7 gadgeturi rezistente la apă

A sosit sezonul care ne îndepărtează putin de tehnologie, dar dacă esti într-adevăr dependent de gadgeturi, ar fi păcat să le ți departe de tine. Iată câteva care nu se sperie de apă și te vor însoți oriunde:

1. Kodak Ultra Sport 800 este cea mai accesibilă soluție atunci când vrem să facem imagini subacvatice. Fie că avem o zi de piscină sau ștrand, ori un weekend la mare și dorim cumva să păstrăm amintiri cât mai frumoase putem apela la acest aparat de unică folosință.

Totalul pe care îl putem achita pentru aceste 27 de amintiri este prețul aparatului, la care se adaugă developarea și scanarea, care este undeva la 14 ron. Ce este interesant pe lângă faptul că putem avea fotografii explorând adâncurile unei piscine sau sărind peste valurile mării este că imaginea are o calitate bună, iar senzația de film face ca amintirile să posede deja o patină a timpului, fără a apela la vreun filtru Instagram.

2. PocketBook Aqua este singurul e-reader pe care îl știu că este „aqua-friendly”. Ideal în momentele când iei o pauză de la cocktail-urile servite și vrei să te relaxezi alături de o poveste bună, PocketBook Aqua are o memorie flash de 4gb, Wi-fi încorporat ce conferă posibilitatea de a transfera conținut de pe DropBox sau Send to PocketBook fără a fi nevoiți să apelăm la un calculator. Durata bateriei este de aproximativ 8000 de pagini, ceea ce ar trebui să fie arhisuficient,  în cazul în care vacanța ta nu este într-o tabără de lectură.

3. Sony Xperia Z3 8″ este una din puținele tablete de pe piață rezistente la apă și praf, cu un raport calitate preț foarte bun. Poate fi folosită fără griji la plajă, piscină sau activități care necesită folosirea tabletei în condiții nu tocmai prielnice, cum ar fi localizarea în timpul unei ploi torențiale a celui mai apropiat bar unde se servește ceai cald cu rom sau citirea rețetei de pe internet a mâncării preferate, chiar în timp ce gătești. Având în vedere că o putem folosi în multe momente ale vacanței, recomandăm ca accesoriu un acumulator extern pentru prelungirea vieții bateriei. De exemplu un XIAOMI Power Bank de 16000mAh ne poate încărca pentru întreaga vacanță atât tableta, cât și una din camerele amintite GoPro Hero sau HTC Re.

4. Avantree KSWP-003 Belugas – Atunci când nu ai o tabletă rezistentă la apă, cum este Sony Xperia Z3, înseamnă că această husă care se închide ermetic este accesoriul de care ai nevoie. Primul lucru înainte de toate în ceea ce privește această husă a fost să testez dacă merge touch-ul, iar acesta s-a dovedit a funcționa fără probleme, ceea ce înseamnă că îmi pot folosi tableta în piscină sau chiar și în cadă, mai ales dacă vreau să dobor un record precum Candy Crush Saga.

Dimensiunea este potrivită pentru o tabletă de maxim 10.1 inch dar pot intra cu ușurință, pe lângă tabletă, și telefonul, banii de bere și biletele de la concertul tău preferat.

5. HTC Re este unul dintre cele mai distractive accesorii pentru o vacanță minunată. Cei de la HTC îl promovează ca “Focus on the moment, not your camera” și asta pe bună dreptate, deoarece este discretă și extrem de simplă, având doar două butoane. Posedă un senzor de 16 megapixeli, filmare full HD și are posibilitatea de filmare slow-mo. Putem vedea direct pe ecranul telefonului sau tabletei exact ce filmează camera, iar dacă dorim să împărtășim live aventurile noastre, avem posibilitatea de până la jumătate de oră de live-streaming pe Youtube. O putem folosi până la 1m sub apă. Singurul inconvenient ce stă în calea distracției este prețul ceva mai mare în comparație cu alte alternative de pe piață cum ar fi GoPro Hero. (gasești un review HTC Re aici)

6. GoPro Hero este cea mai accesibilă cameră de la GoPro, filmeaza Full HD 1080 la 30 fps și face fotografii de 5 Mpx în rafală de până la 5fps. Un alt punct forte este că putem folosi toate accesoriile dedicate GoPro, de la suction cup sau prindere pentru motocicletă, până la underwater selfie sticks. Este genul de cameră la care dacă adaugi accesoriile potrivite, instigă la aventură și distracție pentru o vacanță de vis.

7. Utok Dorel 3 negru dacă putem trece peste faptul că o echipă de marketing m-a făcut să mă gândesc la coniac și nu la rezistența unui telefon. Utok Dorel este telefonul pe care l-aș lua oriunde și nu aș duce grija lui. Îl poti lua la plajă, îl poți lăsa în nisip, poți fi neglijent, îl poți scăpa pe ciment, poți escalada cu încredere munții fără să îți fie temă că al tău smartphone ar avea de suferit. Dacă nu putem trece de nume, există și varianta Utok Explorer 3, conform site-ului producătorului singura diferență este cea de culoare.

Raportul calitate preț pentru acest telefon mi se pare ideal. Este dual sim și îndeplinește Standardul IP67 pentru buna funcționare a smartphone-ului, chiar și în condiții de șocuri mecanice .

Bonus: Căștile Sennheiser Adidas OCX 685i Sport sunt căști rezistente la apă, speciale pentru exerciții de orice natură, cum ar fi alergatul dimineața pe malul mării sau dacă dorim să ascultăm liniștiți muzică sub o umbrelă pe marginea unei piscine. Datorită caracteristicilor și fixării excelente, aceste căști atenuează zgomotele ambientale, fiind create special pentru stilul tău de viață. Vei fi surprins de claritatea sunetului, confortul oferit și designul inovativ care fac din aceste căști o alegere inspirată.

[products ids=1042432,125015644,125015215]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • KODAK ULTRA SPORT 800 mi se pare un gadget fenomenal de bun l-am mai folosit in multe ocazii cand am fost plecata afara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.