WEDDCAMP, DEDICAT FOTOGRAFILOR DE NUNTĂ DIN ROMÂNIA – CEL MAI AȘTEPTAT EVENIMENT AL ANULUI

WEDDCAMP 2023

Vrei să mergi la WEDDCAMP și n-ai apucat bilet la preț de Early Booking? TAMRON ROMÂNIA și SYNOLOGY ROMÂNIA, parteneri principali ai evenimentului, oferă câte un cod de reducere de 50%. Trebuie doar să citești articolul și să descoperi codurile. Codurile sunt valabile pentru o singură înregistrare!

Din 2016, WEDDCAMP este locul de întâlnire al fotografilor de nuntă din România (și nu numai). O dată pe an, vara, nici prea departe de startul sezonului, nici prea aproape de finalul lui, întâlnirea a devenit importantă în calendarul celor care vor să-și ia o doză de inspirație, să-și revadă prietenii din industrie într-un cadru relaxat și să socializeze, să testeze cele mai noi echipamente și tehnologii, dar și să cunoască oameni noi și să descopere idei care le-ar putea duce afacerea la următorul nivel.

Ca în fiecare an, invitații care vor prezenta sunt numai unul și unul, fotografi de nuntă din România și de peste hotare, apreciați și recunoscuți de comunitățile internaționale pentru creativitatea și viziunea lor, unii dintre ei ajuns să reprezinte branduri mari ca Sony, Panasonic sau Canon. Vor fi două zile cu prezentări senzaționale, 27-28 iunie, urmate de un workshop cu Fabio Mirulla, pe 29 iunie. De obicei, fotografii se întâlnesc cu o zi înainte de eveniment, ca cei care vin pentru prima dată să aiba ocazia să cunoască veteranii. Cele două zile de conferință sunt precedate de un party pe plajă unde toți participanții pot veni însoțiți.

WEDDCAMP 2023 - cel mai asteptat eveniment al anului dedicat fotografiei de nunta din Romania

WEDDCAMP și-a câștigat renumele de cel mai important și cel mai bine organizat eveniment din industrie. Așa spune majoritatea celor care au participat cel puțin o dată. Ajuns la a șaptea ediție, WEDDCAMP este singurul loc din România pe unde a trecut o parte dintre cei mai buni fotografi de nuntă din lume, de comercial sau portret, dar și din România, fotografi ca Erika și Lanny Mann (Twomann Studios), Mauricio Arias (Chrisman Studios), Victor Lax, Pedro Etura, Fabio Mirulla, Daniele Vertelli, Philippe Nieus, Ivan Troyanovski, Verity și Chris Sansom, Isabelle Hattink, Franck Boutonnet, Richard Howman, Claire Louise, Philippe SwiggersVassil Nikolov, Yana Peneva, Jon Mold, Segun Olotu, Yves Schepers, Matteo Carta, Bernard Bertrand, Viviana Galletta sau Monica Munoz și Pol (The Richters). Niciun alt eveniment local nu s-a bucurat de atâtea nume sonore din industria internațională a fotografiei de nuntă.

DE CE SĂ MERGI LA WEDDCAMP?

Conferințele de fotografie sunt o ocazie valoroasă de a te dezvolta și ar trebui ca, în calendarul tău, să treci participarea la o astfel de întâlnire anual, cel puțin. Aia care te inspiră cel mai mult, aia la care participă cei mai mulți dintre cunoscuții tăi, aia care aduce în fața publicului vorbitori pe care ii urmărești de multă vreme și pe care n-ai avut ocazia să-i cunoști personal, dar ai vrea.

Cum te dezvolți? Dacă vii cu așteptarea ca după o conferință de fotografie să pleci acasă știind toate tehnicile de fotografiere, să înveți să folosești blițul în toate condițiile de lumină, să vezi și să înțelegi contextul în care declanșezi, să înțelegi lumina și să ai un business de succes peste noapte, atunci ți-ai irosit și timpul și banii.

Toate astea se dobândesc prin practică, perseverență și cu mult timp petrecut cu camera foto la ochi. Niciun fotograf n-are o rețeta de succes pe care să o poată explica în 50 de minute, în așa fel încât toată lumea din audiență s-o înțelegă, s-o pună în aplicare și, în șase luni, să se uite în contul bancar și să se minuneze.

Mulți fotografi profesioniști urăsc să recunoască acest lucru, dar realitatea este că fotografia de nuntă este, de asemenea, o afacere, iar una dintre cele mai benefice practici de afaceri – în orice domeniu și mediu de afaceri – este, de fapt, una socială: networking-ul. La o conferință vii să cunoști oameni, să schimbi impresii, să-ți faci prieteni, să afli de la alți colegi de breaslă ce probleme au și să te identifici cu ele, să înțelegi ce-i face pe unii să meargă mai departe.

Indiferent de formă, ar trebui să înțelegi că scopul unui astfel de eveniment este să te încurajeze să îți îmbunătățești viziunea, modul de lucru, pe tine ca om și afacerea.

PREZENTAREA INVITAȚILOR

Daimon Xanthopoulos - Panasonic Lumix Ambassador

Daimon Xanthopoulos este Ambasador Panasonic Lumix, fotograf și regizor de filme documentare, iar portofoliul lui este uriaș. Din anul 2000, Daimon Xanthopoulos s-a dedicat documentării poveștilor despre care crede că trebuie spuse. Fotografia este o modalitate unică de a comunica, deoarece nu este legată de cuvinte, iar acest lucru îi permite să se concentreze pe probleme sociale, nedreptate și drepturile omului, precum și pe situația oamenilor, în special a copiilor, în urma conflictelor. A colaborat de nenumarate ori cu UNICEF.

Fotografiile pot fi deranjante, provocând adesea un răspuns emoțional, dar în același timp pot fi frumoase din punct de vedere artistic. „În munca mea”, explică el, „încerc întotdeauna să combin aceste elemente și astfel să conectez oamenii la temele pe care le vizualizez.”

Lucrările lui Daimon Xanthopoulos sunt publicate în întreaga lume de ziare și reviste și expuse la festivaluri culturale și muzee și au primit o serie de premii internaționale de-a lungul anilor. Atât pentru fotografia sa, cât și pentru filmele sale mai recente, create ca regizor de film documentar.
Puteți urmări o parte dintre poveștile sale captivante chiar pe site-ul lui: https://daimonx.com/

Fabio Mirulla - Canon Europe Ambassador

Fabio Mirulla a mai trecut pe la WEDDCAMP în 2017, însă ultimii șase ani au însemnat pentru el o ascensiune uimitoare în lumea fotografiei de nuntă.

Vine din Toscana, poate cea mai “bogată” și ofertantă zonă pentru mirii din întreaga lume. Peste 4000 de “destination weddings” au loc anual în Toscana, iar Fabio a recunoscut că e norocos pentru că s-a născut acolo.

De la ultima sa vizită la WEDDCAMP, Fabio Mirulla a fost numit Ambasador Canon Europe, a câștigat premiul de fotograf al anului la Fearless Photographers și a fost alți 4 ani în Top 5, a fost numit fotograful anului de ISPWP și are alte numeroase premii internaționale (This is Reportage, WPJA, etc).
Imaginile sale cuceresc prin compoziții simple, dar pline de viață, colorate și cu un umor aparte.

Fabio va ține și un workshop după cele două zile de conferință, pe 29 iunie.

Virgo Haan - Sony Europe Imaging Ambassador

Virgo Haan este un fotograf din Estonia specializat în Cinemagraphs – fotografii „vii” care sunt un amestec de imagini statice și video, redate la infinit, fără întreruperi sau modificări vizibile. Ceea ce a început ca un hobby, alături de fotografia obișnuită, în 2011 a devenit un job cu normă întreagă, Virgo atrăgând clienți de la cele mai mari branduri globale.

În cinemagraphs, Virgo caută povești clare, atractivitate vizuală și un contrast puternic între elementele statice și cele în mișcare.

Munca să a atras atenția celor de la Sony, astăzi reprezentând cu succes imaginea lor în Estonia, fiind Sony Europe Imaging Ambassador.

Tünde Koncsol

Tünde Koncsol vine din Ungaria, crede în unicorni și îi plac unicornii.

Îi place să călătorească, să vadă locuri și apusuri și să cunoască oameni noi. Unii dintre voi ați cunoscut-o și ați stat de vorbă cu ea la ediția din panedmie (2021). Atunci s-a urcat în mașină, și-a luat mama și doi prieteni fotografi cu ea, a vizitat România și s-a oprit la Mamaia.

Fotografiază nunți din 1997, a început pe film și spune că încă îi place și experimentează. Nu mai știe câte nunți a fotografiat în timpul ăsta, dar au fost multe. Alți fotografi spun despre ea că are darul de a învăța pe alții și de a le arăta cum să vadă lumina și să asocieze culorile.

Nu-i de mirare, a câștigat Fearless Photographers of the Year în 2020

Leonard Walpot

Cu un simț deosebit pentru fotografia documentară de nuntă și cu o atenție aparte la detalii, Leonard Walpot s-a remarcat destul de repede în comunitățile internaționale, dar mai ales în Olanda, acolo unde este foarte apreciat.

Fotografia de nuntă l-a ajutat într-un moment delicat al vieții, în 2013, iar atunci a descoperit că asta va fi menirea lui, că e înclinat spre creație și că iubește oamenii.

Va veni la WEDDCAMP 2023 că să povestească ce-l motivează, cum creează și cum vede el fotografia la început de secol XXI.

A ajuns în TOP 25 WPJA, a fost numit cel mai bun fotograf din Olanda de This is Reportage și a obținut numeroase alte premii.

Aplică la checkout codul de reducere SYNOLGY50 pentru un discount de 50%, valabil pentru un singur bilet.

Andreu Doz

Cu un stil direct și onest, Andreu Doz s-a remarcat rapid în comunitatea internațională a fotografilor de nuntă.

Și-a început aventura în domeniu în 2010 pe când trăia în Marea Britanie și, de atunci, a fotografiat peste 300 de nunți în toată lumea.

Crede că fotografia are un mod unic de a-l învăța cum funcționează lumea și cum trăiesc oamenii cu adevărat. Pentru el, fotografia e ca un magnet, un moment o dată surprins e greu să se desprindă din memoria și retina celui ce privește.

Vine la WEDDCAMP din Barcelona, un oraș care îl inspiră. În fotografia de nuntă se mândrește cu o prezență în top 10 Fearless Photographers în 2020 și cu titlul de “Best Storyteller” oferit de Fotografis de Boda în 2022.

Andrei Dumitrescu

Titlul prezentării lui Andrei, care poate totuși suferi modificări până în ziua evenimentului, sună cam așa: “Fotografia între refugiu și reacție – Abordări ale mișcării fotografice de nuntă din România vs. Mișcări de subcultură alternativă“!

A dezvoltat un pic subiectul și a stabilit că va fi o prezentare interesantă pentru toată lumea: “Subiectul are la baza experiența personală, în anii 90 am făcut parte din mișcarea punk din Craiova, curent underground foarte puternic, alături de cele din Timișoara și din București. Paralela este legată de viziune și de ieșirea din normalitate, în încercarea de a te refugia în creativitate și în a ieși din griul cutumelor societății. Subiectul nu se limitează doar la această abordare, ci se extinde și la aspecte legate de cum suntem ceea ce suntem, modelați fiind de propriile traume.”

Andrei Dumitrescu a crescut cu WEDDCAMP în fotografia de nuntă. S-a apucat de treabă în domeniul asta cu un an înainte de prima întâlnire din 2016. A ratat o singură ediție, dar este printre fotografii își planifică și organizează concediul nu  înainte să afle datele evenimentului.

Vali Matei

Vali Matei se consideră un tip norocos pentru că, printr-o serie de întâmplări fericite, a ajuns să transforme pasiunea pentru fotografie într-o muncă pe care o face cu drag în fiecare zi.

Este fotograf de nuntă și de familie de peste 10 ani. Vrea să continue această aventură pentru că fotografiază în continuare cu bucurie și plăcere.

ÎNSCRIE-TE LA WEDDCAMP 2023! POȚI CASTIGA PREMII ÎN VALOARE DE PESTE 9000 EURO!

Alături de parteneri și prieteni, WEDDCAMP a pregătit o serie de concursuri și giveaways cu premii în valoare totală de peste 9000 Euro. Un motiv în plus ca să ajungi anul ăsta la mare pe 27 și 28 iunie! Evenimentul se va desfășura la Hotel Zenith din Mamaia. Împachetează-ți în rucsac și costumul de baie și prosopul, s-ar putea să ai nevoie dacă vrei să faci plajă! Că să fii la curent cu toate noutățile despre eveniment, dă join grupului de Facebook WEDDCAMP COMMUNITY.

WEDDCAMP pe rețelele sociale:

Ce spun fotografii care au participat la WEDDCAMP

WEDDCAMP 2023

Biletul la conferință include: pauzele de cafea, traducere engleză-română, română-engleză, accesul la beach party plus un invitat

Aplică la checkout codul de reducere TAMRON50 pentru un discount de 50%, valabil pentru un singur bilet.

PRET: 1150 LEI

WEDDCAMP 2023 +WORKSHOP FABIO MIRULLA

Biletul la conferință include: pauzele de cafea, traducere engleză-română, română-engleză, accesul la beach party plus un invitat

PRET: 2150 LEI

CONCURS WEDDCAMP

La WEDDCAMP 2023 am strâns alături de noi câțiva dintre liderii industriei, cei care lucrează ca să ne facă munca mai ușoară și care ne ajută să avem clienți noi an de an. Dacă te-ai înscris deja la WEDDCAMP sau te gândești să participi, ți-am pregătit un concurs pe cinste. Poți câștiga licențe pentru o întreagă suită care să te ajute în acest proces. Detaliile sunt mai jos și te rugăm să le studiezi cu atenție.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.