Redobândește-ți creativitatea – cursuri noi la Academia F64!

Creativitatea ne ajută să vedem imaginea de ansamblu și în același timp să fim curioși despre toate micile detalii care fac diferența în fiecare formă de artă, fie că vorbim despre fotografie, pictură, muzică, film, literatură. Ne motivează și ne ajută să ne rezolvăm problemele, să găsim soluții adeseori neașteptate. Poate fi modul în care ne exprimăm sinele și ne unește cu persoanele cu aceleași pasiuni. Nu în ultimul timp, reduce stresul.

În fotografie, creativitatea înseamnă să încerci lucruri noi, să nu îți fie frică să experimentezi. Alegerile privind locația, modul în care fotografiezi și modul în care interacționezi cu subiecții au legătură cu creativitatea, cu viziunea personală.

La Academia F64, am pregătit două cursuri online care te vor ajuta să îți redobândești creativitatea, să vezi lumea altfel, ca ochii unui copil curios să descopere lucrurile din jurul său. Ambele cursuri sunt susținute de Diana Metiu, doctor în arte vizuale, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul comunicării publice și al consultanței de imagine. 

Vezi mai jos ce vei învăța în cadrul acestui curs:

 • IQ-ul și EQ-ul tău vor crește considerabil;
 • Îți vei creste nivelul de deșteptăciune și intuiție;
 • Vei face cu mai multă usurință conexiuni mentale (Exercițiile de creativitate vă desenează multe trasee neuronale și formează multe și noi sinapse neuronale);
 • Îți vor veni mai ușor idei; 
 • Multe dintre ideile tale vor avea aplicabilitate imediată, eficientă și profitabilitate;
 • Vei aduna în bagajul tău informațional sute de exerciții de dezvoltare a minții, cu care te vei putea antrena toată viața și vei avea acces la produse și tehnici care să îți stimuleze creativitatea;
 • Vei antrena un alt tip de gândire – nu te vei baza doar pe experiențele din trecut, ci îți vei da voie să culegi informații din “câmpul cuantic unificat” și din zona “ce nu știm că nu știm”;
 • Vei ieși din zona de confort și cunoscut și te vei bucura să accesezi necunoscutul, care îți va face surprize minunate;
 • Vei merge pe scurtături, vei avea rezultate rapide;
 • Vei exersa împreună cu alte persoane cu aceleași preocupari ca tine, într-o comunitate armonioasă;
 • Îți vei dezvolta vederea intuitivă; 
 • Vei accesa zone mai înalte de conștiință;
 • Vei vedea structuri materiale mai fine.

 

Este un curs academic, dar simplu de înțeles, în care sunt parcurse pe rând toate regulile de construcție plastică a unui cadru artistic, care să genereze o imagine cel puțin corectă, dacă nu, una care să tindă sau chiar să fie, cu adevărat, o operă de artă.

Cursul conține foarte multe exemple practice de analiză plastică , toate conceptele teoretice fiind exemplificate și demonstrate în opere de artă.

 

Numărul, Spirala, Raportul și Secțiunea de aur, șirul  lui Fibonnacci, noțiuni de perspectivă, corespondențe valorice și cromatice sunt suprapuse peste cele formale din Renașterea italiană care a preluat cunoștințe prețioase și de netăgăduit din știința și arta grecilor antici, până la fractalii aduși în discuție de filozofii matematicieni ai zilelor noastre vor fi asimilate prin demonstrarea acestora pe numeroase lucrări artistice deja recunoscute ca fiind capodopere ale artei universale.

Ce cursuri ai dori să regăsești pe viitor în portofoliul nostru? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *