Echipament esențial pentru vloggeri

Vlogging-ul devine din ce în ce mai popular. Tot mai multe persoane se orientează către această formă de creare de conținut. Fie că ești un vlogger de succes, fie că ești la început ori îți dorești să creezi propriul canal de Youtube, echipamentul corespunzător este esențial. Dacă deții echipamentul potrivit, spectatorii nu se vor plânge de calitatea videoclipului și de alte detalii tehnice. 

Iată care este echipamentul de bază de care ai nevoie dacă ești vlogger sau vrei să devii un vlogger de succes!

Camera

Primul lucru de care ai nevoie dacă vrei să te apuci de vlogging este o cameră video. Nu este nevoie neapărat să achiziționezi o cameră foarte scumpă pentru a crea conținut de calitate. O mulțime de vloggeri nu folosesc nimic altceva decât camera web încorporată în calculator sau chiar în smartphone. Pentru vorbitul în fața camerei, te poți descurca așa.

Publicul tău va observa cu siguranță și va aprecia videoclipurile de calitate superioară. Deci, ce cameră ar trebui să cumperi?

Există multe opțiuni. Poți alege o cameră video compactă, un DSLR entry-level, o cameră mirrorless sau chiar un GoPro. Este indicat să alegi camera în funcție de nivelul tău de experiență și de tipurile de videoclip pe care dorești să le înregistrezi. Cu o astfel de gamă largă de camere disponibile, selectarea celei potrivite se poate transforma într-o adevărată provocare.

Pentru începători

Panasonic HC-V770 Full HD

Panasonic HC-V770 Full HD este recomandată pentru vloggerii începători deoarece oferă o calitate solidă a imaginii și ușurință în utilizare prin modurile automate de expunere. Accesoriile oferă o calitate îmbunătățită a sunetului peste microfonul încorporat al camerei. După ce ați terminat înregistrarea, videoclipurile sunt stocate în format MP4 pe carduri SD. În acest fel, acestea vor funcționa în majoritatea aplicațiilor de editare.

Pentru entuziaști

GoPro Hero7 Silver

În ceea ce privește camerele de acțiune, GoPro produce camere care captează videoclipuri de calitate, cu potențialul de a fi montate pe aproape orice.  HERO7 Silver este o cameră ideală pentru calatorii. Construită dintr-un material dur și complet și rezistentă la apa,Camera GoPro HERO7 Silver filmează video de rezolutie 4K și fotografii de 10MP cu WDR si functie GPS ce va permite să urmăriti traseul parcurs.  In plus, fotografiile și videoclipurile se transferă direct în aplicatia GoPro pentru o partajare mai ușoară.

Dincolo de HD

Sony FDR AX 100

Dacă dorești să avansezi în lumea dincolo de HD, există câteva opțiuni solide pe care le poți lua în considerare. Sony FDR-AX100 este o cameră video semi-pro foarte compactă ce poate filma la rezolutie 4K, adresându-se deopotrivă videografilor și cameramanilor profesonisti cât și amatorilor exigenti ce doresc imagini cu o calitate excelentă. Sony FDR-AX100 vă permite să filmați la rezolutie 4k, asemenea cinematografiei de la Hollywood.

Trepiede

Pentru a îți susține camera, vei avea nevoie de un trepied. În alegerea trepiedului potrivit, este indicat să ții cont de greutatea camerei, dacă aceasta va fi montată pe o masă sau un birou sau o vei folosi în mișcare etc. În cazul vloggingului de călătorie, recomandăm produsele din gama Joby Gorilla.

Iluminarea

Pentru a realiza conținut de succes pentru vlogging, iluminarea trebuie să fie eficientă. Scopul principal este să îi faci pe spectatori să fie atenți la tine și să eviți apariția umbrelor inestetice pe chip. Poți utiliza iluminarea ambientală din cameră sau lumina naturală, dar pentru un look profesionist este indicat să optezi pentru diverse kituri de iluminare. Îți recomandăm lămpi led de studio și circulare.

Microfonul

Unul dintre aspectele care ruinează cele mai multe filmări este calitatea proastă a sunetului. Cei mai mulți spectatori pot ierta iluminarea mediocră și calitatea video mai slabă, dar dacă sunetul este de proastă calitate, cel mai probabil vor renunța destul de repede să mai privească videoclipul. Cea mai ușoară și mai rapidă modalitate de a îmbunătăți calitatea sunetului este să utilizezi un microfon extern. O altă metodă este să înregistrezi extern la un recorder portabil.

Editarea de software

Dacă ai rezolvat cu camera, iluminatul și microfonul, tot ce îți mai rămâne de făcut este să găsești un program de editare. Dacă nu ai deja instalat un astfel de software pe computerul tău, există multe opțiuni din care poți alege. Adobe Premiere Pro, Apple Final Cut Pro X și Sony Vegas Pro sunt programe profesionale care îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a edita videoclipurile.

Pe lângă calitatea camerei și a sunetului, contează să ai decorul potrivit pentru ce mesaj vrei să transmiți.

Ți-am pregătit kituri pentru vlogging, pentru a te ajuta să filmezi videoclipuri de calitate!

De asemenea, alături de cele descrise mai sus, partea de promovare online este extrem de importantă pentru ca vlogul tău să aibă succes!

S-ar putea să îți placă și:

5 sfaturi utile pentru a avea vizibilitate pe Youtube

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *