7 Sfaturi despre cum să fotografiezi copii la început de an şcolar!

Postat de: Ana Marasescu Ana Marasescu

Copiii! Un univers învelit în zâmbet şi dulciuri 🙂 Iar fotografierea lor, o experiență pe măsură!

Pentru unii dintre noi, jumătatea lunii septembrie este o perioadă normală, dar pentru cei mici, este un nou an şcolar.

Am avut norocul de a fotografia bucuria unui astfel de început prin ochii unor copii şi a fost frumos! Ce este minunat în a lucra cu copiii este că, la rândul tău, pentru câteva ore, te rupi de ritmul alert al vieţii cotidiene şi eşti şi tu din nou copil.

M-am gândit să marchez cumva experiența asta cu un scurt articol dedicat părinţilor.

Importanţa fotografiei în viaţa noastră este în realitate legată de documentarea unor amintiri dragi. Şi ce poate fi mai frumos decât un început.

Irina şi Ioana. Două surori pentru care, pe 15 septembrie, începe şcoala! Uniformele sunt pregătite, la fel rechizitele şi noile ghiozdane. Peste toate acestea, presăram praf de vise, veselie şi curiozitate.

Și pentru că m-am gândit că măcar câțiva dintre voi vor bucura fotografiindu-și copii la început de an școlar, am venit cu o serie de sfaturi pentru ca imaginile să fie la fel de memorabile ca evenimentul.

#4 Intră în lumea lor!

Freud spunea că “prin joacă copiii se eliberează de stările negative”. Aşa că în cazul în care cauţi apropiere, mai ales pentru fotografii, încearcă înainte să intri în jocul lor. În felul acesta cei mici se vor simţi mai relaxaţi şi îi vei putea surprinde în starea lor naturală.

Pentru asta, eu am folosit baloane de săpun 🙂

Back to school cum să fotografiezi copii 98 Back to school cum să fotografiezi copii 45 Back to school cum să fotografiezi copii 56

#2 Fotografiază ținuta de scoală!

Timpul trece şi uniformele se schimbă! Îmi aduc minte şi acum de “pătrăţelele de matematică” ale uniformei şi gulerul apretat. La fel îmi aduc aminte, şi nu cu plăcere, de dresurile, pe care mă chinuiam de fiecare dată să mi le pun în zilele când o supărasem pe mama şi trebuia să fac asta singură.

La final cu toţii vrem să ne aducem aminte de cum arătam în primele zile de şcoală. La fel vor vrea şi copiii noştri de azi, aşa că trebuie să le fim alături şi să le documentam fiecare pas!

photo 2 cum să fotografiezi copii 90 Back to school cum să fotografiezi copii n

#3 Schimbă povestea!

A ratat cineva fotografiile cu harta şi penarul?

A trecut mult însă de atunci şi copiii de azi pot avea fotografii mult mai personale de pus în ramă, asociate fiind cu şcoala. Încearcă să “amenajezi” un mic “studio” cu o atmosferă mai caldă şi personală. Recuzita? O pătură, câteva caiete, 5 mere, zâmbete şi cam atât pentru mine. Aştept de la voi să fiţi şi mai creativi!

Back to school cum să fotografiezi copii 14 Back to school cum să fotografiezi copii 12 Back to school cum să fotografiezi copii 9

#4 Încearcă altă perspectivă şi joacă-te cu unghiurile!

Nu rămâne să fotografiezi mereu din acelaşi punct. Plimbă-te, mai schimbă punctul de stație pentru a crea compoziții interesante şi nu le cere copiilor să stea ca pentru poza de buletin sau cel puţin, nu pentru mult timp. Copiii sunt dinamici, lasă-i să se bucure de naturalețea specifică. La fel trebuie să fii şi tu!

photo 4-001 cum să fotografiezi copii 7

Back to school cum să fotografiezi copii 7

#5 Află ce vrea să devină un om mic atunci când o să fie mare!

Eu îmi amintesc şi acum. Împreună cu Alex, prietenul meu cel mai bun, visam amândoi cu ochii deschişi de fiecare dată când ne întâlneam. “O să fim medici chirurgi într-o zi”. Singura mea operaţie a fost tot în acea vreme când am încercat să deschidem pe viu un spray. Pacientul nu a supraviețuit și nici pentru noi nu a fost uşor.

Azi, la 20 de ani după, operez doar fotografii. Câteodată mă întreb de ce, alteori cred că ştiu răspunsul. Alex? Este medic chirurg şi vindecă inimi, în Germania. Sunt tare mândră de el.

Află şi ţine minte ce a visat copilul tău când a fost mic. Sunt poveşti pe care este păcat să le uiți în timp.

Back to school cum să fotografiezi copii 5 Back to school cum să fotografiezi copii 4 Back to school cum să fotografiezi copii 2

#6 Gaşca de prieteni

De la şedinţa foto s-a fugit repede pe stradă! Se deschisese un magazin nou cu limonadă proaspătă! Este frumos să ai prieteni şi să îţi aduci aminte de ei peste ani.

Back to school cum să fotografiezi copii

cum să fotografiezi copii

#7 Ținuta preferată

Da, există aşa ceva la toate vârstele! Şi atunci când ceri să o vezi, în general primeşti un “zâmbet cu dinţi”. Este frumos să afli care este ţinuta preferată a copilului tău şi să încerci să fotografiezi acea stare de încredere pe care o primeşte de la rochița mov, spre exemplu.

Back to school, cum să fotografiezi copii Back to school,cum să fotografiezi copii

Pe scurt … Fotografiaţi, fotografiaţi, fotografiaţi!

 test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top