Concurs foto : O căutăm pe Luminița!

Postat de: Ana Marasescu Ana Marasescu

O căutăm pe Luminița!

16! Doar 16 zile ne mai despart de Crăciun și frigurosul București, dar și celelalte orașe, au încept să se îmbrace deja în hainele de sărbătoare. Nu s-au lăsat mai prejos nici magazinele cu vitrine luminoase sau ceainăriile în care acum se bea doar ceai de măr cu scorțișoară.
Ce facem noi? O căutăm pe ‘Luminița’.
Împodobim astăzi secțiunea de concurs foto cu o nouă provocare pentru voi 🙂

Nikon si F64 te invită la concurs!

Inscrieţi fotografia la concursul „Luminiţa din oraşul tau” in perioada 08.12.2014 – 21.12.2014 iar F64 si Nikon te premiază cu un obiectiv Nikon de 50mm cu 1.8

concurs foto

Cine o găsește pe “Luminița” din orașul lui, este rugat sa îi facă o fotografie și să o trimită în pagina noastră de concurs!

Perioada concursului: 08.12.2014 – 21.12.2014

Tema concursului:
Vrem să vedem cât de frumos este decorat orașul vostru înainte de Crăciun. Folosiți-vă de ornamentele stradale, de beculețe și nu în ultimul rând de imaginație pentru a reda spiritul sărbătorilor.

Fotografiile vor fi jurizate de către Aurel Rapa și membri ai echipei F64.

Premiul: Cea mai frumoasă “Luminiță” din țară o să primească un obiectiv fix și luminos de 50 mm f/1.8, de la F64 și Nikon.

  • Poți încărca maxim 3 imagini! Așteptăm fotografiile tale aici!

Și pentru că luminițele se aprind la înserat, iar fotografia de stradă pe timp de noapte nu este lucru ușor, v-am pregătit câteva sfaturi care să vă ajute la vânătoarea de luminițe!

  • Setări recomandate pentru camera de fotografiat

Așa cum probabil știți deja, în fotografie nu este ca în bucătărie! Nu există o rețetă magică sau setări fixe care  să garanteze reușita cadrului nostru. Cu toate astea există câteva sfaturi care vă pot ajuta la fotografia pe timp de noapte. În cazul în care nu aveți un trepied la voi, timpul de expunere ar trebui să fie undeva între 1/160 și 1/60. Atenție însă, cu cât coborâm timpul de expunere, reducem numărul de respirații 🙂 Orice mișcare va rezulta o fotografie mișcată.

Diafragma trebuie să fie cât mai deschisă: 2.8, 2, 1.8, 1.4 pentru a capta cât mai multă lumină. Sunt recomandate aici obiectivele fixe, acestea fiind mai luminoase decât restul.

Iar la final, o să fie nevoie să creștem valoarea ISO semnificativ. Noile aparate DSLR echipate cu un obiectv fix asigură o bună calitate a imaginii la un ISO situat între 1600 și 6400. Pentru că există aparate, vârfuri de gamă care ajung la valori ISO și mai mari, este de preferat să urcați ISO-ul până în punctul în care apare granulația în fotografie.

fotografia de noapte

  • Alb negru

În cazul în care nu primiți ajutor de la aparat sau obiectiv și granulația apare rapid, există întotdeauna posibilitatea de a transforma fotografiile voastre în alb-negru. Pe cât de supărătoare este granulația în fotografia color, în alb-negru lucrurile au stat mereu diferit. Fie că am rămas nostalgici fotografiei pe film, fie că lipsa culorii o face să își piardă din intensitate, granulația în alb-negru parcă are mereu ceva de povestit.

concurs foto

  • Cautați sursele de lumină!

Cum tema voastră este să o găsiți pe Luminița, este musai să o integrați în cadrul vostru final fie că o vedem direct sau indirect. Profitați la maxim de beculețe, felinare, lumânări, farurile mașinilor! Oamenii surprinși în fața unei vitrine o să dispară, lăsând însă locul unor siluete pline de mister. Cu cât mai multe surse de lumină, cu atât scăpam mai repede și de granulație, că tot veni vorba de ea mai sus.

concurs foto

  • Balansul de alb

În cazul fotografierii unor surse de lumină artificială, folosiți setarea balansului de alb, Tungsten. În marjoritatea situațiilor este cea care reușește să redea cel mai aproape de adevăr paleta de culori.

concurs foto

Fotografii: Aurel Rapa

  • Trage RAW

Dacă ieși să fotografiezi pe timp de noapte, este obligatoriu să îți setezi aparatul de fotografiat să tragă RAW. Fiind vorba despre fotografia pe timp de noapte, este posibil să ai nevoie la final și de o scurtă sesiune de editare. Având mai multă informație, o să îți fie mult mai ușor să mărești luminozitatea în acest fel fără să afectezi imaginea finală.

1, 2, 3 și : am dat START la concurs!

Asteptam fotografiile tale la concursul „Luminiţa din oraşul tau” in perioada 08.12.2014 – 21.12.2014 iar F64 si Nikon te premiază cu un obiectiv Nikon de 50mm cu 1.8

Ultimul sfat? Îmbrăcați-vă bine, în caz contrar întâlnirea cu „Luminița” este posibil să vă aducă o răceală de pomină, așa cum mi-a adus mie. 🙂
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top