Echipament esențial pentru vloggeri

Vlogging-ul devine din ce în ce mai popular. Tot mai multe persoane se orientează către această formă de creare de conținut. Fie că ești un vlogger de succes, fie că ești la început ori îți dorești să creezi propriul canal de Youtube, echipamentul corespunzător este esențial. Dacă deții echipamentul potrivit, spectatorii nu se vor plânge de calitatea videoclipului și de alte detalii tehnice. 

Iată care este echipamentul de bază de care ai nevoie dacă ești vlogger sau vrei să devii un vlogger de succes!

Camera

Primul lucru de care ai nevoie dacă vrei să te apuci de vlogging este o cameră video. Nu este nevoie neapărat să achiziționezi o cameră foarte scumpă pentru a crea conținut de calitate. O mulțime de vloggeri nu folosesc nimic altceva decât camera web încorporată în calculator sau chiar în smartphone. Pentru vorbitul în fața camerei, te poți descurca așa.

Publicul tău va observa cu siguranță și va aprecia videoclipurile de calitate superioară. Deci, ce cameră ar trebui să cumperi?

Există multe opțiuni. Poți alege o cameră video compactă, un DSLR entry-level, o cameră mirrorless sau chiar un GoPro. Este indicat să alegi camera în funcție de nivelul tău de experiență și de tipurile de videoclip pe care dorești să le înregistrezi. Cu o astfel de gamă largă de camere disponibile, selectarea celei potrivite se poate transforma într-o adevărată provocare.

Recomandările noastre:

Trepiede

Pentru a îți susține camera, vei avea nevoie de un trepied. În alegerea trepiedului potrivit, este indicat să ții cont de greutatea camerei, dacă aceasta va fi montată pe o masă sau un birou sau o vei folosi în mișcare etc. În cazul vloggingului de călătorie, recomandăm produsele din gama Joby Gorilla.

Iluminarea

Pentru a realiza conținut de succes pentru vlogging, iluminarea trebuie să fie eficientă. Scopul principal este să îi faci pe spectatori să fie atenți la tine și să eviți apariția umbrelor inestetice pe chip. Poți utiliza iluminarea ambientală din cameră sau lumina naturală, dar pentru un look profesionist este indicat să optezi pentru diverse kituri de iluminare. Îți recomandăm lămpi led de studio și circulare.

Microfonul

Unul dintre aspectele care ruinează cele mai multe filmări este calitatea proastă a sunetului. Cei mai mulți spectatori pot ierta iluminarea mediocră și calitatea video mai slabă, dar dacă sunetul este de proastă calitate, cel mai probabil vor renunța destul de repede să mai privească videoclipul. Cea mai ușoară și mai rapidă modalitate de a îmbunătăți calitatea sunetului este să utilizezi un microfon extern. O altă metodă este să înregistrezi extern la un recorder portabil.

Recomandările noastre:

Ești interesat de microfoane pentru video și conferințe? Iată recomandările noastre:

Editarea de software

Dacă ai rezolvat cu camera, iluminatul și microfonul, tot ce îți mai rămâne de făcut este să găsești un program de editare. Dacă nu ai deja instalat un astfel de software pe computerul tău, există multe opțiuni din care poți alege. Adobe Premiere Pro, Apple Final Cut Pro X și Sony Vegas Pro sunt programe profesionale care îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a edita videoclipurile.

Pe lângă calitatea camerei și a sunetului, contează să ai decorul potrivit pentru ce mesaj vrei să transmiți.

Ți-am pregătit kituri pentru vlogging, pentru a te ajuta să filmezi videoclipuri de calitate!

De asemenea, alături de cele descrise mai sus, partea de promovare online este extrem de importantă pentru ca vlogul tău să aibă succes!

S-ar putea să îți placă și:

5 sfaturi utile pentru a avea vizibilitate pe Youtube

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.