Fotografia subacvatică: 6 sfaturi simple

Postat de: F64 F64

Suntem în plin sezon de vară, anotimp în care marea și apa în general au de multe ori de câștigat în detrimentul muntelui. Fie că ajungi într-o vacanță mai exotică sau pe litoralul românesc, cu siguranță vei fi tentat de fotografia subacvatică, mai ales că echipamentele de acest tip sunt destul de accesibile.

Crearea unei imagini puternice, care să îi atragă pe ceilați din punct de vedere vizual, necesită mai multe componente care să lucreze împreună, cum ar fi: un subiect interesant, lumina potrivită- care joacă un rol extrem de important, focalizare corectă și nu în ultimul rând o compoziție bună.

Compoziția perfectă nu e mereu ușor de realizat iar în cazul fotografiei subacvatice cu atât mai mult, luând în calcul faptul că în general fotografii care se scufundă poartă cel puțin o mască de scufundare și un tub de snorkeling, dacă nu cumva întreg echipamentul pentru scufundări, iar vizibilitatea în realizarea fotografiilor este mult redusă față de situațiile normale cu care suntem obișnuiți.

Pentru fotografiile cu unghi larg de cuprindere, care pot fi realizate mai ușor și cu compactele subacvatice, am pregătit în cele ce urmează câteva sfaturi utile:

#1 Atenție la fundal

Fii conștient de ce va conține fundalul fotografiilor. În cazul imaginilor la piscină, atenție să nu îți apară mâinile sau picioarele altor personaje, ci doar cele pe care le fotografiezi. De asemenea, atenție la treptele sau scara metalică a bazinului de înot. Uneori ne poate ajuta în compoziție, alteori nu.

În general, subiectele izolate pe un fundal albastru, înconjurați de apă limpede, arată mult mai bine din punct de vedere estetic. În plus, un fundal care conține și nisip-în cazul fotografiilor realizate la mare, poate spori compoziția.