Sigma lansează obiectivele 24mm F2 DG DN și 90mm F2.8 DG DN din Seria I, Gama Contemporary

Sigma anunță astăzi lansarea obiectivelor 24mm F2 DG DN și 90mm F2.8 DG DN Contemporary. Aceste obiective asigură noi standarde de performanță pentru linia Contemporary și sunt descrise de calitatea excepțională a construcției seriei I într-un corp compact. În cele ce urmează, vă prezentăm detalii despre cele două obiective.

Cele două obiective sunt disponibile pentru sistemele L-Mount și Sony E.

Obiectivul premium compact F2 DG DN de 24 mm | Contemporary este cel mai recent obiectiv care se adaugă la gama SIGMA din Seria I, deja în creștere. Se alătură celor patru obiective existente din seria I, împreună cu noul F2.8 de 90 mm, oferind performanțe optice superbe, o deschidere a diafragmei F2 luminoasă, o construcție din metal și un inel de diafragmă manual. Proiectat de la zero pentru sistemele fără oglindă (mirrorless), se simte perfect echilibrat pe camerele moderne full frame și are o putere de redare excepțională, care poate ține pasul cu cele mai recente camere cu rezoluție ultra-înaltă.

Designul optic avansat al obiectivului produce rezultate clare cu contrast ridicat de la centrul cadrului până la colțurile îndepărtate și, împreună cu diafragma F2 și unghi larg de vizualizare, este o alegere excelentă pentru fotografii de noapte, evenimente și interioare. Datorită dimensiunii sale compacte, obiectivul poate fi transportat fără efort, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea de zi cu zi. Construcția de înaltă calitate din metal, care se regăsește pe toate modelele din seria I SIGMA, face ca experiența de a deține și de a folosi acest obiectiv să fie extrem de satisfăcătoare.

Acest nou obiectiv fix de 24 mm F2, pentru camerele full-frame,  este conceput pentru fotografii care au nevoie de o optică excepțională, rapidă, robustă, cu unghi larg, care să nu-i dezamăgească. Este disponibil pentru sistemele L-Mount si Sony E.

Caracteristici cheie

Seria I | “Premium Compact Primes” pentru utilizatorii mirrorless

Unul dintre avantajele cheie ale camerelor mirrorless  este mărimea lor redusă, iar această nouă optică de 24 mm este concepută pentru a se potrivi perfect cu aceste sisteme mai compacte, fără a sacrifica performanța. Această combinație de calitate optică superbă cu portabilitate excepțională, care nu era posibilă anterior cu sistemele DSLR, va aduce noi oportunități generației actuale și viitoare de fotografi.

În același timp, SIGMA este conștientă de faptul că  în zilele noastre când avem o diversitate atât de mare atunci când vine vorba de ceea ce folosim pentru a fotografia, inclusiv smartphone-uri, oamenii caută ceva mai mult decât un simplu act de a „face fotografii” atunci când aleg să dețină o cameră și mai multe obiective.

Excelența SIGMA în tehnologiile de dezvoltare și procesare a fost acumulată de la înființarea sa în 1961 și a devenit mai sofisticată odată cu introducerea SIGMA Global Vision în 2012. Cu această expertiză, SIGMA s-a gândit cu  atenție la modul în care fotografii se folosesc și se bucură de obiectivele lor, inclusiv de designul optic, funcționalitatea avansată, calitatea construcției și experiența la atingere și utilizare, și întrunind toate aceste cerințe, au creat Seria I.

Noi standarde de performanță optică pentru linia Contemporary

Obiectivul folosește două elemente de sticlă SLD și un element de sticlă FLD pentru a corecta aberația cromatică axială, ceea ce reprezintă o preocupare deosebită pentru obiectivele luminoase. De asemenea, încorporează două elemente asferice turnate din sticlă de înaltă precizie, totul fiind posibil prin tehnologia de prelucrare a unității de producție a SIGMA din Aizu. Acest lucru a permis menținerea scăzută a numărului total de elemente ale obiectivului și reducerea dimensiunii și greutății obiectivului, oferind în același timp o corecție excelentă a diferitelor aberații.

 Anticipând situațiile în care va fi folosit, designerii optici SIGMA s-au asigurat că rezoluția obiectivului este extrem de ridicată și este uniformă de la centru la periferia imaginii. Aberația de tip comă sagitală este, de asemenea, bine controlată, conferind obiectivului un grad ridicat și fidel de redare, ceea ce îl face ideal pentru fotografia de noapte.

 Sistemul AF încorporează un motor”stepping”  silențios, de mare viteză, iar acest aspect permite fotografilor să surprindă fiecare detaliu fără grija că vor rata momentul perfect.

Fotografii realizate cu acest obiectiv

Obiectivul premium compact F2.8 DG DN de 90 mm | Contemporary este cel mai recent obiectiv care se adaugă la gama SIGMA din Seria I, deja în creștere. Se alătură celor patru obiective deja existente din Seria I împreuna cu noul 24mm F2, oferind performanțe optice superbe, o deschidere F2.8 luminoasă, o construcție din metal și un inel de diafragmă manual. Proiectat special pentru sistemele mirrorless, se simte bine echilibrat pe camerele moderne full frame și oferă o putere de redare excepțională, care poate ține pasul cu cele mai recente camere cu rezoluție ultra înaltă.

 Cu distanța focală versatilă de mijloc pentru un teleobiectiv, este cel mai lung obiectiv din seria I de până acum, dar rămâne în continuare remarcabil de compact și ușor, așa că este ideal pentru utilizarea de zi cu zi. Este complet optimizat pentru sistemele fără oglindă (mirrorless), cu performanțe AF ultra rapide și precise ce oferă o rezoluție optică remarcabilă. Bokeh-ul intens și neted oferă fundaluri atractive, care sunt perfecte pentru portrete, iar distanța minimă de focalizare de 50cm permite fotografilor să se apropie de subiectul lor.

Acest obiectiv de zi cu zi de înaltă calitate este capabil să dea viață scenelor printr-o redare atractivă  și optica ultra-sharp, toate într-un corp portabil, robust și frumos finisat. 

Caracteristici cheie

Seria I | „Premium Compact Primes” pentru utilizatorii mirrorless

Unul dintre avantajele cheie ale camerelor fără oglindă (mirrorless)  este mărimea lor redusă, iar această nouă optică de 90 mm este concepută pentru a se potrivi perfect cu aceste sisteme mai compacte, fără a sacrifica performanța. Această combinație de calitate optică superbă cu portabilitate excepțională, care nu era posibilă anterior cu sistemele DSLR, va aduce noi oportunități generației actuale și viitoare de fotografi.

Noi standarde de performanță optică pentru linia Contemporary

SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary se mândrește cu o performanță optică excepțională, cu o putere de redare ultra înaltă, care să se potrivească cu cele mai recente camere mirrorless de înaltă rezoluție.

 Obiectivul este construit folosind cea mai recentă tehnologie optică și include cinci elemente din sticlă SLD. Acest aspect ajută la reducerea aberației cromatice axiale care nu poate fi corectată în cameră, permițând obiectivului să obțină o rezoluție înaltă și o calitate clară a imaginii, cu tonuri fidele. Un element asferic turnat din sticlă de înaltă precizie oferă atât rezoluție înaltă, cât și bokeh frumos. Fotografii se pot bucura de fotografiere cu bokeh intens, uniform, cu tonuri plăcute, iar această performantă poate fi realizată doar de un obiectiv pentru camerele full frame.

Obiectivul folosește și funcționalitatea de corecție optică a camerei, care este un avantaj al sistemelor mirrorless. Prin urmare, proiectanții optici SIGMA s-au putut concentra asupra corectării aberațiilor care pot fi corectate doar prin designul optic, îmbunătățind astfel performanța de redare și reducând dimensiunea și greutatea obiectivului.

 Cu o distanță de focalizare minimă de 50 cm și un raport de mărire maxim de 1: 5, este posibilă fotografia de prim plan în stil macro. Obiectivul evidențiază subiectul, permițând fotografilor să se concentreze asupra detaliilor fine sau să creeze compoziții mai abstracte.

 Sistemul de acționare AF încorporează un motor “stepping” silențios, de mare viteză, făcându-l potrivit pentru imagini statice, precum și pentru înregistrări video.

Calitate excepțională a construcției Seriei I într-un corp compact

90mm F2.8 DG DN | Contemporary are același diametru maxim de 64mm și dimensiunea filtrului de 55mm ca 24mm F3.5 DG DN | Contemporary și 45 mm F2.8 DG DN | Contemporary, un trio perfect, în special pentru videografi, aceștia putând folosi filtre de aceeași dimensiune. Cu o greutate combinată de doar 735 de grame ( pentru montura L-Mount) , aceste trei obiective (unghi larg, standard, teleobiectiv) pot fi utilizate în tandem ca parte a unui sistem compact de înaltă specificație care acoperă o gamă largă de situații de fotografiere sau filmare. 

Fotografii realizate cu acest obiectiv

Urmărește-ne în continuare pentru a afla informațiile despre lansările de obiective noi!

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.