Walk & Shoot Fest 2021

W-S Fest este un festival de fotografie, organizat de Arte Development & Management în parteneriat cu Fundația Amfiteatru, care face parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth). 

W-S Fest va avea loc în perioada 21-30 mai, în București, într-o formulă hibrid (online și offline) și este dedicat pasionaților de fotografie și poveștilor din spatele acesteia, fotografilor și tuturor celor interesați de București. Festivalul își propune să contribuie substanțial la sprijinirea și creșterea coeziunii în comunitatea fotografică și la dezvoltarea publicului interesat de fotografie.

Timp de zece zile vor avea loc ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție online despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un târg cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului W-S.

Atelierele la care vor participa 8 fotografi profesioniști (Adi Bulboacă, Alina Ușurelu, Andrei Păcuraru, Cristian Crisbășan, Cornel Lazia, Ioana Moldovan, Ionuț Staicu și Silviu Gheție) sunt construite în jurul unor experiențe „out of the box” și povești inedite. Dincolo de aprofundarea genurilor fotografice și discuțiile despre fotografiile realizate pe parcursul zilei, variantele de postprocesare și posibilitățile de dezvoltare în domeniu, festivalul conectează participanții cu poveștile locurilor și ale oamenilor, construind și dezvoltând o comunitate. 

CUM A APĂRUT WALK & SHOOT FEST

W-S Fest are la bază atelierele foto care au loc anual începând din 2016, coordonate de fotografi profesioniști și dedicate unor genuri fotografice, cu scopul de a spune povești, a documenta și a cunoaște orașul și comunitățile sale. 

Experiența Walk presupune o plimbare de câteva ore printr-un cartier bucureștean, alături de un povestitor și un facilitator fotograf, cu scopul de a afla și ilustra fotografic povești, fie că vorbim de fotoreportaj, peisaj urban, fotografie de arhitectură ș.a.

Experiența Shoot cuprinde ateliere care abordează și aprofundează genuri fotografice, coordonate de fotografi profesioniști.

DESPRE WALK & SHOOT FEST 2021 

În 2021 am reunit experiențele Walk & Shoot într-un festival de 10 zile, dedicat artei fotografice, care cuprinde ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului W-S.

 

„Am ales să vorbim despre scenă - ce se întâmplă în spatele ei, în fața ei, oamenii de pe scenă și oamenii din public - având în vedere hiatusul scenei în viața noastră de mai bine de 1 an. Walk & Shoot Fest 2021 va oferi aceste priviri intime și cât se poate de sincere asupra vieții artistice și a vieții evenimentelor din această perioadă prin intermediul atelierelor foto și al proiectelor foto transformate în expoziții. Adi Bulboacă, Alina Ușurelu, Andrei Păcuraru, Cristian Crisbășan, Cornel Lazia, Horia Manolache, Ioana Moldovan, Ionuț Staicu, Jack Thomson și Silviu Gheție vor fi coordonatorii foto, fiecare ghidând participanții prin momente importante pentru „scenă” precum documentarea fotografică a artiștilor din spatele scenei, fotografii de portret cu personaje de pe scenă dar și cu actorii care întruchipează personajele, fotografii de la înălțime cu locul scenei, fotografii din fața scenei ș.a.m.d. - toate realizate în cadrul Festivalul de Arte Performative Caleido (ambele festivaluri fiind parte din proiectul Dialog). Scena, ca personaj colectiv și metaforă pentru evenimente culturale trebuie să revină în fața ochilor noștri pentru a ne da seama cât de dor ne-a fost de ea și cât de importantă este, de fapt, în viața noastră. “

Andreea Irina Leu - co-fondator al brandului Walk & Shoot

„Anul acesta m-am alăturat cu mare entuziasm echipei Walk & Shoot şi mă bucur să lucrez la un program atât de complex care îmbină cu multă creativitate cele două mari pasiuni ale mele: fotografia şi artele performative. Am încercat să ne imaginăm un festival care să aducă împreună interesele celor care fac fotografie ca hobby, dar şi ale celor care sunt profesionişti în domeniu. Pe lângă atelierele cu care brandul Walk & Shoot a devenit faimos, am demarat şi un program de Portfolio Reviews, care, sperăm, să vină în sprijinul artiştilor fotografi la început de drum prin sesiunile individuale de feedback cu specialişti naţionali şi internaţionali din domeniu. Un alt lucru care îmi este foarte drag în acest festival este că punem şi ne punem foarte multe întrebări legate de etică, femei, retuşuri, jurnalism, drepturi de autor şi multe alte teme interesante în sfera fotografiei prin intermediul evenimentelor W-S Talks. Oare cum mai privesc oamenii fotografia? este o întrebare la care caut răspunsuri cât mai diverse prin experimentarea festivalului Walk & Shoot 2021 în calitate de manager al programului.”

Alina Uşurelu, manager al programului Walk & Shoot

Este cea de-a doua ediție a festivalului (prima a avut loc în 2019), va avea loc între 21-30 mai, în București, are ca focus scena și poveștile ei și cuprinde:

Cele noua ateliere Walk & Shoot sunt:

  • The theater scene is the center cu Adrian Bulboacă – workshop de fotografie de spectacol, în cadrul căruia participanții pot face fotografii la repetițiile șnur ale unora dintre spectacole din cadrul Festivalului de arte performative Caleido.
  • Behind the scene cu Ioana Moldovan – workshop de fotografie documentară – o ocazie pentru a explora universul fotografiei documentare într-o atmosferă de culise a Festivalului de arte performative Caleido
  • Outside the scene cu Silviu Gheţie – workshop de fotografie de stradă – o sesiune foto specială care se va desfăşura în zona Piaţa Naţiunilor Unite şi va pune accentul pe observarea oamenilor şi relaţiilor interumane.
  • You create the scene cu Andrei Păcuraru – workshop de fotografie pentru adolescenţi – care va include toate noţiunile tehnice necesare pentru ca fiecare participant să-și imagineze propria scenă în fotografiile pe care le realizează.
  • The people of the scene cu Cristian Crisbăşan – workshop de fotografie de portret în lumină naturală – prilej pentru a lucra cu actori profesionişti, în situaţii de lumină diverse, atât indoor, cât şi outdoor, în cadrul unor sesiuni foto în aer liber.
  • The people of the scene cu Ionuţ Staicu – workshop de fotografie de portret în studio – frumuseţe. În colaborare cu actori profesionişti, hairstyle şi make-up artists profesioniști, participanții pot învăța cum să surprindă frumuseţea subiectului în fotografie.
  • The people of the scene cu Andrei Păcuraru – workshop de fotografie de portret – personaj, destinat celor care doresc să învețe cum să surprindă și să reprezinte personalitatea subiectului în fotografii.
  • Above the scene cu Cornel Lazia – workshop de fotografie de pe acoperiş – dedicat descoperirii universului fotografiei de arhitectură de pe acoperişurile din Bucureşti.
  • You create the scene cu Alina Uşurelu – workshop de colaj foto în camera obscură pentru copii –  în care se vor experimenta noţiunile de negativ şi pozitiv în fotografie, se vor face decupaje şi compoziții, alături de alte activități.

10 TALKS (online)

O serie de discuții ce se adresează publicului larg și care au rolul de a ne face să  chestionăm practica fotografică şi de a ne învăţa cum să consumăm mai sănătos fotografia vor avea loc, de asemenea, în cadrul Walk & Shoot Fest 2021. Discuțiile, moderate de Eugen Rădescu şi Alina Uşurelu, vor avea loc pe ZOOM şi vor fi transmise pe pagina noastră de Facebook.

24 MAI Luni

19:00 – 20:00 Ce credem despre fotografii? – o discuţie care porneşte de la datele colectate în pre campania online a festivalului cu Eugen Rădescu şi Alina Uşurelu

20:30 – 21:30 Retouching în fotografie cu Ionuţ Staicu, Horia Manolache, Andreea Retinschi, Alex Gâlmeanu

25 MAI Marti

19:00 – 20:00 Fotojurnalism cu Silviu Gheţie şi Ioana Moldovan.

​20:30 – 21:30 Dreptul de autor în fotografie cu Adrian Bulboacă, Cristian Crisbăşan şi Horia Manolache

26 MAI Miercuri

19:00 – 20:00 Femei ca subiect în fotografie cu Ioana Moldovan,  Cristina Irian, Andreea Retinschi

​20:30 – 21:30 Rolul curatorului în fotografie cu Eugen Rădescu, Matei Bejenaru

 27 MAI Joi

19:00 – 20:00 Istoria fotografiei de dans cu Jack Thomson

20:30 – 21:30 Etica în fotografie cu Ioana Moldovan, Cristian Crisbaşan, Cornel Lazia şi Andrei Păcuraru

 28 MAI Vineri

19:00 – 20:00  Fotograful tehnic şi fotograful emoţional cu Adrian Bulboacă şi Cornel Lazia

​20:30 – 21:30 Fotografia vernaculara cu Alina Ușurelu, Cristina Irian

PORTFOLIO REVIEWS (online)

Fotografii vor avea posibilitatea de a se înscrie la speed-dating cu 5 specialişti din domeniu –  fotografii Jack Thomson, Ioana Moldovan, Silviu Gheţie, Andrei Păcuraru și curatorul Eugen Rădescu –  pentru a primi feedback, sfaturi şi îndrumări personalizate. Durata unei întâlniri va fi de 15 minute, iar participantul va trebui să îşi pregătească o selecţie de imagini de la care va porni discuţia. Fiecare participant va avea o rundă de speed-dating cu fiecare dintre specialiştii invitaţi, iar cel mai interesant portofoliu vor avea parte de promovare din partea echipei W-S şi posibilitatea de a fi expus în cadrul unei expoziţii curatoriate de Eugen Rădescu.

Înscrieri aici – https://www.w-s.ro/evaluare-portofoliu

EXPOZIȚIE (online)

Expoziția W&S vorbește despre diversitate în scena artelor performative din cadrul Festivalului Caleido și pune reflectoarele pe două producții care vorbesc despre cum este să fii altfel: Aleea Stereotipurilor, de Ionuț Oprea și Mădălina Dorobanțu, și Adorație Performance-ului Radical, de Irina Milan, Paul Dunca/Paula Dunker, Waana Neagu, Raj Alexandru/Ramya, Alex Bălă și Octavian, care explorează granița dintre personaj și personal în fiecare actor/ performer/ regizor participant în cadrul producțiilor realizate de festivalului Caleido. 

Fotografiile vor fi însoțite de materiale audio despre spectacolele și persoanele aflate în fotografii.

În curând pe https://www.w-s.ro/expo

W&S TÂRG (offline) 

Lansăm noul proiect marca W-S cu o expoziţie pop-up. W-S Print, un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului W-S, curatoriate de Eugen Rădescu. Vizitatorii vor avea ocazia să achiziționeze şi să interacționeze cu lucrările expuse la sala mică de la unteatru în weekend-urile 22 – 23 şi 29 – 30 mai.

V-aţi întrebat vreodată cât de importantă este calitatea unui print fotografic? Ştiaţi că preţul unei fotografii poate fi dictat şi de numărul de exemplare în care este printată? De câte ori aţi văzut un certificat de autenticitate care însoţeşte fotografia pe care aţi cumpărat-o? 

Prin W-S print încercăm să schimbăm percepţia generală asupra consumului de fotografie şi să impunem un standard al calităţii pe care îl poţi experimenta la unteatru în cadrul W-S Fest 2021.

Adresa: Str. Sfintii Apostoli nr.44, Sector 5, București.

https://www.ws-print.ro/

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți despre evenimentele importante pentru comunitatea de fotografi și videografi!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.