Cum îți alegi corect prima cameră pentru vlogging, cu Gabriel V. Barna

Pe data de 3 martie 2021 a avut loc evenimentul LIVE Cum îți alegi corect prima cameră pentru vlogging, în cadrul Zilelor Sony. LIVE-ul s-a axat pe particularitățile unei camere potrivite pentru vlogging, exemplificate pe camera Sony ZV-1.

Atunci când treci de la smartphone la prima ta cameră poate să fie destul de complicat. Trebuie doar să cunoști câteva elemente esențiale pentru a alege camera potrivită, elemente despre care am discutat în acest live. 

Înainte să îți alegi prima cameră pentru vlogging, înainte să începi să faci vlogging cu o cameră, trebuie să te documentezi și să știi foarte clar ce particularități trebuie să aibă aceasta. Nu există cameră proastă și cameră bună, important este să fie camera potrivită pentru ceea ce vrei tu să faci.

Gabriel V. Barna

Ce particularități trebuie să aibă o cameră pentru vlogging

Este esențial ca o cameră pentru vlogging să aibă următoarele particularități:

 • Intrare pentru microfon – Un video care se aude bine întotdeauna o să bată un video care se vede bine și se aude prost. Dacă ai intrare pentru microfon, poți să faci orice aproape. Dacă vrei să stai departe de cameră, îți pui o lavalieră wireless și poți să faci treaba asta. Dacă vrei să ai sunetul unidirecțional, pui un microfon shotgun.
 • Ecranul rabatabil – mai ales pentru începători. Ai nevoie de ecran rabatabil ca să vezi ce ai încadrat.
 • Obiectiv luminos, cu un f mic
 • Zoom – Uneori avem nevoie de cadru larg, alteori poate vrem să facem zoom
 • Stabilizarea – De cele mai multe ori, pentru vlogging, creatorii de conținut au nevoie de o cameră cu stabilizare
 • Dimensiunea – Este indicat să fie mică și ușoară
 • În plus, ai nevoie de un mini-trepied

”Trebuie să faci câteva teste, să vezi exact ce poate face camera ta, pentru că fiecare cameră are anumite performanțe și trebuie să vezi cât poate camera ta, cât de mult duce. Odată ce ți-ai format o părere despre ea, ai înțeles cum funcționează, care sunt limitele ei, o să îți fie foarte simplu.

Gabriel V. Barna

Setările de bază pentru filmare

 • Setarea frame rate-ului
 • Stabilirea shutter speed – În general, trebuie să fie dublu față de frame rate
 • Stabilirea F
 • Stabilire valoare ISO

Poți asculta întreaga prezentare mai jos:

Tu ce cameră folosești pentru vlogging? Care a fost prima cameră cu care ai început să faci vlogging? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.