor şi zgomotul redus de imagine al fotografiilor înregistrate în condiţii de lumină slaba, cu valori ISO mici, cu o viteză mare a obturatorului, în fotografierea subacvatică de exemplu. Acestea se datorează obiectivului 1:2.0 25-100mm care îşi păstrează luminozitatea chiar şi la fotografierea superangulară. Rezultatele pot fi spectaculoase, şi nu doar sub nivelul mării. TG-4 asigură imagini remarcabile în variate situaţii cu iluminare redusă, de exemplu în combinaţie cu noua funcţie Live Composite care permite amatorilor de camping să înregistreze mişcarea stelelor pe cer în timpul nopţii, fără a pierde sursele de lumină de la nivelul solului, precum un cort iluminat.
Acces facil, urmărire şi partajare
Scufundătorii sau fanii sprturilor de iarnă folosesc adesea mănuşi, de aceea accesul la funcţii prin intermediul unui buton multifuncţional, şi nu un ecran LCD tactil, este esenţial. TG-4 este dotat cu un buton multifuncţional mare creat special pentru acest scop, poziţionat convenabil chiar sub butonul de înregistrare din spatele camerei. Mai mult, două dintre poziţiile butonului sunt personalizabile (marcate C1 şi C2), garantând accesul facil şi rapid la setările favorite din orice loc şi cu orice echipament. Underwater Mode este marcat intuitiv cu pictograma unui peşte.
La fel de utile sunt capabilitatea de conectare WiFi şi aplicaţia OI.Share pentru smartphone. Binenţeles, conexiunea WiFi permite transferul cu uşurinţă al imaginilor către alte dispozitive şi publicarea fotografiilor pline de culoare şi filmelor Full HD în reţelele de socializare. Totodată, permite controlul camerei de la distanţă cu ajutorul unui smartphone compatibil cu aplicaţia OI.Share şi setarea temporizatorului – foarte util pentru fotografii şi clipuri autoportret, fotografierea la intervale ori secvenţială sau înregistrarea animalelor sălbatice. Se poate activa declanşatorul direct din telefon şi verifica propriul aspect pentru un selfie reuşit atunci când nu se află nimeni prin preajmă.
OI.Share nu trebuie confundat cu OI.Track – care, aşa cum o sugerează şi numele, adaugă automat date GPS şi e.Compass precum latitudinea, longitudinea, altitudinea şi adâncimea imaginilor transferate sau partajate cu telefonul smart. Aceste funcţii pot fi oricând dezactivate.


Extindere şi accesorizare    
Pentru utilizatorii ambiţioşi care doresc să ducă fotografierea spre un alt nivel, TG-4 este compatibil cu o gamă largă de accesorii specializate, optice şi practice. Acestea vor satisface pe cei mai aventuroşi dintre posesori, precum snowboarderii şi kite-surferii, dar în special scufundătorii avansaţi, având curajul şi calificarea necesară pentru a fotografia la adâncimi mai mari de 15 metri. Gama de accesorii compatibile cuprinde o agăţătoare sport pentru prinderea camerei de un ham, o varietate de lentile de coversie, o curea flotantă, o lampă subacvatică LED Light Guide şi o carcasă subacvatică rezistentă la o adâncime de 45 metri.
Dacă tele-convertorul (TCON-T01) şi lentila fisheye (FCON-T01) se ataşează direct pe obiectivul camerei printr-un adaptor, scufundătorii pot înşuruba lentila convertor macro (PTMC-01) şi cea de conversie superangulară (PTWC-01) pe un suport integrat în exteriorul carcasei subacvatice, folosind de asemenea un inel adaptor. Pentru scufundătorii dedicaţi, TG-4 deschide o lume a adâncului plină de noi posibilităţi imagistice, la preţuri foarte competitive.
Olympus este un pionier în domeniul camerelor rezistente la activităţi în aer liber, iar TOUGH TG-4 are toate caracteristicile pe care le-aţi aştepta de la un lider de categorie. Cu mai multe funcţii inteligente precum Tap Control în combinaţie cu senzorul Olympus de 16-megapixeli şi obiectivul 1:2.0 cu zoom optic 4x, TG-4 reprezintă un sistem complet cu valoare foarte mare în raport cu preţul acestuia, pentru utilizatorii cu ambiţii fotografice pe măsură.
Olympus Stylus TOUGH TG-4 va fi disponibil din luna mai 2015, pe culorile negru și roşu.
[products ids=125018100,125018099]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.