Review Synology DS220j cu Radu Tudoroiu

Radu Tudoroiu a testat produsul Synology DS220j, cel mai nou NAS entry-level de la Synology. În cele ce urmează, ne povestește mai multe despre caracteristicile și specificațiile Synology DS220j.

Ce conține cutia

 

Cutia conține:

  • Unitatea
  • Cablul de curent
  • Cablul pentru conectarea la rețea
  • Micile accesorii și șuruburi necesare pentru fixarea unităților de stocare

Pe scurt, un NAS (Network Attached Storage) este un sistem care îți permite să înmagazinezi și să acesezi informații de pe mai multe device-uri, fie că e vorba de desktop, laptop, telefon, smart TV sau tabletă.

 

Partea din față are butonul de ON-OFF, urmat de o serie de leduri care ne indică statusul, conexiunea la rețea și cele două hard-drive-uri. Pe lateral și în partea din spate, avem fantele de răcire și cooler-ul, elegant deghizat sub forma logo-ului Synology. Sub capotă, unitatea are un proces quad core 1.4 GHz, 512 MB RAM DDR 4, deci notabil mai puternic decât predecesorul său DS218J.

DS220J este un NAS cu 2 Bay care acceptă câte un hard drive de maxim 16 Tb, ducând capacitatea totală la un impresionant 32 Tb. În partea din spate, pe lângă cooler, avem două porturi USB 3.0, cablul de rețea și alimentarea cu electricitate. În cele două USB-uri, există posibilitatea de a lega două unități de stocare adiacente pentru extinderea spațiului, dezavantajul fiind că ele nu vor fi parte încorporată din sistemul Synology de securizare a informației. Sau puteți atașa o imprimantă, dacă nu aveți deja una cu capacitate de comunicare wi-fi sau prin internet.

La interior, varianta aceasta a fost echipată cu 2 harduri de 4 Tb care pot să lucreze în paralel în varianta de Ride 0 sau 1. Astfel, poți beneficia de 4 tb full back-up în variantă de Ride 1 sa poți folosi toți cei 8 Tb de informație pentru stocare fără back-up. Tot aici, aș menționa și tehnologia Synology Hybrid Ride, care e în esență un sistem automat de manangement ride care îți permite o flexibilitate crescută în ceea ce privește setup-ul de ride. Pe lângă opțiunea de a face back-up tuturor echipamentelor din rețea, fie că e vorba de telefoane mobile, tablete sau computere, și de a avea acces ușor la toate aceste back-up-uri, Synology are posibilitatea de a înmagazina informația trimisă de camerele de supraveghere IP.

Deși este o unitate entry-level, DS220J este mai mult decât capabil să preia orice tip de flux de informație din casă sau dintr-un small business, fără riscul de a pierde din informația voastră.

Tu ce sisteme de stocare folosești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *