Noua Sony ZV-E1: prima cameră full-frame dedicată vlogger-ilor, cu capabilități de filmare profesionale

Specificații cheie ale modelului ZV-E1:
• Cea mai mică și mai ușoară cameră full-frame de vlogging cu obiective interschimbabileii din lume.
• Senzor full-frame CMOS Exmor R™ cu iluminare din spate, cu peste 15 trepte de latitudine de expunere și sensibilitate înaltă.
• Sistemul Sony cu montură E
• Motor de procesare a imaginii BIONZ XR™
• AF cu recunoaștere în timp real, pe bază de inteligență artificială și urmărire în timp real Real-time Tracking foarte eficientă
• Poate fi upgradat până la 4K 60p, 4K 120p
• Setare pentru modul Cinematic Vlog inclusiv cu S-Cinetone
• Stabilizare optică a imaginii in-body pe 5 axe și stabilizarev Dynamic Active Mode
• Auto Framing (Încadrare automată) și Stabilizarea cadruluivii pe bază de AI
• S-Gamut3.Cine/S-Log3 și S-Gamut3/S-Log3
• Funcție de Breathing Compensation (compensarea fluctuațiilor unghiului de vizualizare cu focalizarea)
• Setare dedicată prezentărilor de produs și comutator bokeh printr-o singură atingere
• Microfon inteligent cu 3 capsule și directivitate variabilă
• Ecran LED tactil, rabatabil în unghi variabil, pentru monitorizare ușoară
• Conectivitate stabilă și ușoară cu smartphone-ul
• Concepută ținând cont de sustenabilitate

Camera ZV-E1 a fost proiectată pentru a oferi experiența supremă de creare de conținut pentru vloggerii care doresc să își ducă materialele la următorul nivel. Acesta este un produs incredibil pentru creatorii care își doresc o cameră de vlogging de ultimă generație, cu performanțe îmbunătățite de tehnologia AI, pentru a oferi cel mai bun conținut.”

a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe

ZV-E1: Imagini expresive care pun în evidență subiectul

Camera ZV-E1 este concepută pentru vlogging și integrează un senzor full-frame CMOS Exmor R™ de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 12,1 megapixeli efectivi, care oferă sensibilitate crescută, zgomot redus în imagine și efect bokeh superb.

Cu o putere de procesare de până la 8 ori mai mare decât versiunile precedente, motorul de procesare a imaginii BIONZ XR™ sporește considerabil performanța de înaltă sensibilitate, pe cea de redare a gradațiilor, de reproducere a culorilor, performanța corelată cu reducerea zgomotului din imagine și multe altele. Volumul mare de date generat de senzorul de imagine poate fi procesat în timp real, chiar și atunci când se înregistrează la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) la 120p . Procesorul BIONZ XR contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la îmbunătățirea vitezei și preciziei de autofocalizare.

Înregistrarea video la calitate înaltă 4K (QFHD) poate fi realizată prin citirea pixelilor de pe întreaga suprafață a senzorului full-frame pe 10 biți 4:2:2 fără pixel binning. Acest lucru face ca avantajele de expresivitate creativă oferite de formatul full-frame să fie disponibile pentru înregistrare video, oferind în același timp imagini 4K de înaltă rezoluție fără efecte de moiré sau margini zimțuite.

Utilizatorii pot filma la calitate 4K 60p și pot face upgrade până la 4K 120p prin intermediul Creators Cloud, cu imagini extraordinar de fluide în slow-motion de până la 5x (max.). La redarea directă a clipurilor video cu încetinitorul sau la o viteză mai rapidă în modul S&Q în timp ce se utilizează formatul XAVC S-I la 60p, cu o rată maximă de biți de 600 Mbps (4:2:2 10-bit, H.264 All-I) camera oferă o calitate excepțională a imaginii. Atunci când se realizează un upgrade și se utilizează formatul XAVC S, poate fi folosit un mod de filmare cu încetinitorul de până la 10x cu rezoluție Full HD la 240 fps , oferind perspective noi asupra sporturilor dinamice și a altor tipuri de acțiuni.

Un interval de latitudine de peste 15 trepte face posibilă captarea de imagini cu aspect natural într-o mare varietate de situații de iluminare, fără a pierde detalii date de lumină sau de umbră. Intervalul ISO standard se extinde de la 80 la 102400 atât pentru imaginile statice, cât și pentru înregistrarea video. Intervalul ISO extins pentru fotografii este de la 40 la 409600, iar cel pentru realizarea de filme se situează între 80 și 409600.

Transformă-ți aspirațiile cinematografice în realitate!

Camera ZV-E1 poate crea conținut remarcabil datorită setărilor Cinematic Vlog – o modalitate intuitivă de a construi scene care arată ca niște filme de lung metraj. Prin alegerea unui aspect și a unei ambianțe adecvate, oricine poate crea secvențe cinematice de vlog care se potrivesc ideal cu scena și intenția creativă. Setările Cinematic Vlog includ funcția „Looks” care oferă tonuri medii naturale, culori calde și redări fluide ale luminii, esențiale pentru aspectul cinematografic, îmbunătățind tonurile pielii, „Moods” care accentuează anumite culori și viteza de tranziție AF care determină cât de repede se va face schimbarea de autofocalizare între subiecți. Aspectul cinematic general este îmbunătățit și mai mult de o rată de cadre de 24 fps (cadre pe secundă) și de raportul de aspect Cinemascope de tip widescreen (2.35:1) , cu benzi negre deasupra și dedesubtul imaginii.

Pentru un aspect cu adevărat cinematografic, ZV-E1 dispune de S-Cinetone. Bazat pe tehnologia Cinema Line de la Sony, S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, esențiale pentru o culoare a pielii cu aspect sănătos, pentru a reda o calitate cinematografică a imaginii.

O selecție de noi opțiuni Creative Looks facilitează crearea de stiluri interesante pentru imagini statice și clipuri video, direct din cameră. Zece moduri Creative Looks sunt oferite ca preseturi și pot fi utilizate ca atare sau personalizate. În plus, noua funcție My Image Style face posibilă captarea de imagini în modurile Intelligent Auto sau Scene Selection, pictogramele de pe monitorul tactil facilitând ajustarea directă a efectului de bokeh din fundal, a luminozității și a tonurilor de culoare, precum și selectarea unui Creative Look.

Inteligența artificială și tehnologia de vârf oferă imagini uimitoare în mod constant
Real-Time Recognition AF încorporează o unitate inovatoare de procesare pe bază de inteligență artificială care utilizează datele privind forma subiectului pentru a recunoaște cu precizie mișcările – tehnologia de estimare a poziției umane utilizează formele și posturile umane învățate pentru a recunoaște cu mare precizie nu doar ochii, ci și poziția corpului și a capului, lucru ce face posibilă fixarea și urmărirea unui subiect care se îndepărtează de cameră. Unitatea de procesare pe bază de AI poate chiar să facă diferența între mai mulți subiecți care au poziții diferite, iar recunoașterea fețelor individuale a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel încât fiabilitatea urmăririi să fie obținută și în situații dificile, precum atunci când chipul unui subiect este înclinat, în umbră sau iluminat din spate. Pe lângă oameni și animale , unitatea de procesare pe bază de AI face acum posibilă recunoașterea păsărilor , insectelor, mașinilor/trenurilor și avioanelor , oferind o flexibilitate și o fiabilitate mai mari atât la captarea de imagini statice, cât și pentru clipuri video.

ZV-E1 dispune de funcția Real-time Trackingiv bazată pe AI care poate fi activată prin specificarea subiectului și apăsarea până la jumătate a butonului de declanșare. Camera va urmări apoi automat subiectul, lăsând utilizatorului libertatea de a se concentra asupra încadrării și a compoziției. Noua cameră dispune de un sistem de autofocalizare AF hibrid și performant, pentru o captare mai rapidă și urmărire tenace, precum și de setări AF detaliate pentru precizie și control supreme.

O unitate de stabilizare compactă și precisă, alături de senzorii giroscopici cu algoritmi optimizați, ajung la o stabilizare de până la 5.0-trepte care ajută la utilizarea întregului potențial al modelului ZV-E1 în ceea ce privește calitatea imaginii. Mișcările involuntare de cameră sunt detectate și corectate eficient pe 5 axe , iar stabilizarea imaginii in-body integrată pe această cameră de vlogging poate oferi o stabilizare eficientă cu o gamă largă de obiective, inclusiv cu obiective cu montură E care nu au stabilizare proprie.

Stabilizarea Dynamic Active Mode este cu aproximativ 30% mai eficientă decât cea oferită de Active Mode pe modelele anterioare. Astfel, pentru utilizatori este mai ușor ca niciodată să realizeze filmări de tip vlog fluide și stabile, în timp ce se deplasează, pentru o exprimare creativă îndrăzneață și dinamică.

O altă caracteristică uimitoare a modelului ZV-E1 este funcția Auto Framing pentru video, pe bază de inteligență artificială , ideală pentru înregistrarea interviurilor, a spectacolelor muzicale, a procesului de realizare a rețetelor și multe altele. Utilizând tehnologia de recunoaștere a subiectului bazată pe AI, funcția Auto Framing (Încadrare automată) decupează automat cadrul pentru a păstra subiectul în poziția principală, la realizarea de clipuri video. Chiar și fără a deplasa camera, încadrarea este ajustată în mod continuu pentru a urmări subiectul în mod fluid, funcție utilă și pentru situația în care filmarea este realizată de un singur om. Subiectul care urmează să fie urmărit poate fi selectat cu ușurință prin intermediul monitorului tactil al camerei sau în aplicația Creator’s App de pe un smartphone.

Tehnologia Breathing Compensation suprimă schimbările din imagine în timpul focalizării pentru a menține un unghi de vizualizare constant și pentru a obține efecte de focalizare fluide și dramatice. De asemenea, camera foto dispune de funcția Multiple Face Recognition care ajustează automat efectul bokeh și focalizarea pentru mai multe fețe recunoscute, la realizarea de selfie-uri sau de portrete de grup – evitându-se astfel probleme precum focalizarea exclusivă a chipurilor aflate în prim-plan.

ZV-E1 dispune și de Framing Stabiliserxxxiv, o funcție care menține automat constantă poziția subiectului în cadru. Tehnologia avansată de recunoaștere a subiectului bazată pe inteligență artificială funcționează împreună cu stabilizarea imaginii în Dynamic Active Mode, pentru a menține subiectul stabil în cadru, în mod fluid, în timpul filmării din mână. Acest lucru face posibilă crearea unor materiale video fluide, precum în situații în care se efectuează fotografii de follow-up sau filmări adiționale în jurul subiectului.

Cu ZV-E1 tonurile pielii sunt optimizate în mod independent pentru imagini statice și clipuri video, astfel încât pielea este redată natural și frumos, atât pentru realizarea de selfie-uri, cât și pentru înregistrarea video. De asemenea, camera dispune de un comutator Bokeh dedicat pentru îmbunătățirea efectului de bokeh pentru fundal cu o singură atingere, oferind și un efect pentru netezirea pielii în clipuri video .
Desigur, ZV-E1 include și setări de tip Product Showcase pentru review-uri de produse, astfel încât utilizatorii pot trece fără probleme de la focalizarea pe fața prezentatorului la cea pe un produs ținut în fața obiectivului, și înapoi.

Zoom ușor, simplu și versatil

Utilizatorii se pot aștepta de la ZV-E1 la un control creativ pentru gestionarea zoom-ului . Mânerul de zoom amplasat pe partea superioară a grip-ului nu numai că permite controlarea obiectivelor cu zoom motorizat compatibile, ci și utilizarea Clear Image Zoom cu obiective fără zoom și obiective fixe, cu o degradare mai mică a imaginii. Acest lucru poate reduce semnificativ numărul de obiective necesare pentru mai multe proiecte.

Setările Real-time Recognition AF, Real-time Tracking și cele referitoare la zona de focalizare rămân active în timpul efectuării zoom-ului digital sau atunci când folosiți Clear Image Zoom, asigurând valorificarea întregii precizii și viteze a sistemului AF cu detecție a fazei integrat în cameră chiar și la realizarea zoom-ului digital.

Gestionați timpul pentru a surprinde momente de neuitat

Realizarea de materiale de tip time-lapse direct în cameră este o caracteristică excelentă pentru utilizatorii care doresc să înregistreze astfel de videoclipuri, cum ar fi mișcările norilor, ale oamenilor, orașelor și ale altor subiecți care se deplasează lent, în moduri foarte expresive. Intervalul de expunere poate fi setat de la o secundă la 60 de secunde, ceea ce facilitează comprimarea acțiunii lente în secvențe time-lapse plăcute.

Sunet avansat pentru conținut de vlogging excelent

ZV-E1 dispune de un microfon de înaltă performanță cu 3 capsule și directivitate ajustabilă, care poate capta un sunet clar în contexte plasate în aer liber, unde vântul și zgomotul ambiental pot reprezenta o problemă, și vine cu un paravânt care poate reduce semnificativ zgomotul produs de vânt în aer liber. Setările de direcție Auto , Front , All Directions și Rear sunt disponibile pentru a se potrivi unei varietăți de medii, iar camera comută automat pe o direcție sau alta în funcție de recunoașterea feței, astfel încât utilizatorii pot realiza cu ușurință înregistrări optime.

Camera include, de asemenea, patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe cu interfață audio digitală, iar mufele pentru microfon și căști oferă capabilități audio extinse.

Suportul avansat de editare transmite fidel intenția creatorului

ZV-E1 suportă moduri avansate de înregistrare video – capacitățile de citire rapidă și de procesare a volumului mare de date ale senzorului de imagine full-frame permit citirea 4K full-frame fără pixel binning, plus o gamă de formate de înregistrare care oferă o calitate a imaginii îmbunătățită în mod semnificativ și o editare mai flexibilă și mai eficientă în post-producție.

ZV-E1 poate înregistra video intern pe 10 biți 4:2:2 atunci când utilizează compresia Long GOP sau All Intra, acceptă înregistrarea internă intra-frame (All-I) , iar înregistrarea în format XAVC HS utilizând codecul MPEG-H HEVC/H.265 oferă o eficiență aproape dublă.

Camera de vlogging oferă și ISO flexibil, setat pe AUTO sau ajustat manual pe un interval situat între 40 și 102400 (160 și 409600 în modul ISO extins și Profilul de imagine cu LUT-uri atribuibile, astfel încât utilizatorii să poată crea un aspect specific atunci când filmează în alte moduri decât unul dintre cele prestabilite de tip Log.

Alte aspecte importante:

  • Conceput pentru vlogging ușor și fără probleme: ZV-E1 a fost proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu un ecran LCD cu deschidere laterală în unghi variabil pentru o monitorizare ușoară și o funcție tactilă activă în timpul înregistrării, precum și cu o dispunere a comenzilor și un grip optimizate pentru vlogging.
  • Funcții dedicate pentru înregistrare comodă și sigură: Noua cameră de vlogging dispune de energie neîntreruptă pentru înregistrări prelungite, datorită bateriei Z de mare capacitate de la Sony și a USB PD (Power Delivery) care acceptă încărcarea rapidă .
  • Compactă și ușoară, pentru mobilitate remarcabilă.
  • Dispune de un design rezistent la praf și umiditate .
  • ZV-E1 poate fi folosită chiar și cu o singură mână, atunci când este adăugat un grip cu WirelessRemote Commander (GP-VPT2BT) .
  • Creators’ Cloud și conectare ușoară la smartphone.
  • Transmisiune în direct de înaltă calitate.
  • Conceput cu grijă față de mediul înconjurător.

Preț și disponibilitate

Noua cameră Sony ZV-E1 va fi disponibilă la F64 începând din mai 2023, la un preț de vânzare de aproximativ 13300 lei pentru body și 14800 lei pentru kitul cu obiectivul SEL2860.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.