Cum să alegi obiectivul potrivit pentru fotografia ta

Uneori este o adevărată provocare să alegi obiectivul potrivit pentru tipul de fotografie pe care îl practici și nivelul experienției tale, la câte opțiuni există. În cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi despre cum poți alege obiectivul potrivit în funcție de stilul tău de a fotografia, nevoile și bugetul tău.

Ia în vedere stilul tău de a fotografia

Primele etape ale învățării oricărei forme de artă implică explorarea. Ca fotografi începători, explorăm diverse genuri fotografice și stiluri de editare.

Așadar, acordă-ți timp să înțelegi ce stil de fotografie funcționează pentru tine și apoi experimentează cu diferite obiective. Preferi să lucrezi cu obiective zoom, sau cele prime sunt mai pe stilul tău?

Vei constata că alegerea obiectivului potrivit pentru stilul tău de fotografie devine mult mai ușoară atunci când îți faci timp să înțelegi care este exact acest stil, decât să cumperi ceva și să îți adaptezi stilul în funcție de echipamentul p care îl deții.

Ia în vedere nevoile tale fotografice

Acordă-ți timp pentru a înțelege care sunt nevoile tale fotografice. Vrei să te concentrezi pe portrete sau vrei fotografii cu unghi-larg, din domeniul arhitecturii? Poate că dorești să experimentezi mai mult cu fotografia de stradă. Vrei să faci mai multe fotografii macro sau wildlife?

Alegerea obiectivului potrivit este un lucru ușor de realizat atunci când ai în vedere doar acele obiective potrivite pentru nevoile tale fotografice.

Ia în vedere bugetul pe care îl deții

Dacă trebuie să alegi un singur obiectiv din cauza bugetului pe care îl deții,  este perfect în regulă.

Poți deveni creativ în nenumărate feluri cu echipamentul pe care îl deții.

Găsește legătura potrivită între obiectiv și fotograf

Acesta este poate cel mai important aspect în alegerea unui obiectiv. Cu atât de multe opțiuni care există pe piață, ce obiectiv ar trebui să alegi și când? Investiția în echipamentul aparatului foto ar trebui să fie întotdeauna un echilibru sănătos între nevoie, dorință și buget.

Poți alege să închiriezi un obiectiv care te interesează, astfel încât să îl poți testa mai întâi înainte de a cheltui o sumă mare de bani pe ceva care s-ar putea să nu se potrivească nevoilor pe care le ai.

La F64.ro, te așteptăm cu o mulțime de opțiuni de obiective, indiferent de nevoile tale fotografice.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.