Cum să alegi obiectivul potrivit pentru fotografia ta

Uneori este o adevărată provocare să alegi obiectivul potrivit pentru tipul de fotografie pe care îl practici și nivelul experienției tale, la câte opțiuni există. În cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi despre cum poți alege obiectivul potrivit în funcție de stilul tău de a fotografia, nevoile și bugetul tău.

Ia în vedere stilul tău de a fotografia

Primele etape ale învățării oricărei forme de artă implică explorarea. Ca fotografi începători, explorăm diverse genuri fotografice și stiluri de editare.

Așadar, acordă-ți timp să înțelegi ce stil de fotografie funcționează pentru tine și apoi experimentează cu diferite obiective. Preferi să lucrezi cu obiective zoom, sau cele prime sunt mai pe stilul tău?

Vei constata că alegerea obiectivului potrivit pentru stilul tău de fotografie devine mult mai ușoară atunci când îți faci timp să înțelegi care este exact acest stil, decât să cumperi ceva și să îți adaptezi stilul în funcție de echipamentul p care îl deții.

Ia în vedere nevoile tale fotografice

Acordă-ți timp pentru a înțelege care sunt nevoile tale fotografice. Vrei să te concentrezi pe portrete sau vrei fotografii cu unghi-larg, din domeniul arhitecturii? Poate că dorești să experimentezi mai mult cu fotografia de stradă. Vrei să faci mai multe fotografii macro sau wildlife?

Alegerea obiectivului potrivit este un lucru ușor de realizat atunci când ai în vedere doar acele obiective potrivite pentru nevoile tale fotografice.

Ia în vedere bugetul pe care îl deții

Dacă trebuie să alegi un singur obiectiv din cauza bugetului pe care îl deții,  este perfect în regulă.

Poți deveni creativ în nenumărate feluri cu echipamentul pe care îl deții.

Găsește legătura potrivită între obiectiv și fotograf

Acesta este poate cel mai important aspect în alegerea unui obiectiv. Cu atât de multe opțiuni care există pe piață, ce obiectiv ar trebui să alegi și când? Investiția în echipamentul aparatului foto ar trebui să fie întotdeauna un echilibru sănătos între nevoie, dorință și buget.

Poți alege să închiriezi un obiectiv care te interesează, astfel încât să îl poți testa mai întâi înainte de a cheltui o sumă mare de bani pe ceva care s-ar putea să nu se potrivească nevoilor pe care le ai.

La F64.ro, te așteptăm cu o mulțime de opțiuni de obiective, indiferent de nevoile tale fotografice.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *